Folytatódnak a fejlesztések
hajdunanas.hu | 2019.Feb.19. 07:36

A Kéky Lajos Városi Művelődési Központ színháztermében február 14-én tartotta szokásos közmeghallgatását Hajdúnánás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, melynek fő napirendjei a város ez évi költségvetési tervezetének és a nagyobb volumenű fejlesztések megismertetése volt.

Szólláth Tibor polgármester a tervezett költségvetés kapcsán kiemelte, hogy az hasonló az előző évekéhez. Idén a város mintegy 5,3 milliárd forinttal gazdálkodhat. Hozzátette, hogy a 2017-2021-es időszakban 4,2 milliárd Ft értékű fejlesztés valósul meg a településen Európai Uniós támogatással, ezekhez mindösszesen 186 millió Ft önerőt kell biztosítania a városnak, mely a teljes fejlesztés 4,4 %-a.

A közfoglalkoztatást érintően ebben az évben több mint 470 milliós keretösszeg áll rendelkezésre és a rendszerben foglalkoztatottak száma mintegy 340 fő.

Több nagy beruházást is érintett a városvezető, amelyek várhatóan a következő időszakban be is fejeződnek: beszélt többek között az Ady Endre Lakópark felújításáról, a távhőrendszer rekonstrukciójáról, a több mint 2,5 kilométeren megvalósuló kerékpárútról, a Gyermekegészségügyi Centrum kialakításáról, az új nyugati ipari terület fejlesztéséről és a Hajdúnánási Gyógyfürdő fejlesztési koncepciójáról.  

A fejlesztések ismertetése után lakossági hozzászólások, kérdések következtek, jellemzően az utak, járdák állapotát kifogásolták, de szóba került a fakivágás, a vízelvezető árkok, peremkerületek köztereinek állapota is.

A közmeghallgatás után várhatóan februári ülésén fogadja el a Képviselő-testület Hajdúnánás 2019. évi költségvetését.

Galéria