600 millió forintból fejlesztik az Ady Endre Lakóparkot és a Termelői Piacot
hajdunanas.hu | 2017.Dec.04. 11:29

Több évtizedes problémája szűnik meg a város lakosságának és elsősorban a lakótelepen élőknek azzal, hogy felújítják az Ady Endre és a Mártírók úti lakótelep teljes belső területét, ezzel együtt a körül ölelő szervízutat. Lesz futópálya, korcsoportonkénti játszótér, fitneszpark és térfigyelő-rendszer is.  

„Mindenki számára előremutató fejlesztések valósulthatnak meg az elkövetkező időszakban” - kezdte köszöntőjét Hajdúnánás polgármestere a Városháza dísztermében megrendezett partnerségi fórumon. Szólláth Tibor hozzátette: „Olyan fejlesztéseket hajt végre Hajdúnánás, melyek az ott élők számára és a város számára is megelégedésére fog szolgálni mind közösségi zöldterület kialakításával mind pedig többek között futópálya, korcsoportonkénti játszóterek, fitneszpark, a lakótelepen belüli korszerű közvilágítás vagy kamera-rendszer kiépítésével, kialakításával.”


A tájékoztatón Lupsea Judit az S-TÉR Kft. munkatársa mutatta be részletesen a pályázat tartalmát. A lakótelep belső területén 500 méter hosszúságú futópályát, elkerített játszótereket, sportpályát, fitneszparkot, kutyafuttatót, kerékpártárolókat, egységes kerti asztalokat, padokat, hulladékgyűjtőket alakítanak ki, mindemellett több ütemben telepítenek fákat, cserjéket.
Dankó Károly, tervező a projekttel kapcsolatban elmondta, hogy a Mártírok u. és Ady Endre krt. által határolt lakótelep szervizútjának, a meglévő térítésmentesen használható parkolóinak és csapadékvíz elvezető rendszerének felújítása is megtörténik a következő évben. Kiemelte, hogy a zöldfelületek nagysága nem fog változni – továbbra is változatlanul a fás, zöldterület fog dominálni, tette hozzá.


A pályázat része az Ady Endre Lakóparkban egy „Nánási Zöldellő Tanösvény” kialakítása is, amely a gyerekek és a szülők környezettudatos kikapcsolódását teszi lehetővé a helyi termékekre fókuszálva: 10 db interaktív állomással, mobil applikáció segítségével.
A pályázat keretében a lakópark felújítása mellett folytatódik a Termelői Piac korszerűsítése, melynek eredményeként 8 db új árusító faházat és 4 db árusító asztalt helyeznek el elsősorban a Nánási Portéka védjegyhasználói és a helyi termelők számára, valamint napelemrendszert építenek ki és a piacterületét is tovább fásítják.

Galéria