Fő az egészség – Megnyitott a Nánási Portéka Bolt a cívisvárosban
hajdunanas.hu | 2018.Sep.20. 13:05

Húsfélék, lekvárok, tejtermékek, kézműves sörök, méz, szörpök, olajok, gyógynövényes szappanok – akár ezeket a termékeket is megvásárolhatják azok, akik betérnek Debrecenben, a Kandia utca 14. alatt nyílt Nánási Portéka Boltba.

A szeptember közepén nyílt üzlet legfőbb célja, hogy a cívisváros lakó is megismerhessék a szívvel-lélekkel készített, egészséges helyi ízeket, portékákat. Az itt kapható termékeket természetes úton állítják elő, ráadásul nagyon finomak is.

Ma Európában egy átlag termék akár több ezer kilométert is utazik mire a termelőtől elér a fogyasztóig – ennek komoly egészségügyi, élelmiszerbiztonsági, környezetvédelmi kockázatai is vannak – emeli ki Szólláth Tibor Hajdúnánás polgármestere. Mi azt mondjuk, hogy ha ezt képesek vagyunk helyben, helyi munkaerővel előállítani, akkor miért ne tennénk? A Nánási Portéka termékcsoporttal 40-50 kilométeren belül megtudjuk oldani, hiszen az a legerősebb minőségbiztosítás, ha mi magunk termelünk, és pontosan tudjuk, hogyan, milyen körülmények között állítódik elő a termék – mondta a polgármester.

A néhány nappal ezelőtt nyílt boltban olyan különlegességek is kaphatók, mint például a szuvidált húsok. A szuvidálás lényege az, hogy az előkészített, befűszerezett alapanyagokat vákuumozzák (légmentesen zacskóba zárják), aztán állandó hőfokon hosszú órák alatt tökéletesre főzik. Az így készült ételt ezután elegendő kicsomagolni, és elvégezni rajta az utolsó simításokat. A húsok hihetetlenül szaftosak, ízletesek és omlósak lesznek. A szuvid húsokat a hűtőpultban keressük, ahol kolbászok és füstölt termékek is vannak.

Az érdeklődők sok-sok érdekességet, információt kaphatnak a bolt facebook oldalán facebook.com/nanasiportekabolt, és a nanasiporteka.hu oldalon.

Galéria