Teljes szakaszában megújult a Hajdúnánás és Balmazújváros közötti út
hajdunanas.hu | 2019.Sep.13. 07:45

Két ütemben összesen 12 kilométernyi útszakasz újult meg Hajdúnánás és Balmazújváros között, így autópályán haladva Hajdúnánás és Debrecen között Balmazújváros fele haladva az út csupán 30 perc. Nem sokkal több idő Nyíregyháza és Miskolc megyeszékhelyek elérése sem autópályán közlekedve.

Az autópályák szomszédsága, három megyeszékhely közelsége és több országhatár gyors megközelíthetősége komoly előnyt jelent a település számára.

A felújított útszakasz ünnepélyes átadásán részt vett Tiba István országgyűlési képviselő, Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere és Szoták Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Hajdú-Bihar megyei igazgatója.

A Hajdúnánás és Balmazújváros közötti szakaszon az út kopórétegének profilmarásáról, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, a padka feltöltéséről, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodtak. A szakaszon a vízelvezető rendszerek jó karba helyezését és fejlesztését is elvégezte a kivitelező, több helyszínre új szalagkorlát került.

A következő évek fontos feladatai között szerepelnek a leromlott állapotú utak és járdák további felújítása.

Galéria