Több mint háromszáz érdeklődő az első Hajdúnánási Állásbörzén
hajdunanas.hu | 2019.Mar.06. 09:38

Zsúfolásig telt kiállítótér, álláskeresők százai, tucatnyi kínált munkakör: a munkaerő-piaci kereslet és kínálat találkozásának tökéletes színtere volt az első Hajdúnánási Állásbörze 2019. március 1-jén. Az érdeklődők között alap-, közép- és felsőfokú végzettséggel rendelkező álláskeresők is megjelentek; pályakezdők pedig éppúgy ellátogattak az állásbörzére, mint tapasztalt munkavállalók vagy nyugdíjazás előtt állók, sőt akadtak még diákmunkára jelentkezők is.

Hajdúnánás városa az elmúlt hónapokban felmérte a helyi vállalkozások munkaerő-igényeit, szükségleteit, melynek során körvonalazódott az, hogy egy állásbörze jelentős mértékben csökkenthetné a munkaerő-hiányt, ezáltal növelve a település gazdasági versenyképességét. A vállalkozói igényekre fókuszálva - pályázati forrásoknak köszönhetően - a város 2019. március 1-jén megszervezte az első Hajdúnánási Állásbörzét hajdúnánási munkáltatók és környékbeli munkavállalók részére.

Az esemény egyik különlegességét a vállalkozók számára kialakított előadás-sziget adta, amelyet Szólláth Tibor, Hajdúnánás Város polgármestere nyitott meg, összegezve az elmúlt 9 év sikereit és kiemelve a közeljövő fejlesztéseit. „A 2019-20-as fejlesztési periódusban megújul majd az Ady Endre Lakópark, kiépül a kerékpárút, létrejön a Gyermekegészségügyi Centrum és tanösvény létesül a Fürdő-Kendereskert útvonalon, valamint egy ipari terület kerül kialakításra. De a BMW debreceni beruházása is új történelmi távlatokat nyit: példátlan gazdasági együttműködés és fejlődés kapujában áll Hajdúnánás.”- hangsúlyozta Szólláth Tibor. Ezt követően munkaerő-toborzási, alternatív foglalkoztatási, pályázati és biztosítási kérdésekről tartottak előadást a HSA Kft., a Goodwill Consulting és a Life Plusz Kft. neves szakemberei. Míg az MKB Zrt. képviselője a mezőgazdasági eszközbeszerzés aktuális finanszírozási lehetőségeit járta körül.

A kiállítók standjai tematikus blokkokba szerveződtek az agrárium, ipar, építőipar, vendéglátás, szolgáltatás, közbiztonság, nevelés-oktatás és munkaerő-közvetítés köré, így könnyítve a több mint háromszáz álláskereső tájékozódását és a személyre szabott munkakeresést. Számtalan potenciális munkavállaló adta le önéletrajzát a standoknál, ahol betanított, szezonális munkára jelentkezőket éppúgy vártak, mint a munkaerő-piacra visszatérő, részmunkaidőben dolgozó édesanyákat vagy tapasztalt álláskeresőket.

Legyen szó agrármérnökről, szakácsról, ácsról, gazdasági szakemberről, határrendészről vagy kézbesítőről az első Hajdúnánási Állásbörzén bárki megtalálhatta a számára megfelelő pozíciót. A város azokra is gondolt, akik csak a későbbiekben helyezkednek majd el a munkaerő-piacon: ők betekinthettek a BSZC Csiha Győző Szakgimnázium és Szakközépiskola képzéskínálatába vagy akár regisztrálhattak a Joker-Diák Munkaerőszervező Iskolaszövetkezethez diákmunkákra is. A Hajdúnánási Állásbörzék sora ezzel nem ért véget, ősszel újabb betöltésre váró pozíciókat kínálják majd a helyi vállalkozók a környékbeli munkavállalók részére.

Galéria