Hamarosan elkezdődik az artézi kút helyreállítása
hajdunanas.hu | 2018.Jul.10. 16:02

Csöpög, csordogál, több esetben nem jön a víz. Többek között ilyen és ehhez hasonló problémákról számoltak be a helyiek az ártézi kút kapcsán az egyik közösségi oldalon. Az 1920-as években fúrt kút több generációt is kiszolgált már. Az ártézi kút sokak számára egy közösségi tér, melynek vizéért más városokból is átjárnak mind a mai napig, s néha bizony sorba kell állni az igen kedvelt gyógyhatású vízért.

Az elmúlt hetekben azonban egyre több panasz érkezett az ártézi kút, víz hozamára. Ha valaki a napokban szeretett volna kortyolni a vízből, annak szomorúan kellett távoznia a kúttól, ugyanis napok óta egyáltalán nem folyik víz belőle. Kissné Barta Piroska, a Hajdúnánás Városi Önkormányzat városfejlesztési és üzemeltetési iroda vezetője elmondta, hogy július 16-án elkezdődik a kút mosatása, amelytől azt várják, hogy újra megindul a kút vize. Ha ez nem történik meg, további beavatkozásokat végeznek.

Egy több mint 90 évvel ezelőtt fúrt kútnál sajnos sok probléma adódhat, mutatja ezt az is, hogy Hajdúnánáson több kutat is fúrtak már, melyek sok család szomjúságát oltották évtizedeken keresztül, azonban ezek a kutak vagy elapadtak vagy beiszapolódtak az évek során, melyeket később meg is szüntettek - mondta iroda vezető asszony.

Az önkormányzat mindenképpen szeretné az ártézi kutat helyreállítani és a kötelező karbantartásokat elvégezni. Reméljük sikerrel jár a július 16-i beavatkozás és nem kell további lépéseken gondolkodni.

Galéria