FELHÍVÁS - Kegyeleti Utazás Benderibe
hajdunanas.hu | 2019.May.03. 11:17

Tisztelt Hajdúnánásiak!

A Moldvától Szibériáig, a Kaukázustól a Jeges-tengerig felállított táborok egyike volt az a Benderi, ahová 1944. november 3-án virradóra közel négyszáz civilt hurcoltak el Hajdúnánásról. A táborba hurcolt nánásiak közül csak tizenkilencen maradtak életben. Ebben az esztendőben a 75. évforduló alkalmából emlékezünk elhurcolt honfitársainkra. A Hajdúnánás Városi Önkormányzat az áldozatokra való megemlékezés jegyében előreláthatólag 2019. június 16-20. között 5 napos kegyeleti utazást szervez a moldáviai Benderibe.

Az áldozatokra való megemlékezés jegyében az utazás során a Benderi környékén elhelyezkedő egykori láger területén található tömegsírokban nyugvó áldozatok előtt rójuk le kegyeletünket és emlékezünk közösen elhurcolt honfitársainkra.

Amennyiben csatlakozni kíván az utazáshoz, részvételi szándékát szíveskedjen jelezni a benderi@hajdunanas.hu e-mail címen, személyesen vagy postai úton a Hajdúnánás Városi Önkormányzatnál (4080 Hajdúnánás, Köztársaság 1.), illetve a 381-411/114-as telefonszámon 2019. május 9., csütörtök 12 óráig.

Az előzetes igényfelmérésünket követően a későbbiekben az utazás részleteiről a jelentkezők számára további információkat nyújtunk, ezért kérjük, hogy jelentkezésében szíveskedjen feltüntetni a nevét, lakcímét és telefonos elérhetőségét.

Tisztelettel:

Szólláth Tibor

Hajdúnánás polgármestere

Galéria