Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Lukács nevű látogatóinkat!
2017. október 18.
Hírek >> Aktuális hírek
ArchívumElismeréseket vehettek át a hajdúnánási tűzoltók

Szent Flórián-napi koszorúzási ünnepséget és ünnepélyes állománygyűlést tartott a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság május 5-én Püspökladányban, ahol összesen negyvenöt katasztrófavédelmi alkalmazott részesült tárgyjutalomban.

Az ünnepség Nagy Tamás tű. alezredes ünnepi beszédével vette kezdetét, a berettyóújfalui hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnoka a tűzoltók mindennapi munkájának fontosságát méltatta.


Tovább

Kamarai segítség az egységes kérelem benyújtásához

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara idén is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a falugazdászok közreműködésével magas szakmai színvonalú, ingyenes segítséget biztosítson a kamarai tagoknak a kérelmek beadásához. A falugazdászok a gazdálkodók igényeihez igazított ügyfélfogadási időben várják az ügyfeleket. A kérelem 32 támogatási jogcímet tartalmaz, benyújtása a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal honlapján (www.mvh.hu) elektronikusan, ügyfélkapun keresztül történik.


Tovább

Ismét Hajdúnánáson rendezik meg a Nemzetközi Heki Taikai - Kyudo versenyt

Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Heki Taikai - Kyudo nemzetközi japán íjász verseny, melynek otthonául az első magyarországi sikeres verseny lebonyolítását követően ismét Hajdúnánáson rendeznek meg, május 14-15. között. Ebben az évben Olaszországból, Németországból, Norvégiából, Ausztriából és Magyarországról érkeznek versenyzők. Idén, 4 év után újra megtiszteli jelenlétével Taikait Mori Toshio Sensei, a Heki Ryu Insai - Ha iskola jelenlegi vezetője a rendezvényt, aki a tavalyi évig, nyugdíjba vonulásáig, az egyetlen Kyudo professzor volt Japánban.


Tovább

Új helyen fogadja ügyfeleit a Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatal

 

Korszerű, felújított épület, egy ablakos ügyintézési és hívó-rendszer, egységes ügyfél barát arculat.

 

Ilyen és ehhez hasonló pozitív változásokat tapasztalhatnak május 2-tól azok az ügyfelek, akik a Városháza udvarában, a volt okmányiroda épületében intézik ügyeiket. Ugyanis a Hajdúnánás Városi Önkormányzat egy új, az ügyfelek kiszolgálását egy helyen lehetővé tévő modern, minden igénynek megfelelő ügyfélfogadási helyiséget alakított ki.


Tovább

MellékletÉvente 17 millió forint!

Döbbenetes adósságot termelnek a szociális bérlakások

A szociális bérlakások célja a támogatás, a lehetőség megteremtése. Egy olyan segítségnyújtás a város közösségétől, amely azoknak nyújt tényleges támaszt, akik krízishelyzetbe kerültek, de tenni akarnak azért, hogy életük belátható időn belül pozitív irányba változzon. De a szociális bérlakásban élők között vannak, akik saját helyzetükön sem akarnak változtatni, azért mert ez számukra kényelmes. Tisztelet a kivételnek! Kényelmes, hiszen egyetlen év alatt közel 17 millió forint tartozást halmoztak fel azok a lakók, akik semmibe veszik az együttélés szabályait. Hajdúnánás ilyen nagyságrendű pénzt veszít el évről-évre, 17 millió forintot. Kényelmes, hiszen a város szó szerint eltartja ezeket az embereket. Akarja-e a Hajdúnánás, hogy évtizedeken keresztül eltartson a város embereket? Akarja-e Hajdúnánás, hogy azok vegyék igénybe a szociális lakásokat, akik a fizetendő rezsiköltségeket éveken keresztül nem fizetik ki, sőt áldatlan állapotok között élik a mindennapjaikat.


TovábbMEGHÍVÓ

Modern világunkban az embereknek, országoknak, földrészeknek, újabb, és újabb problémákkal, veszélyekkel kell szembenézniük. Hazánk és Európa szempontjából a jelenlegi viszonyokat figyelembe véve a migráció növekedése és egyre kontrollálhatatlanabb volta rendkívüli veszélyeket rejteget.


Tovább

Mónus József a Farkas most is győztesként emelte fel a magyar zászlót ezúttal Lengyelországban


Lengyelországban rendezték meg a ​​III ​Nemzetközi Távlövő Íjász Fesztivált,Leczyca Castle-ban , 22-24 April 2016-án

A hajdúnánási íjásznak első versenye volt ebben az évben! Pár országot kiemelve ellenfelei többek között német angol olasz török lengyel  versenyzők voltak. A Farkas az 50#-ig húzóerejű íjak kategóriájában versenyzett, ami jelen esetben a legnépesebb kategóriának számított! Nem egyszerű, de mégis magabiztos győzelmet aratott szokásához és hírnevéhez méltán.


Tovább

Jelentkezési lap


1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52     53     54     55     56     57     58     59     60     
61     62     63     64     65     66     67     68     69     70     
71     72     73     74     75     76     77     78     79     80     
81     82