Japán és lengyel művészek is érkeznek a nánási alkotótáborba
hajdunanas.hu | 2018.Jul.19. 10:47

Idén július 19–28. között szervezik meg a XIII. Hajdúnánási Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábort, amelynek most is az Aranyszalma Alkotóház ad otthont. A művészek a belvárosban is bepillantást engednek a szabadtéri alkotótevékenységükbe.

Az immár tizenharmadik alkalommal kapuit nyitó hajdúnánási művésztelep mára Hajdúnánás életében egy igazi kulturális színfolt lett, hiszen 2006 óta mind a hajdúnánási, mind a külföldi képzőművészek számára lehetőséget teremt önkifejezésük megvalósítására. 

Az idei esztendőben is számos festőművész, szobrász, grafikus, tűzzománcos és fotóművész együtt, közös helyszínen, közös gondolatokon keresztül teremti meg azokat az alkotásokat, melyeken városunk értékeit, kincseit jelenítik meg. Ebben az évben érkeznek alkotók a távoli Japánból, Lengyelországból, mindemellett szép számmal hazai és helyi művészek is, melynek ezúttal is az Aranyszalma Alkotóház és Népművészeti Galéria ad otthont.

Az alkotótábor hetében bepillantást nyerhetünk a művészek szabadtéri alkotótevékenységébe, tanúi lehetünk az együtt alkotás örömének. Olyan örökérvényű képek, festmények, rajzok, képzőművészeti alkotások születnek, amelyekre méltán lehetünk büszkék, hiszen rohanó világunkban nehezen vesszük észre azokat az apró csodákat, amelyek a természetben és közvetlen környezetünkben egyaránt megtalálhatóak.

Az alkotótábor július 19-én, csütörtökön 17 órától veszi kezdetét hivatalosan a megnyitó kiállítással, melynek a Művelődési Központ Galériája ad otthont. A megnyitón köszöntőt mond Szemadám György, Munkácsy Mihály-díjas magyar festőművész. 

 

Galéria