Robbanásszerű fejlődés, számtalan pályázati lehetőség: Hajdúnánás
hajdunanas.hu | 2019.Aug.13. 08:38

Hajdúnánás abban a szerencsés helyzetben van, hogy tudatos vagyongazdálkodással és pályázati forrásokkal jelentős fejlesztéseket tud megvalósítani. A kiváló kormányzati kapcsolatokkal rendelkező városvezetés olyan pályázati eredményekkel büszkélkedhet, amelyre Hajdúnánáson még nem volt példa.

A közintézmények döntő többsége megújult, a fiatalok lakáshoz jutási programjának első, nagyobb része megvalósult (fecskelakások, kedvezményes telekvásárlás, első lakáshoz jutók támogatása). Teljes hosszában megtörtént a Balmazújvárosi út aszfaltozása is, így néhány perc alatt elérhetjük az autópályát, de a gazdálkodók számára is könnyebbé vált a közlekedés szántóföldjeik felé. Hamarosan átadásra kerül a Gyermekegészségügyi Centrum, és komoly egyeztetések folynak a munkahely teremtés területén is.

Az előző pályázati ciklus hamarosan lezárul, így már most felméri a városvezetés a lakossági igényeket és ezeket megfontolva dolgozik a jövőbeni fejlesztési terveken, hiszen azok a települések képesek minél több pályázatot megnyerni, akik elvégzik ezt az előkészítő munkát, és a pályázatok kiírásakor már kész tervekkel rendelkeznek. Tény, hogy folyamatosan nő Hajdúnánás regionális jelentősége és gazdasági teljesítménye, ami komoly városvezetési teljesítményt mutat.

Történelmi lehetőségek előtt áll a város. Több tucatnyi munkahely jöhet létre a következő pályázati ciklusban, számos infrastrukturális fejlesztéssel. Olyan pozitív változások fognak elindulni a következő években, melyről ezelőtt még álmodni sem mertünk. Nemcsak a város életében, de a saját pénztárcájában is érezni fogja a változásokat.

Galéria