Sikeres befektetési helyszín lehet Hajdúnánás
hajdunanas.hu | 2019.Sep.12. 08:45

A befektetők fogadására két iparterületet is létrehoznak a városban. Hajdúnánás együttműködési megállapodást kötött az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztő Központtal.

Hajdúnánás olyan történelmi lehetőség előtt áll, amely példa nélküli a város eddigi életében. Debrecen robbanásszerű gazdasági fejlődése azt eredményezi, hogy a megyeszékhely belátható időn belül az ország „második fővárosává” válik, ami Hajdúnánás gazdaságára is kedvező hatást gyakorol. Azok a környező városok, úgynevezett agglomerációs települések, amelyek jó kapcsolatokat ápolnak Debrecennel, és kedvező befektetői környezetet tudnak teremteni, óriási lehetőség kapujában állnak. A megyeszékhely nem lesz képes egyedül ennyi befektetőt befogadni, szüksége lesz a „tehermentesítésre.”

A befektetők fogadására két iparterületet is létrehoznak. Az egyikre, amely 10 hektár terület, kis és középvállalkozásokat várnak, míg a balmazújvárosi út mellett kijelölt terület a nagyobb ipari fejlesztések fogadására lesz alkalmas.

10 hektáros ipari területet alakítunk ki a kisállomás mellett, az egykori állatvásártéren – emelte ki Szólláth Tibor polgármester. Ide több, kis és középvállalkozásokat várunk. Inkább több kicsit, mint egy nagyot, mert nem akarom újra azt a sokkot Hajdúnánásnak, mint amikor a 90-es évek elején közel 1500 embert foglalkoztató cég, bezárta hajdúnánási telephelyét. A másik iparterületet közel 100 hektáron a Balmazújvárosi út mellett jelöltük ki, amely a nagyobb ipari fejlesztések fogadására lesz alkalmas. A két iparterület kialakításával elősegítjük a kisebb és a nagyobb üzemek letelepedését városunkban – tette hozzá a polgármester.

A két iparterület terület fejlesztésében és a jövőbeni befektetőkkel folytatott tárgyalásokban nyújt segítséget Hajdúnánásnak az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztő Központ.

Az EDC olyan nagy, nemzetközi vállalatok debreceni befektetéseit készítette elő, mint a Continental, a KRONES, a Thyssenkrupp vagy a BMW Group. Az EDC Debrecen megfelelő tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy a régió iránt érdeklődő cégeknek sikerrel ajánlja befektetési helyszínéül a hajdúnánási iparterületeket is.

A lehetőség adott, mindent megteszünk, hogy élni is tudjunk vele, jó kapcsolatot ápolunk a kormányzattal, és a fejlesztési terveinket életképesnek, jövőt állónak ítélték. Eddigi kapcsolatainkat arra használtuk, hogy fejlesztéseket hozzunk Hajdúnánásra, sok éves munka érik be most, ezeknek köszönhető, hogy a térség fejlődése során Hajdúnánás kiemelt figyelmet élvez – hangsúlyozta Szólláth Tibor.

Galéria