Előttünk a lehetőség: újra Állásbörze Hajdúnánáson!
hajdunanas.hu | 2019.Aug.13. 08:32

Sokan nem hitték, hogy Hajdúnánáson lehet sikeres Állásbörzét szervezni, mégis megvalósult: álláskeresők kígyózó sorai, zsúfolásig telt kiállítói tér és tucatnyi kínált munkakör jellemezte az első, álláslehetőségeket koncentráltan kínáló rendezvényünket – értékelte röviden Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere a márciusban megrendezett I. Hajdúnánási Állásbörzét. Az ígértek szerint lesz folytatás: ezúttal 2019. szeptember 27-én, a Hotel Medián aulájában várják majd az álláskeresőket a II. Hajdúnánási Állásbörzén.

Hajdúnánás Város Önkormányzata 2019 elején felmérte a helyi vállalkozások munkaerő-igényeit, szükségleteit, melynek során körvonalazódott, hogy egy állásbörze jelentős mértékben hozzájárulhat a keresett munkavállalók eléréséhez, az üres pozíciók betöltéséhez. „A március 1-jén szervezett állásbörze elsődleges célja az volt, hogy a hajdúnánási vállalkozók elsőként találkozhassanak a potenciális munkavállalókkal. Ez most sincs másképp. A szeptemberi rendezvény azonban nemcsak helyszínében újul meg, hanem tartalmában is. Azzal, hogy Debrecenben óriási beruházások kezdődtek, Hajdúnánáson munkahelyeket tudunk teremteni.  Hajdúnánás további fejlesztése érdekében ez a legfontosabb feladat és cél számomra. - hangsúlyozta Szólláth Tibor. Olyan történelmi lehetőségek előtt állunk, amelyet most még nehezen tudunk átlátni. Azt kell elképzelni, mint ami Budapest vonzáskörzetében - divatosabb kifejezéssel élve - Budapest agglomerációjában van. Számunkra ez a szó, hogy agglomeráció, még szinte ismeretlen. Debrecen az ország második fővárosa lesz. Így épp úgy, mint Budapest, Debrecen sem lesz képes egyedül ennyi munkaerőt foglalkoztatni, és ennyi befektetőt befogadni. Ezért nyílik lehetőség számunkra, a vonzáskörzetben lévő kistelepülések számára.

Az I. Hajdúnánási Állásbörzére alap-, közép- és felsőfokú végzettséggel rendelkező álláskeresők éppúgy ellátogattak, mint tapasztalt munkavállalók vagy nyugdíjazás előtt állók, sőt diákmunkára jelentkezők is akadtak szép számmal. „A rendezvény végére több mint 50 helyi fiatal tett szert nyári diákmunkára. Fontos szempontnak tartjuk, hogy a helyi lehetőségekkel elsősorban a helyi fiatalok élhessenek, ezért az állásbörze kiváló helyszínt teremtett a kapcsolatfelvételre” – emelte ki Lakatos Ádám, a Hajdúnánási Gyermek-és Ifjúsági Önkormányzat elnöke és hozzátette: „mi biztosan ott leszünk szeptember 27-én is, sőt szeretnénk bővíteni a lehetőségeket, elérni azt, hogy minél többféle diákmunka álljon rendelkezésre városunkban.”

A hajdúnánási vállalkozóknak újra lehetősége nyílik arra, hogy részt vegyenek szakmai előadásokon és/vagy kiállítóként jelenjenek meg az állásbörzén.

Amennyiben Ön szeptember 27-én szívesen megjelenne kiállítóként, a Hotel Mediánban önálló kiállítói négyzetmétereket biztosítunk, ahová kihelyezheti bemutatkozó anyagait és bővebb információkat nyújthat vállalkozásáról, személyesen is toborozhat munkaerőt. Minden kiállítói asztal cégnév és tevékenységi kör megjelölést is kap annak érdekében, hogy az álláskeresők könnyen, gyorsan megtalálják az őket leginkább érdeklő pozíciókat.

Annak érdekében, hogy nagyobb eséllyel találjon egymásra a munkaerő-piaci kereslet és a kínálat, az állásbörzére meghívást kapnak a vidéki közép- és szakképző iskolák, a munkaügyi központoknál regisztráltak, valamint megyei online álláskereső csoportok tagjai is.

A részvétel mind az előadásokon résztvevők, mind a kiállító vállalkozók és a munkát keresők számára ingyenes. Amennyiben kiállítóként is szeretne megjelenni a II. Hajdúnánási Állásbörzén, kérjük, 2019. augusztus 30-ig küldje el jelentkezését (cégnév, kapcsolattartó neve, e-mail címe, telefonszáma) az otthon@hajdunanas.hu e-mail címre.

Bővebb információ: 06703701171

A II. Hajdúnánási Állásbörze az EFOP-1.2.11-16-2017-00012 kódszámú, „Fecskeotthon Hajdúnánáson” című pályázat keretén belül, Hajdúnánás Város Önkormányzatának szervezésében valósul meg.

Galéria