TOP-3.2.1-15-HB1-2016-00027

„Napelemes rendszerek telepítése Hajdúnánáson”

 

Az önkormányzat szakmai tevékenységéhez tartozik a település közigazgatási és köznevelési valamint kulturális és szociális védőhálóhoz kapcsolódó feladatainak ellátása és az ahhoz szükséges infrastruktúra biztosítása melynek részeként köteles gondoskodni a költségtakarékos és fenntartható energiafelhasználásról. Jelen projekt keretében a - Hajdúnánás Város Önkormányzatának kezelése alatt álló – létesítményeken az elmúlt évtizedekben nem volt mód nagyobb felújítást, energetikai fejlesztést végezni. Az állapotuk lehetőséget teremt arra, hogy minden épületre napelemes rendszer telepítsen a pályázó.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) stratégiai célja az alacsony széndioxid kibocsátású gazdaságra való áttérés ösztönzése, csatlakozva a globális erőfeszítésekhez, a megvalósuló fejlesztés minden pontján illeszkedik az előzőekhez, tekintve, hogy a pályázat keretén belül megvalósuló energetikai beruházás eredendően hozzájárul a CO2 kibocsátáshoz. A pályázat elnyerése esetén a megvalósított tevékenységek következtében az épületek energetikai értékei közvetlenül hozzájárulnak majd a pályázati kiírás céljaként meghatározott EU 2020 irányelvekhez, valamint a projekt keretében elvégzett munka eredményeként a XXI. század elvárásainak megfelelő állapotba kerülnek a megjelölt intézmények.

A fejlesztés helyszínei:

- Kendereskert, 4080 Hajdúnánás, Tanya 0870 hrsz.: 6 kW teljesítményű napelemes rendszer telepítése.

- Berettyóújfalui Szakképzési Centrum kollégiuma 4080 Hajdúnánás, Baross utca 11/A.: 45 kW teljesítményű napelemes rendszer telepítése.

- Hajdúnánási Óvoda Hétszínvirág Tagintézménye 4081 Hajdúnánás-Tedej, Előháti u. 1.: 10 kW teljesítményű napelemes rendszer telepítése. Födém, nyílászáró, külső fal hőszigetelés.

- Hajdúnánási Óvoda Gesztenyevirág tagintézménye, 4080 Hajdúnánás Magyar u. 104.:10 kW teljesítményű napelemes rendszer telepítése.

- Hajdúnánás Telephely 4080 Hajdúnánás Arany János u 45: 6 kW teljesítményű napelemes rendszer telepítése.

Kedvezményezett: Hajdúnánás Városi Önkormányzat 4080 Hajdúnánás, Köztársaság tér 1.

A támogatás összege: 78,3 millió Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.10.31

A megvalósításról készített fotódokumentáció [Galéria]

Galéria