Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Lukács nevű látogatóinkat!
2017. október 18.
Hírek >> Aktuális hírek
ArchívumNemezkiállítás hol itt, hol ott

Kezdhetném úgy is, mint egy mesét – hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy régi világ, ahol a gyapjú viseletként, lakhelyként, takaróként is szerepet szolgált. Ügyes kezek vágták, tisztították, fésülték, rakták, göngyölték, gyúrták, s egyszer csak, nagy-nagy türelem eredményeként nemez született.

Egy olyan anyag, mely csakis születhet – ami véd, óv, gyógyít, s olyan áldottságot biztosít, mely nemcsak a mesében, de a valóságban is szolgálja azt, aki őt becsülettel, alázattal s két kezével készre varázsolta.


Tovább

Játsszunk együtt

„Pedagógiai kutatások szerint a játék elengedhetetlen a jó közérzethez, kreativitáshoz és az egészséghez. Lényeg, hogy elfeledkezzünk a munkáról és a kötelezettségekről kiéljük kreativitásunkat, kiépítsük baráti kapcsolatainkat.”

Ahogyan már korábban beszámoltunk – mi a Csiha Győző Szakgimnázium és Szakközépiskola felnőttoktatási rendszerén belül tanuló Pedagógiai és Családsegítő munkatársai – néhány héttel ezelőtt remek kis programsorozatot indítottunk útjára.


Tovább

Vendég a kendó hazájából

Bizonyára sokaknak feltűnt, hogy az elmúlt hónapokban egy japán fiatalembert lehet látni a belvárosban, a szupermarketekben. Atsuto Usui – a huszonhárom éves testnevelő tanár – annak a japán testvériskolai kapcsolatnak a keretében érkezett Nánásra, amely 2014 tavaszán jött létre a Miyakonojo-higashi Középiskola és a Kőrösi gimnázium között.


TovábbTTIP, CETA : Az utolsó szög a vidék koporsójában?

filmvetítéssel egybekötött fórum a vitatott szabadkereskedelmi egyezményekről

Időpont    : 2017. május 2-án, kedden 16.30 órakor
Helyszín  : Kertész László Városi Könyvtár (Hajdúböszörmény, Bocskai tér 2.)


A fórum programterve:

  • TTIP: az utolsó szög a vidék koporsójában? című film megtekintése (filmvetítés)
  • Beszélgetés és vita a transzatlanti szabadkereskedelmi egyezmények veszélyeiről (fórum)
    A beszélgetést fel- és levezeti: Fidrich Róbert globalizációs szakértő

Mi az a TTIP és CETA?  • A transzatlanti szabadkereskedelmi egyezmények veszélyei • Kinek hoznak hasznot a transzatlanti szabadkereskedelmi egyezmények? • Mit lehet tenni a CETA ellen azt követően, hogy az európai parlament már ratifikálta? • Mi lesz a TTIP egyezménnyel Donald Trump elnöksége alatt? •  Mit tehetnek a helyi önkormányzatok? - Fókuszban a TTIP-mentes övezetek


Minden érdeklődőt szeretettel várunk az ingyenes fórumunkra!

Szervezők: Zöld Kör és a Magyar Természetvédők Szövetsége

 

„Zöld Kör az élő, élhető és fenntartható jövőért!”

 

www.zoldkor.net„Okos” térburkolat hulladékból

Az okos városok kialakításához is hozzájárulhat az az innovatív, környezetbarát találmány, amelyet a Debreceni Egyetem egykori hallgatói fejlesztettek, és amit ma előadáson ismertetett az intézményben a feltaláló team egyik tagja, Cseh József.

A munka még 2015-ben indult, amikor három fiatal mérnök olyan energiatermelő térburkolatot fejlesztett, amely nem vesz el nyersanyagot a természettől, ehelyett városi hulladék újrahasznosításával készül, ráadásul zöld energiát termel, és adatokat is gyűjt a városi élet mozzanatairól a felszínébe épített napelemek és szenzorok segítségével.


Tovább

175 facsemetét ültettek az újszülött gyermekeknek

Gyermek zsivajtól volt hangos április 8-án a Liget, ahol ünnepélyes keretek között 175 db facsemetét ültettek a 2016-ban született gyermekek tiszteletére.

Egykoron, ha megszületett egy gyermek: apja, vagy méginkább nagyapja ültetett egy fát. Ezt a szép és nagyon ősi szokást elevenítik fel sok helyen, amikor közösségi szinten ültetnek fát az adott évben született kicsinyek emlékére.


TovábbTájékoztató a végrehajtási költségátalányról és költségről

 

Tisztelt Lakosság! 

 

Az önkormányzati adóhatóság a végrehajtást érintő változások kapcsán a következőkre hívja fel az adózók figyelmét:


Tovább

Arany 200

Legnagyobb epikus magyar költőnk születésének 200. évfordulója alkalmából a Magyar Tudományos Akadémia és a költő szülővárosa, Nagyszalonta a 2017-es esztendőt Arany-évnek nyilvánította. Az ünnepség-sorozat megnyitója március 2-án, a költő születésének napján kezdődött Nagyszalontán, ahová a „magyarság szeme egész nap tekintett”.

Városunk kis küldöttsége – 8 pedagógus – köztük jómagam is, tudósítóként – a Bocskai István Általános Iskolából, akik a Szórvány-program tagjai is, valamint egy fő Önkormányzati dolgozó – útra keltünk ezen a napon, hogy részesei legyünk ennek a jeles eseménynek.


Tovább
1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52     53     54     55     56     57     58     59     60     
61     62     63     64     65     66     67     68     69     70     
71     72     73     74     75     76     77     78     79     80     
81     82