Maradjanak itthon a „fecskék”! 17 Fecskeotthon várja ifjú bérlőit
hajdunanas.hu | 2019.Aug.05. 11:38

Gondoskodó városként fontos számunkra, hogy ahol tudjuk, támogassuk a családalapítás előtt álló hajdúnánási fiatalokat: megteremtettük annak lehetőségét, hogy kedvezményesen vásárolhassanak közművesített telkeket és az első lakáshoz jutást is félmillió forinttal segítjük. Most itt egy újabb lehetőség a hajdúnánási fiatalok számára!

Már lehet pályázni azokra a „Fecskeotthonokra”, amelyeket háztartási eszközökkel és info-kommunikációs gépekkel (TV, laptop, nyomtató) is felszereltünk, hogy komfortos lehetőséget biztosítsunk az önálló élet megkezdéséhez.

Várjuk azoknak a 18-30 év közötti, egyedülálló fiataloknak vagy pároknak a jelentkezését, akik számára érdekes lehet egy olyan 2 éven át tartó bérleti lehetőség, melynek során csupán a rezsiköltségeket kell fizetniük. A Fecskeotthonok birtokba vételéhez a munkahely megléte nem feltétel, sőt az álláskeresők még ösztöndíjra - 6 hónapon keresztül havi 40.000 Ft-ra - is pályázhatnak.

A bérletért cserébe azt kérjük, hogy a bérlő a bérelt lakásban állandó lakhelyet létesítsen a költözés időpontjától számított 15 napon belül és vállaljon 50 órás önkéntes munkát Hajdúnánáson. Emellett a beköltözést követően havi minimum 10.000 Ft összegben lakás-előtakarékossági szerződés megkötése szükséges. Ezzel is a gondoskodás a célunk: mire a 2 éves bérleti lehetőség megszűnik, a bérlő már egy kisebb tőkével rendelkezik, amellyel a közeljövőben akár lakást is vásárolhat Hajdúnánáson.

A Fecskeotthonok részei annak a hosszú távú településfejlesztési stratégiánknak, mellyel egy olyan Hajdúnánást szeretnénk teremteni, ahol kortól függetlenül bárki szívesen éli a mindennapi életét. Ahol nem céltalan fejlesztéseket valósítunk meg, hanem átgondolt, logikus támogatásokkal, korszerűsítésekkel már gyermekeink gyermekeit, a következő generációt is szolgáljuk.

A Fecskeotthonokra 2019. augusztus 30. napjáig a pályázati adatlap és a munkáltatói igazolás benyújtásával lehet pályázni Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatalának Szociális Csoportjánál (udvari épület).

A tervek szerint a 2019. szeptemberi képviselő-testületi ülésen születhet majd döntés a bérbeadásról és 2019. október 1. napjával kerülnek átadásra a lakások.

Bővebb tájékoztatás a pályázati felhívásban olvasható itt.

Galéria