Autómentes Nap 2019
hajdunanas.hu | 2019.Oct.03. 13:02

A Hajdúnánás Városi Önkormányzat idén ötödik alkalommal csatlakozott az Európai Mobilitási Hét keretében 2019. szeptember 20-án megrendezésre kerülő Autómentes Naphoz.  Az idei alkalommal a környezetbarát közlekedésre való buzdítást, önkormányzatunk összekapcsolta az egészséges életmódra való ösztönzéssel.  Városunkban az elmúlt időszakban közel 3,5 kilométer biztonságosan kerékpározható útszakasz került kialakításra, melynek ünnepélyes átadására az Autómentes Nap keretében került sor. A fejlesztéssel érintett utcák Hajdúnánáson: Bocskai utca; Iskola utca; Óvoda utca; Nikodémusz utca; Kisfaludy utca; Mártírok útja; Ifjúság utca.

A gyermekek számára hirdetett rajzversenyen a téma – a volt Tulipán utcai tüdőgondozó épületében kialakítás alatt lévő Gyermekegészségügyi Centrumhoz kötődve – a „doktorbácsik, doktornénik” munkája, az egészséges táplálkozás, a környezetbarát közlekedés, valamint a mindennapos sportolás volt. Ezúton is köszönjük és gratulálunk a közel 244 alkotó fiatalnak a szépséges és ötletgazdag rajzokhoz, melyek kiállításra kerülnek a Gyermekegészségügyi Centrumban is.

Az Autómentes Nap során Önkormányzatunk a Köztársaság téren számos programmal és értékes nyereményekkel – vadonatúj kerékpárral, rollerekkel, hoverboard-dal és ajándékcsomagokkal – várta az érdeklődőket. A napot Bringás Ébresztővel indítottuk, melyen a kerékpárral, vagy gyalogosan közlekedőket pékáruval, üdítővel leptük meg. A délután folyamán kendereskerti kerékpártúrára, közös sétára, a Fecskeházaknál tartott meridián tornára és végezetül felpezsdítő zumbára invitáltuk a város lakosságát.

Természetesen városunk kisebb lakóira is gondoltunk ugrálóvárakkal, arcfestéssel és kézműves foglalkozásokkal. Míg a kicsik felhőtlenül szórakoztak, a szüleik számára a baba-mama sátorban a Szalay János Rendelőintézet munkatársai, Védőnői Szolgálata és a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, Központ és Városi Bölcsőde kollégái gondoskodtak tájékoztató beszélgetésekről.

Köszönetünket fejezzük ki a Hajdúnánási Rendőrfőkapitányság munkatársainak, akik közreműködésével ez évben is biztonságosan valósulhatott meg a rendezvény, valamint az óvodás korosztály részére szervezett kerékpáros akadályverseny és a kreszvetélkedő.

A program megvalósításához az Innovációs és Technológiai Minisztérium 525.000,- Ft-os támogatást biztosított, valamint külön köszönettel tartozunk a Magyar Vöröskeresztnek, a helyi vállalkozóknak, akik támogatásra méltónak tartották a rendezvényünket és a felkarolni kívánt ügyet, így a következőknek: Csiszer Szolgáltató és Kereskedő Kft., Sebestyén Teázó, Kerezsi Sándor egyéni vállalkozó, Boglár-Élelmiszer Kft., Centrum Pékség, Jolly Joker Palackozott Italok Boltja, Cerka Papír, valamint Hajdúnánási Gyermek- és Közétkeztetési Nonprofit Kft.

Galéria