Facsemetére került a gyermek neve
hajdunanas.hu | 2018.May.15. 08:02

Egykoron, ha megszületett egy gyermek, apja, vagy még inkább nagyapja ültetett egy fát. Ezt a szép és nagyon ősi szokást elevenítik fel sok helyen, amikor közösségi szinten ültetnek fát az adott évben született kicsinyek emlékére.

GALÉRIA

Hajdúnánás képviselő-testülete is ezen kezdeményezés mellé állt, amikor elhatározták, hogy 2016-tól kezdődően az előző évben születettgyermekek mindegyike részére egy-egy fát ültetnek, amelyek egyszerre bírnak szimbolikus és élettani jelentőséggel. Az esemény szombaton volt a Liget elnevezésű városrész, ahol ünnepélyes keretek között 136 facsemetét ültettek el.

Kapocs a szülővároshoz

A kert abból a célból jött létre, hogy szimbolizálja az itthon maradást, hiszen Hajdúnánás azt szeretné, ha a fiatalok isúgy ragaszkodnának a szülőföldjükhöz, ahogyan a fa ragaszkodik az anyaföldjéhez – mondta Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere. A családias hangulatú eseményen a városvezető szólt a család és a lakóhelyhez való kötődés fontosságáról is. A köszöntő után minden megjelent szülő kisgyermeke nevére kiállított emléklapot vehetett át polgármestertől.

Ezután egy időkapszulát helyeztek el ünnepélyesen. Az időkapszulában az előző esztendőben született hajdúnánási gyermekek névsora, a helyi újság előző lapszáma, illetve a város fizetőeszköze a Bocskai Korona címletsora található meg.

A fák nagy részét már pár nappal korábban elültették, de egy facsemetét hagytak a vállalkozó kedvű szülőknek is, akik elfogadtáka város meghívását és közösen ültethették el szimbolikusan gyermekük fáját. A facsemeték ültetését követően a szülők jelképesen rákötötték a gyermekük nevével ellátott színes szalagokat a fákra.

Galéria