Él a lehetőségekkel Hajdúnánás
hajdunanas.hu | 2019.Sep.27. 09:02

Csapadékvíz-főgyűjtőt és hűtőházat is átadtak a napokban.

Az elmúlt években egyre kiszámíthatatlanabb az időjárás a városban is. A nagy mennyiségben lezúduló csapadékra nincsenek felkészülve, és nem is erre méretezték a település belvízelvezető rendszereit – mondta a város polgármestere. Szólláth Tibor hangsúlyozta, az ilyen problémákat enyhíti, illetve több szakaszon teljesen megszünteti a TOP-os forrásból megvalósult csapadékvíz-főgyűjtők felújítása. A két főgyűjtő gyakorlatilag a város nyugati, a déli és a kertvárosi rész csapadékvíz-gyűjtését végzi. A kivezető szakaszok helyreállításával közel 6 ezer méter bel- és csapadékvíz-védelmi létesítmény valósult meg.

Fontos alappillérek

A helyi termelők számára kialakított zöldség-gyümölcs hűtő-tároló is egy újabb lépés a minőségi alapanyagok biztonságos tárolásához. Ennek átadásán Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár kijelentette, hogy Hajdúnánás a fejlődés útján van, él a lehetőségeivel, és a beruházások által élhető településsé válik. Kiemelte: elkötelezett településvezetőkkel, képviselő-testülettel és együttműködéssel lehet egy település sikeres.

– Az ipari parkok, a közintézmények fejlesztése, a lakhatás biztosítása, ezek mind-mind fontos alappillérei lesznek a következő esztendők gazdaságfejlesztésének a megyénkben – mondta Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke az átadón. Gacsályi Gábor református lelkipásztor és Szaplonczay Gergely görögkatolikus parókus megáldotta és megszentelte az épületet. Az eseményen felléptek az Aranyszalma Néptáncegyüttes felnőtt táncosai.

 

GALÉRIA

 

Galéria