Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Gabriella nevű látogatóinkat!
2017. december 12.
Hírek >> Aktuális hírek
ArchívumIsmét Nemzetközi Strandröplabda torna a Hajdúnánási Gyógyfürdőben

Tegnapi sajtótájékoztató keretében jelentette be Csiszár Imre, Hajdúnánás város alpolgármestere és Szombathy András, a Megyei Röplabda Szövetség Elnöke, hogy a XIX. Eötvös Kupa, Nemzetközi Strandröplabda torna versenye augusztus 21-én, pénteken a Hajdúnánási Gyógyfürdőben kerül megrendezésre. 


Tovább

A VÍZ ÉLET, GONDOZZUK KÖZÖSEN!

Fenyegető árvizek, pusztító aszály, hőség és hóvihar...az éghajlatváltozás hatásai egyre sürgetőbbé teszik, hogy felkészüljünk ezekre a csapásokra és - amennyire lehet - kezeljük a szélsőséges időjárás hatásait.

Az elv egyszerűnek tűnik: az árvizekkor lezúduló víz egy részének visszatartásával, tározásával enyhíteni lehetne az aszályos időszak vízhiányát. A megvalósításhoz azonban új, a környezeti változásokhoz igazított stratégia kialakítására van szükség. Magyarország összes felszíni és felszín alatti vizére vonatkozó Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv felülvizsgálata jelenleg folyik és 2015. december 22-ig készül el.

A www.vizeink.hu honlapon követhetik nyomon és véleményezhetik a Vízgyűjtő-gazdálkodási Tervek országos, illetve a Duna, a Tisza, a Dráva és a Balaton vízgyűjtőkre vonatkozó fejezeteit.

Tovább

Puskalövés, ágyúszó, kardcsengés: ismét megelevenítették Bocskai korát Hajdúnánáson

Középkori harc és tábori mulatozással, fáklyás felvonulással, hárem hölgyekkel, játszóházzal várták a hajdúk a világtalálkozóra látogatókat július 31. és augusztus 2. között.

A hajdúk 2015-ben ismét Hajdúnánáson találkoztak július 31-augusztus 2. között. Az elmúlt hétvégén minden érdeklődő bepillantást nyerhetett a középkori világba, aki kilátogatott a második Hajdúk Világtalálkozójára a városi gyógyfürdőbe.


Tovább

Csatazaj és vigalom: Színes programok az II. Hajdúk Világtalálkozóján

Határon innen és túl, a nagy hajdúvárosok mellett a mai Hajdú-Bihar megyében található „kishajdú települések”, a Nyugat-Dunántúl és az erdélyi Partium területén is találunk olyan településeket, amelyeknek valamilyen kötődése van a hajdú identitáshoz, helyi öntudatukban és írott történelmükben őrzik a hajdú múltat.

A hajdúk 2015-ben ismét Hajdúnánáson találkoznak július 31-augusztus 2. között, hiszen a tavalyi 4 nap programjai több ezer embert mozgattak meg.


Tovább

Mónus József megint a legmagasabbra emelhette a magyar zászlót

A hétvégén, július 25-26-án rendezték a IV. Nemzetközi Hagyományos Íjász Bajnokságot Törökország Amasya/Gümüshaciköy városában, 432 nevezővel.

Mónus József megismételve korábbi sikerét pontosan 467 méteres eredménnyel nyerte a korlátlan erejű íjak kategóriáját, ezúttal jelentős ellenszélben, 62 méterrel megelőzve a mezőnyt – tájékoztatott a Hagyományos Íjászok Világszövetségének alelnöke.


Tovább

Idén is lesz nyári gyermekétkeztetés és napközi Hajdúnánáson

A Hajdúnánás Városi Önkormányzat idén is megszervezi a szociálisan rászoruló gyermekeknek az ingyenes nyári étkeztetést, valamint a nyári napközit. Az önkormányzat június és augusztus között biztosítja az egyszeri meleg ételt azoknak a gyerekeknek, akik gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak.

A Hajdúnánás Városi Önkormányzat fontos feladatának tartja gondoskodni azon rászoruló gyermekekről, akiknek családja nem, vagy csak nagyon nehezen tudja megoldani nyári étkeztetésüket, felügyeletüket.


Tovább

X. Hajdúnánási Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábor

Idén is megnyitotta kapuit a Hajdúnánás Városi Önkormányzat és a Nánás Pro Cultura Nonprofit Kft. közös szervezésében a Hajdúnánási Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábor több mint 30 művész részvételével.

Az idei esztendőben is számos festőművész, szobrász és fotóművész együtt, közös helyszínen, közös gondolatokon keresztül teremti meg azokat az alkotásokat, melyeken városunk értékeit, kincseit jelenítik meg.


Tovább

Mika Ionue japán kortársművész kiállítása nyílt Hajdúnánáson

Japán kortársművész Mika Ionue alkotásaiból nyílt kiállítás a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ előcsarnokában július 14-én. Ebből az alkalomból megtisztelte a várost jelenlétével a Toyama Megyei Művészeti és Kulturális Szövetség elnöke Hiroshi KOIZUMI is.

Hajdú-Bihar megye és a felkelő nap országa Toyama megyéjének kapcsolata több évtizedes múltra tekint vissza.


Tovább

Tanyafejlesztés 2015 - Újra lehet pályázni tanyafejlesztésre

Július 15-től újra lehet pályázni tanyafejlesztési támogatásra. Idén ötödik alkalommal hirdette meg a szaktárca a Tanyafejlesztési Programot, amelynek idei keretösszege 1,4 milliárd forint.

A Tanyafejlesztési Programot a tanyai gazdálkodás megújítására, a tanyák sajátos értékeinek megőrzésére és a tanyai életmód hátrányainak csökkentésére hirdetik meg. Hat alföldi megyéből, illetve Pest megye déli járásaiból lehet pályázatot benyújtani, a program több mint hétszáz települést érint.


Tovább
1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52     53     54     55     56     57     58     59     60     
61     62     63     64     65     66     67     68     69     70     
71     72     73     74     75     76     77     78     79     80     
81     82     83     84