Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Gabriella nevű látogatóinkat!
2017. december 12.
Hírek >> Aktuális hírek
ArchívumVigyázat, új telefonos trükkel próbálkoznak a csalók

Nyereményekre  hivatkozva  próbálják megtéveszteni  a  hívott  félt.  Kérjük,  ne dőljenek be a csalóknak! Az elmúlt időszakban  országosan  előfordult  a  trükkös csalások  újszerű  elkövetési  módja.


Tovább

Idősek Világnapja

Az  ENSZ  közgyűlése  1991-ben  nyilvánította október 1-jét az Idősek Világnapjává.  Ez  a  nap az  idős  emberekről,  az  ő tiszteletükről  szól.  Tiszteletünk  magába foglalja  elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket  és  annak  kifejezését,  hogy társadalmunknak ők is hasznos tagjai, és mindannyiunknak  nagy  szükségünk  van rájuk.  Szükségünk  van  mindarra  a  sok élettapasztalatra,  arra  a  higgadt  bölcsességre, amivel csak ők rendelkeznek, és a türelemre,elfogadásra,  ahogy  tanítanak, nevelnek bennünket.


Tovább

Felhívás

Városunk szülötte Néhai Főtiszteletű dr. Hegedűs Lóránt püspök úr, Hajdúnánás Város Díszpolgára lelkipásztori, igehirdetői,  tudományos  és  közéleti,  egyházkormányzói tevékenysége  ismert  idehaza  és külföldön  egyaránt.


Tovább

Debrecenben jártunk, sikert arattunk!

A Hajdú-Bihar Megye és Debrecen Nyugdíjas Szervezeteinek Szövetsége X. alkalommal szervezte meg a Katonadalok Fesztiválját a nyugdíjas klubok, egyesületek részére.


Tovább

3 milliárd Ft érkezett Hajdúnánásra – pályázati aktivitásból jeles

Évekkel ezelőtt azt a célt tűztük ki, hogy pályázati forrásokat hozzunk a városba. Látva a Hajdúnánáshoz hasonló helyzetű települések eredményeit, büszkék lehetünk arra, amit eddig elértünk. Az volt a cél, hogy a pályázati pénzek ésszerű felhasználásával komoly lépéseket tegyen a város fejlődése érdekében azért, hogy ne másoknak kiszolgáltatott, hanem saját lábára álló város legyen.


Tovább

Eszterlánc óvoda „Összetartozunk”

Ezzel a gondolattal rendeztük meg idén az őszi játszónapunkat. Az időjárásra való tekintettel kicsit hamarabbra szerveztük össze a programsorozatot, hiszen ezt a napot az udvarra terveztük a szülőkkel együtt, így a magas létszám és a feladatok milyensége csak jó idő esetén valósulhatott meg. Így kihasználtuk kora őszi jó időt és szeptember 28-án, szerdán délelőtt tartottuk meg játszónapunkat.


Tovább

Német cserediákok a gimnáziumban

Nagyon  izgatottan  vártuk  szeptember 15-én  este  a  Kőrösi  Csoma  Sándor  Református Gimnázium parkolójában, hogy végre megérkezzen az a busz, amely a budapesti repülőtérről  tizenhárom  német cserediákot hozott, akik egy Berlin melletti  településen,  Neuenhagenben  élnek. Megnyugvással  tapasztaltuk,  hogy  nemcsak mi, hanem ők is nagyon izgatottak amiatt,  hogy  vajon  meg  fogjuk-e  érteni egymást. Miután mindenki megtalálta és hazakísérte a saját „gyerekét”, vacsorával fogadtuk  őket.  A  német  diákok  kedves ajándékokkal leptek meg bennünket.


Tovább

Főhajtás vértanúink emléke előtt

Az aradi tizenháromra emlékeztünk október 6-án, délután a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ színháztermében. A Nemzeti Gyásznap ünnepi szónoka ezúttal Tiba István országgyűlési képviselőnk volt.


Tovább

1956–2016: A szabadság éve

"Mindig  új  élet  lesz  a  vérből” –  írta  Márai  Sándor  New Yorkban, 1956 karácsonyán siratva  az  elbukott  magyar  szabadságot, ugyanakkor hitet téve az új élet reménye mellett.  Különös  magyar  sors  –  október hónapjában  kétszer  is  vértanúkat  siratunk. Alig múlik el az „aradi tizenhárom” gyászünnepe,  máris  elérkezünk  a  másik felejthetetlen dátumhoz: október 23-hoz.


Tovább

Válaszok a Képviselő-testület 2016. szeptember 22-én megtartott ülésén feltett, a Polgármesteri jelentéshez kapcsolódó meg nem válaszolt kérdésekre.

1. Hány országból érkeztek vendégek a Hajdúk Világtalálkozójára?

A Hajdúk Világtalálkozójára idén Romániából, Lengyelországból, Szlovákiából és Horvátországból érkeztek vendégek, valamint a harci jelenetekben résztvevő hagyományőrző csapatok. Nagy eredménynek tartjuk, hogy sikerült a környező országok lakosait és hagyományőrző csapatait aktivizálni és bevonni a rendezvényünkbe. A világtalálkozó név természetesen lehetőséget ad arra, hogy tovább bővítsük a résztvevők körét. Hosszútávon kiemelt célunk, hogy minél több hajdú gyökerekkel rendelkező csoport, minél több országból képviseltesse magát a rendezvényünkön.


Tovább
1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52     53     54     55     56     57     58     59     60     
61     62     63     64     65     66     67     68     69     70     
71     72     73     74     75     76     77     78     79     80     
81     82     83     84