TOP-3.1.1-15-HB1-2016-00001

Hajdúnánás-Hajdúdorog kerékpárút-hálózat fejlesztése

 

A projekt célja, hogy olyan, a fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő közlekedésfejlesztési intézkedések valósuljanak meg a két településen, melyek hozzájárulnak az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, az élhető városi és települési környezet kialakulásához, valamint az EU2020 és a Nemzeti Közlekedési Infrastruktúra-fejlesztési Stratégia fenntartható fejlődésre és közlekedésre vonatkozó céljainak a teljesüléséhez. A beruházás közvetlen célja a két település belterületén kerékpáros-barát úthálózat kialakítása.

Tervezett fejlesztések:

A tervezett nyomvonal a Hajdúdorog, Böszörményi úton meglévő kerékpárúthoz csatlakozik. A Böszörményi úton, majd a Tokaji úton önálló, kétirányú kerékpárút épül. Ez a szakasz a településközponton vezet át, és kapcsolatot teremt a Böszörményi úton és a Tokaji úton meglévő kerékpárutak között. A Tokaji úton található önálló kerékpárúthoz való csatlakozás után a kerékpáros forgalom kisforgalmú utcákon zajlik majd. A Tokaji úthoz csatlakozó Füzes utcán, a Régi Tokaji utcán, majd a Virág utcán hajtanak a Rákóczi utca és a Nánási út felé. A Rákóczi utcán, kis szakaszon, önálló kerékpárút épül, mely rávezet a Nánási úton tervezett kerékpáros átvezetésre.

Hajdúnánás belterületén a fejlesztés a Bocskai, a Kisfaludi, az Irányi, az Ifjúság, az Iskola, a Nikodémusz, az Óvoda és a Hunyadi János utcát érinti. Felmérésre kerültek a kerékpártárolók darabszáma, elhelyezkedése, a biztonságos tárolók kialakításának lehetőségei mind a célállomások közelében, mind pedig a közösségi közlekedés megállópontjai vonatkozásában.

A projekt kötelező elemeként szemléletformáló tevékenységet is tervezünk, amelyek alapján megvalósítunk népszerűsítő, oktató, ösztönző kampányokat, rendezvényeket, továbbá információs kiadványok terjesztését is tervezzük.

Jelen pályázat forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

Kedvezményezett: Hajdúnánás Városi Önkormányzat 4080 Hajdúnánás, Köztársaság tér 1., Hajdúdorog Város Önkormányzata, 4087 Hajdúdorog, Tokaji út 4.

A támogatás összege: 400.000.000 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.12.31

 

Kerékpáros kiadvány

Galéria