Nemzeti Regatta: Hajdúnánás is bemutatkozott a fesztiválon
hajdunanas.hu | 2018.Jun.13. 08:45

A várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Siófokon június 9-10 között rendezték meg a Nemzeti Regattát, ahol ötvenegy hazai település köztük Hajdúnánás is bemutatta értékeit és kelt versenyre.

GALÉRIA

Siófok olyan településeket látott vendégül, melyek többsége nem a Balaton partjáról érkezett. A rendezvény legfőbb célja volt, hogy a vitorlássportot, a Balatont és a víz szeretetét közelebb hozzák az ország más tájain élők számára is. A telt házas fesztiválon a sátorpavilonok segítségével az egész ország bejárható vált, a kilátogatók megismerkedhettek a résztvevő települések látnivalóival, programkínálatával és ízvilágával is.

Idén harmadszor rendezték meg a vízi „csatát”, ahol ezúttal több mint ötven település csapata küzdött meg egymással – köztük Hajdúnánás is. A kétnapos esemény alapját tehát az az amatőr vitorlásverseny adta, melynek keretében a települések által kiállított hét fős legénységek egy profi kormányossal kiegészülve szálltak vízre a szervezők által biztosított egyforma vitorlásokkal. Nem feltétlenül profi vitorlázók alkották a legénységet, több település is a számára valamilyen szempontból ismert közéleti személyt ültetett a hajóra. A vízi csatán Hajdúnánás csapata a csoportkörében a 4.helyet szerezte meg.

A kétnapos Nemzeti Regatta a földönjáró közönségnek is kínált programot bőven. Az Ízek utcájában a résztvevő csapatok a településükre leginkább jellemző ízekkel mutatkoztak be. Hajdúnánás a rendezvény első napján mangalica és szürkemarha grill ételekkel, míg a második napon vargányás bivaly ragu dödölével várták a hagyományos ízvilágra vágyó vendégeket.    

Galéria