Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Lukács nevű látogatóinkat!
2017. október 18.
Hírek >> Aktuális hírek
ArchívumÖhönfőző verseny

Az elmúlt szombaton a Hősök Ligete adott otthont az immár kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő hagyományőrző Öhönfőző Versenynek. A rendezvény célja a Hajdúság és Hajdúnánás jellegzetes népi ételének népszerűsítése, ahol a gasztronómiai megmérettetésre az idén 26 csapat nevezett.

A rendezvény vendége volt Dr. Tiba István, térségünk országgyűlési képviselője is. A főzéshez szükséges jó hangulatról Kócsi Imre megnyitóját követően szórakoztató programokkal gondoskodtak a szervezők: a kicsik Kökény Matyi című bábszínházi előadást tartottak, majd a Nánási Népdal, Nóta és Tánckedvelők Egyesületének Jó ebédhez szól a nóta című műsora következett. Délután Kriston Milán, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze operett slágerekkel szórakoztatta a vendégeket.


Tovább

Történész konferencia Hajdúnánáson

„Föld – Parasztság - Agrárium (A földkérdés a 20. századi Kárpát-medencében)” címmel tartottak történész konferenciát június 5-én péntek délután a Hajdúnánás Városi Önkormányzat dísztermében.

Immár ötödik alkalommal került megrendezésre városunkban a Debreceni Egyetem és a Hajdúnánás Városi Önkormányzat által megrendezett történész konferencia. A rendezvényt Buczkó József a Móricz Pál Városi Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény igazgatója nyitotta meg.


Tovább

Pedagógusokat ünnepelték Hajdúnánáson

Ünnepélyes keretek között vehették át a Polgármesteri Elismerő Címeket a hajdúnánási pedagógusok június 8-án, hétfőn a Pedagógusnap alkalmából.

Az UNESCO és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet 1996-ban fogadta el a pedagógusok jogairól szóló, mintegy 150 paragrafusból álló határozatot. Magyarországon 1952. június 7–8-án ünnepelték először ezt a napot, s ebből az alkalomból adták át a kiváló tanítói és tanári okleveleket, később egyes kitüntetéseket az ország legjobb pedagógusainak.


Tovább

Közös megemlékezés testvérvárosunkkal

A Nemzeti Összetartozás Napján június 4-én az 1920-as Trianoni békeszerződés aláírásának 95. évfordulójára emlékeztünk csütörtökön, a Trianon Emlékhelyen.

Immár 95 éve annak, hogy a Versailles melletti Nagy-Trianon palotában ránk kényszerített döntés értelmében a vesztes központi hatalmak oldalán harcoló Magyar Királyság területének mintegy kétharmadát elcsatolták.


Tovább

Új kiállítás a Galériában

Újabb kiállítás megnyitójára került sor június elsején a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ galériájában.

A rendezvény egyik részében a Népi Iparművész Bakó Barnabásné kukoricacsuhéból fonott babáit és más tárgyait tekinthették meg az érdeklődők.


Tovább

Hajdúnánáson folytatódott a Traubisoda Strandröplabda Bajnokság

A Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség által rendezett Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság második fordulójára május 30-31-én szombaton és vasárnap a megyében egyedülálló helyi adottságokkal rendelkező Hajdúnánási Gyógyfürdőben került sor. 

A versenyen, amely egyben a Hajdúnánási Strandröplabda Bajnokság első fordulója is volt hűsítőként minden játékos mindkét nap egy-egy traubisodát kapott, majd indulhatott a játék.


Tovább

Megemlékezés a magyar hősök emléknapján

Egy 1917-es törvény írja elő, hogy „nemzetünk hősi halottainak kegyeletteljes tiszteletét megfelelő módon kifejezésre kell juttatni” s méltó módon kell megörökíteni a hősök nevét. Néhány évvel később 1924-ben már a Hősök emlékünnepéről rendelkezett a törvény, amelyben megfogalmazták, hogy május utolsó vasárnapján megemlékezéseket kell tartani országszerte. Ebből az alkalomból rendeztek emlékünnepséget május 31-én, délelőtt Hajdúnánáson, a Hősök Emlékművénél.

Május utolsó vasárnapján a háborúkban elesett katonákra emlékezik az ország. A hősök hivatalos, törvény által szentesített napja ez, melyet 1925. május 1-jén a honvédelmi miniszter nemzeti ünneppé nyilvánított. Ilyenkor országszerte, így Hajdúnánáson is koszorúkat helyeztek el a Hősök Emlékművénél a nemzeti hőseink előtt tisztelegvén.


Tovább

A Bodzavirág és életmódfesztiválon is bemutatkoztak a Nánási Portékások

Egészségünkkel kapcsolatos előadások, termékbemutatók, vásárok, ingyenes állapotfelmérések – ilyen és ehhez hasonló színes programokkal várták az érdeklődőket a Bodzavirág és életmódfesztiválra, melyet a művelődési központ előterében rendeztek meg május 16-án, Hajdúböszörményben, ahol a Nánási Portéka termelői idén második alkalommal kínálták termékeiket.

A több mint tíz éves múltra vissza tekintő rendezvényen alternatív gyógymódokról, stresszoldásról, kezeléséről és gyógynövényekről tartottak szakemberek előadásokat, s adtak tanácsokat az érdeklődőknek.


Tovább

Térségi Idősügyi Konferencia - Elismerést vehetett át Dr. Jakab Mátyás gyermekgyógyász

Tizenharmadik alkalommal rendezte meg Hajdúböszörmény Város Idősügyi Tanácsa a Térségi Idősügyi Konferenciát május 21-én, a Városházán. A rendezvény fő témája az egészségvédelem volt.

A konferenciát Kiss Attila Hajdúböszörmény polgármestere nyitotta meg, aki köszöntőjében beszélt az Idősek Hónapja rendezvénysorozatról, annak közösségformáló szerepéről, valamint arról, öröm számára, hogy megyénkben az idősek aktívan vesznek részt az egészségvédelmi szűréseken, előadásokon.


Tovább

Hajdúnánáson várják  strandröpiseket

A Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség immár harmadik alkalommal rendezi meg a Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokságot. A versenyen ismét női, férfi (szombatonként) és vegyes párosok (vasárnaponként) vehetnek részt játéktudástól és előképzettségtől függetlenül.

A második fordulót – amely egyben a Hajdúnánási Strandröplabda Bajnokság első fordulója – a sportág szempontjából a megyében egyedülálló helyi adottságokkal rendelkező Hajdúnánási Gyógyfürdőben rendezik meg május 30-án és 31-én. 


Tovább
1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52     53     54     55     56     57     58     59     60     
61     62     63     64     65     66     67     68     69     70     
71     72     73     74     75     76     77     78     79     80     
81     82