Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Gabriella nevű látogatóinkat!
2017. december 12.
Hírek >> Aktuális hírek
ArchívumPedagógusait köszöntötte Hajdúnánás

Ünnepélyes keretek között vehették át a Polgármesteri Elismerő Okleveleket a hajdúnánási pedagógusok június 6-án, hétfőn a Pedagógusnap alkalmából.

A pedagógus nap igazi globális ünnep, annak ellenére, hogy országonként eltérő időpontokban ünneplik meg. Hazánkban június első vasárnapján, Törökországban novemberben, az USA-ban május hónapban, Kínában szeptemberben. Van olyan ország, ahol a pedagógusok köszöntése egyben munkaszüneti nap is.


Tovább

Szólláth Tibor: Közös összefogással tudunk egy szebb élhetőbb Hajdúnánást biztosítani utódaink számára!

 

2010 óta a Református templom szomszédságában, méltó helyen emlékezhetünk a trianoni eseményekre, illetve kifejezhetjük összetartozásunkat magyar testvéreink iránt határon innen és túl. Június 4-én is sor került a Nemzeti Összetartozás Napjának városi megemlékezésére.


Tovább

Népvándorlás és migráció a történelemben – Határváltozások és népmozgások Magyarországon a 20. század első felében”

 

Hajdúnánás városa a szűkebben vett térség meghatározó kulturális központja, egyben az egyik legnagyobb egykori hajdúváros. A város vezetése már évek ezelőtt zászlajára tűzte a hajdúk kultúrájának megőrzését. Jól mutatják ezt az évente megrendezésre kerülő, változatos tematikájú konferenciák is. 2012-ben „Kitaszítottak” Emberek, sorsok, politika a xx. század közepének Magyarországán” címmel zajlott az első konferencia, mely a korábban megnyílt kiállításhoz kapcsolódott, 2013-ban pedig a „Vidék és város: ellentétek és kölcsönhatások a 20. századi Magyarországon” című szimpózium zajlott le. Egy évvel később a Nagy Háború centenáriumához kapcsolódva vizsgálták a magyar vidéket. 2015-ben a Föld-Parasztság-Agrárium háromszögét járták körül. A földkérdéssel a 20. századi Kárpát-medencében foglalkozó konferencia kötete nemrégiben látott napvilágot. Az aktualitást szem előtt tartva a 2015 második felét meghatározó folyamatra, a migrációs hullámra reagálva a 2016-os konferencia a történeti migráció, és a vándorlás antropológiai, néprajzi hatásait vizsgálta és június 3-án „Népvándorlás és migráció a történelemben – Határváltozások és népmozgások Magyarországon a 20. század első felében” címmel került lebonyolításra. Helyszínül a Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatal Díszterme szolgált.


Tovább

Az önrendelkező Hajdúnánás

 

Hajdúnánáson a közfoglalkoztatási program ma ismert formája öt évvel ezelőtt indult útjára. Ez alatt az idő alatt a város közössége számtalan eredményt ért el, kézzel fogható fejlesztések valósultak meg a hajdúnánásiak keze által. A mögöttünk álló öt évben a közfoglalkozatási program komoly változást hozott a településünk életében.


Tovább

A hajdúnánási logika

Hajdúnánás 2010-ben ugyanolyan lehetőségekkel indult, mint sok másik település az országban. A hajdúsági kisváros megmutatta, milyen utat járhat be egy település, ha a saját erőforrásait és a külső támogatásokat, lehetőségeket átgondoltan használja fel. Megmutatta, hogyan lehet a múlt értékeit megőrizve és átörökítve alkalmazkodni a modern kihívásokhoz, legyenek azok fogyasztói igények, vagy munkahelyteremtés, mindezt nem mások utánzásával, pillanatnyi divatokhullámoknak engedelmeskedve, hanem önálló gondolkodással, innovációval, együttműködéssel. 


Tovább

Magyar hőseinkre emlékeztünk


Május utolsó vasárnapján a háborúkban elesett katonákra emlékezik az ország. A hősök hivatalos, törvény által szentesített napja ez, melyet 1925. május 1-jén a honvédelmi miniszter nemzeti ünneppé nyilvánított. Ilyenkor országszerte, így Hajdúnánáson is koszorúkat helyeztek el a Hősök Emlékművénél a nemzeti hőseink előtt tisztelegvén.


Tovább

Nemzetközi íjászverseny Hajdúnánáson


Idén nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Heki Taikai - Kyudo nemzetközi japán íjász verseny, melynek otthonául Olaszország és Németország után az első magyarországi sikeres verseny lebonyolítását követően ismét Hajdúnánáson rendeztek meg, május 14-15. között. A versenynek a Somorjai László Városi Sportcsarnok adott otthont, ahol a gyalogos harctéri íjászat nemzetközi és hazai képviselői méretették meg tudásukat.


Tovább

Jelentkezési lapVerseny az élet- és egészség védelméért

Élethű baleseti szimulációkban bizonyíthatták tudásukat a Megyei elsősegélynyújtó verseny résztvevői Hajdúnánás főterén május 11-én. A járókelőket nem csak az életmentő fogások látványossága, hanem egészségnapi programok is várták.

A Vöröskereszt életmentő tevékenységei Hajdúnánás központjában szólították meg az érdeklődőket, járókelőket 2016. május 11-én a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének Élet- és egészségnapján. A programok középpontjában a Megyei elsősegélynyújtó verseny állt.


Tovább

Elismeréseket vehettek át a hajdúnánási tűzoltók

Szent Flórián-napi koszorúzási ünnepséget és ünnepélyes állománygyűlést tartott a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság május 5-én Püspökladányban, ahol összesen negyvenöt katasztrófavédelmi alkalmazott részesült tárgyjutalomban.

Az ünnepség Nagy Tamás tű. alezredes ünnepi beszédével vette kezdetét, a berettyóújfalui hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnoka a tűzoltók mindennapi munkájának fontosságát méltatta.


Tovább
1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52     53     54     55     56     57     58     59     60     
61     62     63     64     65     66     67     68     69     70     
71     72     73     74     75     76     77     78     79     80     
81     82     83     84