Áramtankolás - Elkészült az első elektromos töltőállomás, ráadásul ingyen használható
hajdunanas.hu | 2018.Sep.25. 09:53

Az új elektromos töltőállomás telepítésével ismét nagy lépést tettünk annak érdekében, hogy a várost környezettudatosabban használjuk. Emelte ki beszédében Szólláth Tibor polgármester pénteken Hajdúnánáson, a város központjában elhelyezett, elektromos autók energiaigényét kiszolgáló töltőállomás átadása kapcsán.

A belvárosban a Dorogi utca és az Ady Endre krt. útkereszteződés melletti területen található töltőegység pénteki átadásával - ahol két elektromos meghajtású jármű egyidejű töltésére nyílik lehetőség - az első Hajdúnánás közterületén található töltőpont vált elérhetővé az elektromosautó-tulajdonosok számára. A jelenleg működő üzemeltetési formában a város díjmentességet biztosít az elektromos járművek közterületi parkolása és töltése kapcsán.

Az ünnepélyes átadón részt vett Fazekas Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium osztályvezetője és Kovács Bernadett, az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. projektmenedzsere.

Fontos mérföldkő ez a város életében emelte ki a város polgármestere – a töltőállomás átadásával hozzájárulhatunk a hajdúnánásiak és az ide látogatók mobilitásához. Szólláth Tibor hozzátette: az egyre biztonságosabbá és környezetbaráttá váló személyszállítás igazi előfutárának tekinthető ez a töltőállomás.

Az állomás létesítéséhez még az akkori Nemzetgazdasági Minisztériumtól nyert a város mintegy két és félmillió forintos támogatást, amelyet ötszázezer forinttal az önkormányzat egészített ki.

Az elektromos kocsik akkumulátorát 1-4 óra alatt képes 0-ról 100%-ra feltölteni autótípustól függően a töltőállomás, az eddigi tapasztalatok alapján egy óra alatt közel 50%-os töltés érhető el.

Galéria