Hajdúnánáson a család az első
hajdunanas.hu | 2019.Sep.12. 08:39

Sokat tesznek Hajdúnánáson a családok jövőjéért: Fecskelakások, gyermekegészségügyi centrum létrehozása, 30.000 Bocskai Korona gyermekszületési támogatás, babacsomag, bölcsődei férőhelyek növelése, ösztöndíjprogram, fél millió forintos lakásvásárlási támogatás, kedvezményes telek vásárlás a fiataloknak.

Míg 2009-2010 között alig 130 gyerek született, addig mára nem ritkák azok az évek sem, amikor közel 180 gyerek is születik a városban.

A város polgármestere azt mondta, hogy a településen kedvezőek a feltételek a gyerekvállaláshoz. „Nálunk sincs kolbászból a kerítés, csak szisztematikusan összerakjuk a családalapítás fogaskerekeit, hogy gördülékenyen tudjanak forogni. Ezek a kis kerekek többségében minden település asztalán ott hevernek: korszerű óvodák, kiváló iskolák, gimnázium, szakközépiskola, megfelelő orvosi és védőnői ellátó rendszer, folyamatos egészségügyi szűrőprogramok, emellett hamarosan átadjuk a Gyermekegészségügyi Centrumot is" – mondta Szólláth Tibor.

Minden területen igyekszünk a családjainkat támogatni egészen a születéstől, a családalapításig: segítjük fiataljainkat a fecskelakás programjainkkal, a fél millió forint támogatással az első lakáshoz jutáshoz, a bölcsődei férőhelyek növelésével, gyermekszületési támogatással vagy a közművesített telkek kedvezményes vásárlásával. Mindezzel a közös jövőnkbe, a város jövőjébe fektetünk.       

A babacsomag bevezetésével is a szülőket, a gyermekeket támogatjuk. A babacsomag-program alanyi jogon jár minden hajdúnánási kisgyermeknek. Nem mi szeretnénk eldönteni, hogy mire van szüksége a gyermeknek, mi segíteni, támogatni akarjuk a szülőket. Éppen ezért azzal, hogy 30.000 Bocskai Koronával segítjük a fiatalokat, ők dönthetik el, hogy babakrémet, törlőkendőt, pelenkát vagy épp különféle eszközöket vásárolnak a szülők belőle – emelte ki Szólláth Tibor.

  

Galéria