Az új munkahelyekért befektetéseket ösztönző központtal és Debrecennel is együttműködik Hajdúnánás
hajdunanas.hu | 2019.Sep.11. 08:54

Az új munkahelyekért két iparterület fejlesztésében és a jövőbeni befektetőkkel folytatott tárgyalásokban fog segítséget nyújtani Hajdúnánásnak az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztő Központ, amelyet együttműködési megállapodás keretében írtak alá a Városházán. Emellett Debrecen és Hajdúnánás városok önkormányzatai is együttműködési megállapodást kötöttek többek között a gazdaságfejlesztési, kulturális, oktatási és idegenforgalmi programjaik gazdagítása céljából. 

 

Hajdúnánás olyan történelmi lehetőség előtt áll, amely példa nélküli a város eddigi életében. Debrecen robbanásszerű gazdasági fejlődése azt eredményezi, hogy a megyeszékhely belátható időn belül az ország „második fővárosává” válik, ami Hajdúnánás gazdaságára is kedvező hatást gyakorol. – emelte ki köszöntőjében Szólláth Tibor. Hajdúnánás polgármestere hozzátette, azok a környező városok, úgynevezett agglomerációs települések, amelyek jó kapcsolatokat ápolnak Debrecennel, és kedvező befektetői környezetet tudnak teremteni, óriási lehetőség kapujában állnak.

A befektetők fogadására két iparterületet is létrehoznak. Az egyikre, amely 10 hektár terület, kis és középvállalkozásokat várnak, míg a balmazújvárosi út mellett kijelölt közel 100 hektáros terület a nagyobb ipari fejlesztések fogadására lesz alkalmas. A két iparterület fejlesztésében és a jövőbeni befektetőkkel folytatott tárgyalásokban nyújt segítséget Hajdúnánásnak az EDC Debrecen. Az együttműködésről megállapodást írt alá Szólláth Tibor Hajdúnánás polgármestere és Póser Zoltán, az EDC Debrecen ügyvezetője.

Az eseményen jelen volt Papp László, Debrecen polgármestere is, aki kiemelte: Hajdúnánással és a környező települések összefogásával, együttműködésével lehet sikeres és versenyképes a régiónk. A két település Hajdúnánás és Debrecen közötti együttműködést Szólláth Tibor Hajdúnánás polgármestere és Papp László, Debrecen polgármestere írtak alá.

Galéria