Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Gabriella nevű látogatóinkat!
2017. december 12.
Hírek >> Aktuális hírek
ArchívumSzakmák éjszakája a Csihában

A Szakmák éjszakája országos program II. alkalommal került megrendezésre. A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Csiha Győző tagintézménye is megnyitotta kapuit április 21-én pénteken Hajdúnánáson. Ez egy olyan rendezvény, ahol betekintést nyerhetünk a különböző szakmák és mesterségek műhelytitkaiba. Lehetőség adódott minden általános- és középiskolás érdeklődő diák számára, hogy közelebbről megismerjék városunk szakirányú képzését.


Tovább

Pásztorünnep

Idén április 29-én, szombaton került megrendezésre a Kihajtási ünnepség és Pásztorétel főzőverseny a Kendereskertben a Nánás Pro Cultura szervezésében. A hagyományőrző program egész napra kínált látnivalót és szórakozási lehetőséget kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Régi-régi pásztorhagyomány felélesztését tűzte ki célul néhány éve Hajdúnánás, amikor tavasz kezdetén, Szent György nap tájékán, a nagyjószág – szarvasmarha, ló – kiverésének, legelőre való kihajtásának alkalmából kihajtási ünnepséget szervez.


Tovább

I. Tiszántúli Nyugdíjas Kórusok Találkozója

Az Ezüstkor Nyugdíjas Egyesület 8 alkalommal rendezte már meg a megyei szintű nyugdíjas kórustalálkozót. A Hajdú-Bihar Megyei Nyugdíjasok Szövetségével egyeztetve nemrég úgy döntöttek, kibővítik ezt a nagy sikerű rendezvényt, így az idén már több város kórusa is elfogadta a meghívást.

Április 25-én 20 csoport részvételével közel 400-an szerepeltek a városi Kéky Lajos Művelődési Központ színpadán, ahová 10 perces műsorokkal lehetett jelentkezni.


Tovább

A hajdúnánásiak csizmáitól óvj meg minket Uram!

A honfoglaló magyarok portyázásaitól rettegő Nyugat Európai népek hasonlatára a címben foglaltak szerint jajdult fel ez év tavaszán is a versenyre érkezők nagy része Nyíregyházán a 14. alkalommal megrendezésre került Regionális Gyermek és Ifjúsági Szóló Néptánc Versenyen.

A Garabonciás Művészeti Iskola és a Móra-hetet tervező és azt 2017. április 3–7. között lebonyolító, azonos nevet viselő Általános Iskola közös rendezésű néptánc találkozója és versenye ez évben is több, mint 40 szóló produkciót, közel 70 rátermett magyart hívott csatasorba.


Tovább

Sokszínű Japán

Hajdúnánás idén április 24–28. között immár hatodik alkalommal rendezte meg a Japán Napokat, melynek alapja az a közel 40 éves kapcsolat, melyet megyénk ápol a távoli ország Toyama tartományával. Mint ismeretes a baráti kapcsolat gyökerei 1981-ig nyúlnak vissza, – amikor New Yorkban Koizumi Hiroshi úr és Pinczés István egy színházi fesztiválon találkoztak. A kezdeti debreceni körből napjainkra Hajdúnánásra tevődött a hangsúly, hiszen ebben az évben is közel egyhetes rendezvénysorozattal tisztelte meg városunk a japán–magyar barátságot.


Tovább

Ha gyermeknap, akkor Hajdúnánási Gyógyfürdő!


Tovább

Betekintés a HBM Pedagógiai Szakszolgálat Hajdúnánási Tagintézményének munkájába

Az oktatásban tapasztalható átszervezések a Pedagógiai Szakszolgálatokat sem kímélték. Működött kistérségi szinten, a Bocskai István Általános Iskola Tagintézményeként, azonban 2013-ban a megyében működő szakszolgálatokat egységes szakmai és fenntartói irányítás alá vonták.

5 település 13 nevelési-oktatási intézményében vagyunk jelen.


Tovább

Szemrevételezés - háromszázhatvan fokban

A napsütés ellenére is hűvös, szeles időben gyülekeztek egykori és jelenlegi diákok, tanárok, iskolai dolgozók április 22-én szombaton a Kőrösi gimnáziumban. Az intézmény tavaly ünnepelte fennállásának 360. évfordulóját, de a méltó megemlékezésre csak idén kerülhetett sor. A tartalmas program már az előző napon kezdetét vette, amikor az iskola dísztermében megnyílt a Kocsis Attila református lelkész gyűjteményéből összeállított bélyegkiállítás.

A hitújítás nagy alakjait, jelentős eseményeit megörökítő válogatás a reformáció idei fél évezredes évfordulójához is kapcsolódik.


Tovább

Jó gyakorlatok, példás kezdeményezések:
Helyi értékeket vonultattak fel Nánáson

Méz, szörp, lekvár, kolbász, sonka, savanyúság - akadt minden, mi szem-szájnak ingere. A Belügyminisztérium által szervezett eseménysorozat ötödik állomásaként Hajdúnánáson mutatták be a régió értékeit, hagyományait a város főterén május 23-án.

A rendezvénysorozat célja, hogy bemutatásra kerüljenek a helyi önkormányzati jó gyakorlatok, példás kezdeményezések.


Tovább

Fákat fogadtak örökbe Nánás jeles személyiségeinek emlékére

Hagyományteremtő szándékkal a Móricz Pál Városi Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény „Helytörténeti fasor” elnevezéssel 14 darab díszfát ültetett a város jeles írói, költői, várostörténeti kutatói, múzeumalapítói emlékezetére május 10-én a fák és madarak napján.

Az intézmény munkatársai olyan, már nem élő személyeket választottak ki, akiknek életműve lezárult és érdemesek arra, hogy valamennyiüket példaképül állítsák a következő generációk elé is.


Tovább
1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52     53     54     55     56     57     58     59     60     
61     62     63     64     65     66     67     68     69     70     
71     72     73     74     75     76     77     78     79     80     
81     82     83     84