Folytatódik a Hajdúnánás-Balmazújváros közötti útszakasz felújítása
hajdunanas.hu | 2018.May.30. 10:18

Többek közt erről tartottak sajtótájékoztatót Debrecenben a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatóságán.

Március végén kezdték meg a Hajdúnánás és Balmazújváros közötti útszakaszon a felújítási munkálatok első ütemét. Munkásokkal, munkagépekkel, sebességkorlátozással és félpályás útlezárásokkal várhatóan ez év októberéig számolniuk kell az autósoknak, hiszen folytatódik a beruházás második üteme. Többek között erről is szó volt azon a sajtótájékoztatón, melyet Debrecenben a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatóságán tartottak.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását kezdheti el. Szoták Zoltán, a társaság hajdú-bihar megyei igazgatója a sajtótájékoztatón többek között elmondta, hogy a megyében TOP-os finanszírozásból, amelyből 3,2 milliárd forint áll rendelkezésre, hat útszakaszt újítanak fel, összességében közel 28 kilométeren.

A másik nagy egység az úgynevezett „100 milliárdos program” is, amely révén Hajdú-Biharban 43,3 kilométernyi utat korszerűsítenek. A harmadik Közút-projekt elemei hazai finanszírozásúak, s együtt 5,3 kilométeres fejlesztést jelentenek.

Az agyon kátyúzás után idén márciusban már megkezdődött az említett Hajdúnánást az M35-ös autópályával összekötő út, valamint a Püspökladány-Sárrétudvari, Nyíradony-Nyírábrány és a Biharnagybajom-Berettyóújfalu közötti utak felújítása - tette hozzá a Magyar Közút megyei igazgatója. Aki elmondta, hogy az utakon kicserélik a kopóréteget, új burkolati jeleket festenek fel, s ahol szükséges kicserélik a közúti jelzőtáblákat is.

Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke azt mondta, hogy folyamatosan kapcsolatban állnak a településekkel, hogy tudják hol a legsürgősebb a felújítás. Hajdúnánás polgármestere Szólláth Tibor örömét fejezte ki az útszakasz felújításával kapcsolatban.

A Magyar Közút arra kéri a Hajdúnánás-Balmazújváros közötti szakaszon autózókat, hogy fokozott figyelemmel legyenek. A felújítási munkák idején általában félpályás korlátozásra, így a forgalmasabb szakaszokon torlódásokra is számíthatnak a közlekedők.

Galéria