Elismerés, megbecsülés és köszönet a pedagógusoknak
hajdunanas.hu | 2018.Jun.15. 09:59

Hajdúnánási pedagógusokkal telt meg a Művelődési Központ színházterme június 14-én, csütörtök délután pedagógusnap alkalmából.

Június első hétvégéje több mint 60 éve ünnep, ugyanis ekkor köszöntjük a pedagógusokat, oktatókat és nevelőket. Ez a nap alkalom arra, hogy visszaidézzük a múltat, iskolás éveinket, amelyet felnőttként már egészen másként látunk.

Felsejlik egy-egy kedves arc, aki vezette kezünket a betűvetés tudományára tanítva, aki bevezetett bennünket a számok világába, megalapozta jövőbeni tudásunkat. Őrizzük iskolás kori emlékeinket, amelyek az idő múlásával megszépülnek, átértékelődnek, őrizzük felkészítőink nevét és emlékét.

A pedagógusokat Szólláth Tibor polgármester köszöntötte. aki emlékeztetett a pedagógusok felelősségteljes munkájára. Arra, mennyire nagyon fontos az, hogy az iskolás évek alatt milyen alapot sikerül biztosítani a felnövő, jövő nemzedék számára. Elismerés, megbecsülés és köszönet jár a becsülettel végzett munkáért, amelyet társadalmunk igyekszik biztosítani a pedagógus társadalom számára – tette hozzá a városvezető.

A köszöntő beszéd után került sor a Polgármesteri Elismerő Oklevelek átadására. Ezt az elismerést kapták több évtizedes kimagasló és példamutató munkájukért: Farkas Ferenc, Bögre Lászlóné, Mirkó Lászlóné, Varga Margit, Kiss Gyuláné, Deméné Czeglédi Éva, Vargáné Papp Juliánna Katalin, Jeles Éva, Fülöp Valéria, Győriné Tanner Márta, Kéki Imre.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának elismerését a Pedagógus Szolgálati Emlékéremet idén Mráz Erzsébet vehette át.

Az ünnepség hivatalos részét kulturális műsor követte. Az immár nemzetközi hírnévnek örvendő Grácia hegedűtrió együttes színvonalas műsorában gyönyörködhetett a közönség.

Galéria