Meggyújtották az első gyertyát Hajdúnánás és Tedej adventi koszorúján
hajdunanas.hu | 2018.Dec.05. 07:40

Kézműves foglalkozások, zenés meseszoba, forró tea, egyházi és városi vezetők ünnepi gondolatai, karácsonyfa díszítés, gyertyagyújtás: sokan vettek részt az ünnepi időszak nyitóeseményén.

 

Az advent első napján kézműves foglalkozásokkal vette kezdetét Hajdúnánáson és Tedejen is a karácsonyra való készülődés, ahol a kicsik és nagyok egyaránt karácsonyi szalmákat, nemezdíszeket, adventi koszorúkat és asztaldíszeket készítettek.

Vasárnap, a kora esti órákban a hűvös idő ellenére is sokan vettek részt az első gyertyagyújtáson a város főterén. Az ünnepi fénybe öltözött téren Hajdúnánás polgármestere köszöntötte a közös ünnepre érkezőket, s beszélt ezen időszak jelentőségéről. Majd Gacsályi Gábor református lelkész, Varga Lóránt római katolikus káplán és Kapcsai Viktor görögkatolikus atya adventi üzeneteit hallhatták az érdeklődők.

Az adventi készülődésre látogatók együtt díszítették fel a város karácsonyfáját, mindemellett karácsonyi vásárral, énekkel, adventi sütemény sütéssel kedveskedtek a szervezők a nézelődőknek. Ezt követően fellobbant az adventi koszorú első gyertyájának lángja, melyet Szólláth Tibor polgármester gyújtott meg.

Az ünnepi tűzgyújtást követően a Makláry Lajos Városi Énekkar, a Bocskai AMI Felsős Kórusa, Nagyné Bózsár Katalin, Szatmári Antal, Kócsi Imre, Papp Lilla Kata énekeik színesítették a délutáni programot.

Galéria