Tovább szépülnek és korszerűsödnek Hajdúnánás közintézményei
hajdunanas.hu | 2018.Oct.10. 07:35

A közel 370 millió forintból megvalósuló fejlesztéseknek köszönhetően idén 11 közintézmény fog megszépülni és energetikailag korszerűsödni.

 

Napelemes rendszer kerül kiépítésre a Bocskai Általános Iskola Kőrösi Csoma Sándor Kollégiuma, a Hajdúnánási Óvoda Gesztenyevirág Tagintézmény, a Somorjai László Városi Sportcsarnok, a Kendereskert és az Arany János u. 45. szám alatti tanműhely épületére.

Mindegyik épületnél más-más energetikai korszerűsítések valósulnak meg. Valahol új nyílászárót kapnak az épületek, van, ahol a külső hőszigetelés újul meg és vannak olyan közintézmények is, ahol napelemes rendszert telepítenek vagy épp a fűtés- és gázrendszert építik át. Van olyan közintézmény is, ahol az épület teljes energetikai korszerűsítésen esik át. 

Energetikailag korszerűsödik a Művelődési Központ, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, a Tedeji Hétszínvirág Óvoda, a Városháza, Hajdúnánási Óvoda Szivárvány Tagintézmény és a Városháza udvarán található Ügyfélszolgálati Iroda épülete is.

Mind a 11 közintézmény energetikai fejlesztésénél az a cél, hogy egy racionálisabb energiagazdálkodást tudjanak elérni az intézmények, illetve az esztétikum mellett a megújuló energiaforrások használatát is népszerűsítsék.

Galéria