Polgármesteri köszöntő

Tisztelettel köszöntöm Önt, kedves Olvasó!

 

Szólláth Tibor polgármesterMegtisztelő számomra, hogy polgármesterként elsőként üdvözölhetem Önt városunk megújult honlapján.

Hajdúnánás sajátos, fordulatokban gazdag történetének első írásos emlékei a XII-XIII. századból maradtak ránk, de a régészeti leletek arról tanúskodnak, hogy már a honfoglalás előtti időkben is éltek ezen a vidéken emberek.
Számunkra 1605. december 12. napja az a jeles dátum, amellyel nekünk, hajdúnánásiaknak Bocskai István jelölt ki egy máig is követendő utat. A nagy fejedelem által Hajdúdorog, Hajdúhadház, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló, Polgár és Vámospércs városoknak adományozott Korponai Kiváltságlevéllel településünk is részese lett a hajdúvárosok azon elszánt, kitartó és szívós küzdelmének, amellyel a térség mai közigazgatási, gazdasági és szellemi arculata megteremtődött. Őriznünk kell tehát Bocskai örökségét, ápolnunk nemes hagyományait, s gazdagítanunk azt a jövő számára.

  Hajdúnánás sokrétű és gazdag hagyományai hozzátartoznak életünkhöz, erősítik bennünk szűkebb közösségünk szeretetét, tiszteletét. Épített környezetünk emlékei, a város látnivalói, programjaink és rendezvényeink híven tükrözik értékeink megbecsülését.

  Nyitott, kezdeményező, pezsgő közösségi, társadalmi élet jellemző ránk. Az itt élők büszkék arra, hogy nálunk még fellelhetők a régi alapértékek. A család és a munka szeretete valamint az erkölcsi alapértékek az elmúlt századok során biztos alapot jelentettek Hajdúnánás fennmaradásához és fejlődéséhez. Napjainkban ezekhez az értékekhez visszatérve merítünk erőt a megújuláshoz, az előttünk álló feladatok megoldásához.

  A honlap megújításával egyrészt az volt a célunk, hogy megkönnyítsük városunk polgárainak mindennapi ügyintézését. Ezért a jövőben megtalálhatják majd Hajdúnánás honlapjának oldalain a hivatali ügyintézéshez szükséges összes fontos tudnivalót, nyomtatványokat tölthetnek le abban bízva, hogy ez a honlap segíteni fogja a könnyebb tájékozódást, ügyeink gyorsabb és egyszerűbb intézését.
  Másrészt a megújult honlapon szeretnénk az itt élőknek és a Hajdúnánás iránt érdeklődő, valamint a visszatérő látogatóinknak szélesebb körű és részletesebb tájékoztatást adni a város életéről. 
  Szándékunk szerint aki vendégként látogat a honlapra, segítséget kap abban, hogy jobban megismerje az itt élő emberek mindennapjait, a település történetét, gazdasági, kulturális, turisztikai életét, a földrajzi elhelyezkedésének köszönhető kedvező adottságokat. Mindazon értékeket, amelyekre mi, hajdúnánásiak oly büszkék vagyunk.
 

  Reméljük, felkeltjük Vendégeink érdeklődését városunk iránt, és gyógyfürdőnkben pihenve, utcáinkon barangolva személyesen is megtapasztalják Hajdúnánás vendégszeretetét és sajátos hangulatát!
 

  Jó olvasgatást, eredményes és hasznos időtöltést kívánok minden kedves érdeklődőnek!


                  Üdvözlettel:                           Szólláth Tibor
                                                                polgármester

Galéria