XIV. Hajdúnánási Vállalkozói Nap
hajdunanas.hu | 2019.Oct.03. 12:58

Vállalkozói és termelői kiállítással, szakmai előadásokkal, szórakoztató, sport- és gyerekprogramokkal várták az érdeklődőket a XIV. Hajdúnánási Vállalkozói Napon.

Szeptember 14-én, immár 14. alkalommal került megrendezésre a Hajdúnánási Vállalkozói Nap, melynek helyszínéül ezúttal is a Hajdúnánási Gyógyfürdő Fesztiválterülete szolgált. A nagyszabású esemény a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúnánási Szervezete, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar Megyei Szervezete, valamint a Hajdúnánás Városi Önkormányzat közös összefogásának köszönhetően valósult meg. A XIV. Hajdúnánási Vállalkozói Napot a rendezvény főszervezője és ötletgazdája, Török István a HBKIK általános alelnöke és Hajdúnánási Szervezetének elnöke nyitotta meg. Szólláth Tibor Hajdúnánás város polgármestere, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének elnöke a rendezvény házigazdájaként és védnökeként köszöntötte a megjelenteket. A rendezvény fővédnökei olyan illusztris személyek voltak, mint Dr. Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Jakab István a MAGOSZ elnöke és az Országgyűlés alelnöke, valamint Győrffy Balázs a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, aki köszöntőjében is kiemelte a szervezetek közötti sikeres együttműködés és a példaértékű összefogás jelentőségét. A rendezvény védnökei voltak még Dr. Tiba István országgyűlési képviselő és Miklóssy Ferenc a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A XIV. Hajdúnánási Vállalkozói Napon több mint ötven vállalkozó és mezőgazdasági termelő mutatkozott be a régióból. A látványos kiállítói standokon változatos termékkínálattal és szolgáltatásokkal ismerkedhettek meg a látogatók.

A szakmai programok keretében Póser Zoltán a HBKIK gazdasági szolgáltató tagozati alelnöke, az EDC Debrecen Kft. ügyvezetője Hajdúnánás és a megye gazdasági fejlesztési lehetőségeiről, valamint a BMW beruházás kapcsán kínálkozó előnyökről tartott előadást. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakmai programcsomagjának megvalósítását a szervezet elnöke, Győrffy Balázs mutatta be részletesen a jelenlévőknek. Az előadások sorát a Hajdúnánás Városi Önkormányzat kerekasztal beszélgetése zárta, melyben Szólláth Tibor Hajdúnánás polgármestere, Dr. Radics Zsolt, a Debreceni Egyetem Társadalomföldrajzi és Területfejlesztési Tanszék egyetemi adjunktusa valamint Póser Zoltán vettek részt. A találkozón többek között a térséget érintő gazdaságfejlesztési lehetőségeket is górcső alá vették.

A vállalkozók számára nem csak a bemutatkozásra és a szakmai információ szerzésére bizonyult kiváló alkalomnak a rendezvény, de a kikapcsolódásra is. A programok között mindenki megtalálhatta a kedvére valót, hiszen a nagyszabású termékkiállítás mellett számtalan szórakozási és kikapcsolódási lehetőség várta a rendezvény résztvevőit. Több mint húsz csapat nevezett a Vállalkozói Nap Főzőversenyére is, ahol a finomabbnál finomabb fogásokat Barabás Zoltán a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség alelnöke és Fehér Gábor mesterszakács kóstolta végig, majd értékelték a főzőcsapatok teljesítményét.

A legbátrabbak a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hajdúnánási Kirendeltségének jóvoltából egy füstsátorba is bemerészkedhettek. A Szalay János Rendelőintézet és a Magyar Vöröskereszt Hajdúnánás Területi Szervezete pedig, egészségügyi szűrésekkel várta a látogatókat. Az „Egy Hajóban Evezünk” elnevezésű sárkányhajó bajnokságon céges csapatok és baráti társaságok mérhették össze evezős tehetségüket.

A Vállalkozói Nap kiemelt eseménye volt a Magyarok Kenyere Program Megyei Adományozó Ünnepsége, melyen átadásra kerültek a Hajdú-Bihar megyében összegyűjtött búzából előállított lisztadományok a támogatott segélyszervezetek számára, és egyben köszönetet mondtak az adományozó termelőknek is. 2019-ben a megyében 243 felajánlónak köszönhetően, több mint 66 tonna búza gyűlt össze, melyben jelentős szerepet vállaltak a hajdúnánási gazdák is. Az adományleveleket Szólláth Tibor a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének elnöke és Jakab István a MAGOSZ elnöke adta át, aki beszédében kiemelte, hogy a Hajdúnánási Vállalkozói Nap kiváló alkalom volt az adományozó ünnepségére, hiszen, mint ahogyan a Magyarok Kenyere Program, úgy a XIV. Hajdúnánási Vállalkozói Nap is a közösségi összefogás és együttműködés erejének egyik jó példája.

A délután folyamán színpadi programokkal is várták az érdeklődőket, ahol többek között művészeti csoportok látványos, táncos produkciói szórakoztatták a közönséget. A XIV. Hajdúnánási Vállalkozói Nap zárásaként a rendezvény főszervezői, Török István és Szólláth Tibor értékelték a nap eseményeit, és a legszebb standot felvonultató vállalkozók, cégek részére átadták a rendezvény kiállítói díjait.

 

A XIV. Hajdúnánási Vállalkozói Nap kiállítói díjazottjai:

I. díj: Tedej Zrt.

II. díj: Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Csiha Győző

Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

III. díj: Nánási Portéka – ÖKO Mintagazdaság és Biokertészet

Különdíj: Napkelet Ajándék- és Ékszerüzlet Hajdúnánás – Szatmári Zoltán egyéni vállalkozó

 

A XIV. Hajdúnánási Vállalkozói Nap színvonalas és sokrétű esemény volt, a megjelent vállalkozók és a szervezők összefogásának köszönhetően. A rendezvényen résztvevő szakemberek és városvezetők találkozása pedig, fontos mérföldkő lehet Hajdúnánás gazdasági fejlődésének szempontjából is.

Galéria