„DIOO”-t a gyermekeknek!
hajdunanas.hu | 2019.Sep.10. 09:27

A nyár során a Hajdúnánási Óvoda négy tagintézményében (Szivárvány Tagintézmény, Gyermekkert Tagintézmény, Eszterlánc Tagintézmény, Gesztenyevirág Tagintézmény) letelepítésre került nyolc darab DIOO digitális képességfejlesztő eszköz, óvodánként két – két darab. Az eszköz már ismert a tedeji Hétszínvirág óvodából, hiszen ott évek óta használják az oda járó gyermekeink a játékos mindennapjaik során.

2019. augusztus 30-án a Magyar utcai Gesztenyevirág székhelyintézményben bemutatóval egybekötött szakmai tréningre került sor az óvodapedagógusaink részére, melynek témája a DIOO képességfejlesztő játék óvodás korban való alkalmazásának bemutatása volt szakszerűen, célirányosan a gyermekek képességeinek fejlesztéséhez.

A fejlődési szintek és eredmények nyomon követése, a fejlődési mutatók kontrolálása az óvodapedagógusok és a szülők bevonásával egyaránt. Mindez a mai modern óvodai nevelés kereteit szélesítve, a játékos infokommunikációs eszközök alkalmazásával.

Az előadó tréner Konkoly Sándor az eszköz feltalálója, fejlesztője volt. Fontos momentum, hogy az óvodák a fenntartó segítségével juthattak ezekhez az eszközökhöz, mely nem kis anyagi áldozattal járt. Ezúton is köszönettel tartozunk Szólláth Tibor  polgármester úrnak a támogató hozzáállásáért, aki személyesen is megtisztelte a szakmai programunkat!

Gyüre Anikó intézményvezető

Galéria