Jótékony célért futottak
hajdunanas.hu | 2019.May.08. 15:31

Az eső sem tántorította el az ép és fogyatékos gyerekeket, felnőtteket, akik közösen futottak a jótékony célért a város főterén.

A Mi Érted Élünk Egyesület gondozott gyermekeinek támogatására rendezte meg második alkalommal a jótékonysági „Pille” futást. A hétvégén megtartott szabadidős rendezvény célja az volt, hogy felhívják a figyelmet az együttélés szabályaira, a közösségben rejlő erőre, arra, hogy a város egy védőháló, amely épp úgy biztosít egy ápolásra szorulót, egy céljaiért vagy az életéért küzdőt, mint egy tanulni, vállalkozni vágyót.

Elérték a céljukat

Öröm volt látni a nánási embereket együtt, közösen egy cél érdekében, hogy összefognak és segítik egymást - mondta Hajdúnánás polgármestere. Szólláth Tibor hozzátette: együttműködés és összefogás - ez a két dolog tudja igazán előrébb vinni közösségünket. „Ma is bebizonyította Hajdúnánás, ha összefogásról van szó, nincs lehetetlen” – emelte ki a városvezető.

„Ma is bebizonyította Hajdúnánás, ha összefogásról van szó, nincs lehetetlen.”

Majorosné Ács Anikó, az egyesület alelnöke és egyben az esemény szervezője elmondta, hogy az egész napos programra azokat a segítő szándékú, futást kedvelő embereket várták korosztálytól függetlenül, akik fontosnak érzik az egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást és a másokon való segítést. – Elértük céljainkat, hiszen a rendezvényünkre rengetegen látogattak ki az idei esztendőben is, és mindemellett, ami talán a legfontosabb, hogy közel háromszázan futottak, sérült és egészséges gyermekek, felnőttek közösen, egy célért – emelte ki az alelnök asszony.   

Kiegészítő programok

Az érdeklődők több távon is megmérettették magukat. Sokan választották az úgynevezett jótékonysági, 1,1 kilométeres kört, amelyet akár futva, akár sétálva is megtehettek a nevezők. Emellett egy 4,4, illetve 10 és 21,1 kilométeres táv is várta a futni vágyókat, amelyet szintén több vállalkozó szellemű tett meg.

A futás mellett a főtéren az egész család számára különböző programokkal kedveskedtek a szervezők. A szabadtéri színpadnál zumba tánc várta az érdeklődőket. A kicsiket és nagyokat többek között arcfestéssel, csillámtetoválással, kézművesasztalokkal és vitamin sarokkal is várták.

A helyi vállalkozók és az önkormányzat is támogatta a rendezvényt. Szólláth Tibor polgármester elmondta, a szervezők jövőre is számíthatnak a támogatásukra.

Galéria