Főhajtás vértanúink emléke előtt
hajdunanas.hu | 2018.Oct.08. 09:11

Az aradi tizenháromra emlékeztek október 6-án, késő délután a Kossuth-szobor talapzatánál. A Nemzeti Gyásznap ünnepi szónoka ezúttal Tóth Imre önkormányzati képviselő volt.

A Nemzeti Gyásznap délutánján az iskolák tanulói mellett intézmények, civil szervezetek képviselői álltak meg egy rövid időre és gondoltak azokra, akik 169 évvel ezelőtt a legdrágábbat, életüket áldozták a haza oltárán.

Tóth Imre önkormányzati képviselő emlékező beszédében az 1848-49-es eseményeket idézte fel. Kiemelte, hogy október hatodika vértanúira az utódok tisztelettel emlékeznek, hiszen az, hogy ma szabadon élhetünk, az nekik is köszönhető.

Városunk főterén a 13 aradi vértanú tiszteletére tartott ünnepségre valamennyi alapfokú és középfokú oktatási intézményből diákok és pedagógusok érkeztek mécsesekkel a kezükben, fejet hajtva az életüket és vérüket a hazáért áldozó honvédtisztek emléke előtt.

Az emlékezést katonaénekekkel színesítette a Hajdúnánási Ezüstkor Nyugdíjas Egyesület éneklő csoportja. A megemlékező ünnepség végén a megjelentek elhelyezték az emlékezés léleklángjait, s a kegyelet koszorúit a Kossuth szobor talapzatánál.

Galéria