Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Gabriella nevű látogatóinkat!
2017. december 12.
Hírek >> Aktuális hírek
ArchívumEmléktáblát avattak Nagy Norbert emlékére

A Fürdő utcán megújult sporttelep bejáratának névadó ünnepségére és a Nagy Norbert emléktábla avatására került sor 2015. július 11-én, szombaton a délutáni órákban.  

Kellemes nyári napon avatták fel 2015. július 11-én a Nagy Norbert válogatott labdarúgó tiszteletére állított emléktáblát. A Hajdúnánás Városi Önkormányzat támogatásával létrejött mű Babusa János szobrászművész alkotása, amely a Nagy Norbert Sportközpont bejárati falára került.


Tovább

Hagyományőrző Falunap és Óvodai Vidor Fesztivál Tedejen

Kulturális programok széles választékával várták Tedej apraja-nagyját a Hagyományőrző Falunap és Óvodai Vidor Fesztiválon június 27-én a Tedej Ifjúságáért Alapítvány szervezésében. 

Rengetek program várta azokat az érdeklődőket, akik kilátogattak a Hagyományőrző Falunap és Óvodai Vidor Fesztiválra. Idén ez volt az első ilyen nagyszabású rendezvény, melyre nemcsak a tedejieket, hanem a hajdúnánásiakat és a környéken élőket is szívesen fogadták.


Tovább

XXII. Ligetaljai Kulturális Napok

A 22. alkalommal Nyíradonyban megrendezett Ligetaljai Kulturális Napokon koncertek, sport és főzőverseny várta az érdeklődőket június 26-27-28-a között.  A rendezvény egyik díszvendége Hajdúnánás volt.

A programokra a környező településekről is szép számmal érkeztek. A három napos rendezvényen a kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatták a számukra legmegfelelőbb kikapcsolódási lehetőséget.


Tovább

Hagyományőrző Aratók Napja

Idén 7. alkalommal került megrendezésre a Hajdú Bokréta Hagyományőrző Csoport és a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ által szervezett arató nap. Az egész napos programoknak és a versenynek ebben az évben is a Nyakas Farm adott otthont június 27-én. A „Hagyományőrző Aratók Napjára” közel 20 csapat nevezett köztük üde színfoltként Ustron csapata is megméretette magát.

Igazi arató idő várta azt a több száz vendéget és versenyzőt június 27-én szombat reggel, akik ismét vállalkoztak arra, hogy megmutassák a kézi aratás hagyományos mozzanatait. A hetedik alkalommal meghirdetett Arató Fesztivál házigazdája idén is Nyakas András és felesége Éva asszony voltak.


Tovább

Tisztelt Szólláth Tibor Zoltán
Polgármester Úr!

Magyarország köztársasági elnökeként szólítom meg Önt.

Segítségét, aktív közreműködését kérem egy olyan ügyben, amely mindannyiunk jövőjét alapvetően befolyásolja, függetlenül attól, hogy hazánk mely településén élünk, miben hiszünk, vagy mit tekintünk fontosnak személyes és közös sorsunk alakulása szempontjából.

Az elmúlt hónapok híradásaiból bizonyára Ön is értesült arról a világméretű klímavédelmi kezdeményezésről, amelyet Al Gore, a környezetvédelmi tevékenységéért Nobel-békedíjjal elismert volt amerikai alelnök indított el, és amit Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár is támogat. Az Élő Bolygónk aláírásgyűjtő honlap elindításával (www.elobolygonk.hu) Magyarország elsőként csatlakozott ehhez a nemzetközi összefogáshoz.

A levél teljes tartalma >>>

Tisztelt Lakosság!

Arra kérem Önöket, hogy a www.elobolygonk.hu honlapon történő regisztrációjukkal támogassák Áder János köztársasági elnök úr kezdeményezését.

Szólláth Tibor
polgármesterSimonyi óbesterre emlékeztünk

A XIII. Regionális Simonyi Napok keretében tartottak ünnepi megemlékezést június 28-án vasárnap a Református Templom előtti Bástyafalnál a Hajdúnánás Városi Önkormányzat és a Nánás Pro Cultura Nonprofit Kft. szervezésében.

Vitézvári báró Simonyi József, ismertebb nevén Simonyi óbester, legendás hírű huszártiszt volt a napóleoni háborúk idején, akit kortársai „a legvitézebb huszár” kitüntető címmel illettek.


Tovább

Szakmai konferencia a Semmelweis napon

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezete, a Máró József Emlékalapítvány és a Hajdúnánás Városi Önkormányzat egészségügyi szakdolgozók részére június 27-én szervezett tudományos szakmai továbbképző konferenciát a Semmelweis nap alkalmából. A konferenciát követően kitüntetések átadására került sor.

Minden év július elseje a magyar egészségügy ünnepe. Ezen a napon született Semmelwis Ignác, az anyák megmentője, akinek nevét orvostörténeti múzeum, emléktábla, és orvosi egyetem is büszkén viseli. 2011 óta az egészségügyi dolgozók ünnepe. Városunkban már ötödik alkalommal az ünnepség mellett kreditpont szerző, tudományos szakmai konferenciát szerveztek, elsősorban az egészségügyi szakdolgozók részére.


Tovább

Civil összefogás a Hajdúnánási Gyógyfürdő környezetéért

Kora reggeli kezdéssel június 14-én a vasúti átjárótól a buszfordulóig, a Gyógyfürdőhöz vezető út melletti zöld területen helyi civilszervezetek összefogásával újabb éden sziget valósult meg városunkban.

2015. június 14-én, az ÉAOP-5.1.1/D-12-2013-0014 ,,Hajdúnánás Gyógyfürdő környezetének funkcióbővítő fejlesztése” című városrehabilitációs projekt keretében, Hajdúnánás 5 nonprofit egyesülete...


Tovább

Ezer torokból szólt a magyar nóta

Budapesten és számos helyszínen zajlott az idén ötödik alkalommal megrendezett „Magyar Világtalálkozó”, melyen május 30-án a SYMA Csarnokban a Nánási Népdal, Nóta és Tánckedvelők Egyesülete is fellépett igen nagy sikerrel.

Egy szabolcsi kis településen, az „Aranyosszigeti Gyermek- és Ifjúsági Tábor” átadásával kezdődött, majd a SYMA Rendezvényközpontban felépített Világfaluban ért véget az idén ötödik alkalommal megrendezett Magyar Világtalálkozó tíz napos sikeres rendezvénysorozata.


Tovább

Öhönfőző verseny

Az elmúlt szombaton a Hősök Ligete adott otthont az immár kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő hagyományőrző Öhönfőző Versenynek. A rendezvény célja a Hajdúság és Hajdúnánás jellegzetes népi ételének népszerűsítése, ahol a gasztronómiai megmérettetésre az idén 26 csapat nevezett.

A rendezvény vendége volt Dr. Tiba István, térségünk országgyűlési képviselője is. A főzéshez szükséges jó hangulatról Kócsi Imre megnyitóját követően szórakoztató programokkal gondoskodtak a szervezők: a kicsik Kökény Matyi című bábszínházi előadást tartottak, majd a Nánási Népdal, Nóta és Tánckedvelők Egyesületének Jó ebédhez szól a nóta című műsora következett. Délután Kriston Milán, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze operett slágerekkel szórakoztatta a vendégeket.


Tovább
1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52     53     54     55     56     57     58     59     60     
61     62     63     64     65     66     67     68     69     70     
71     72     73     74     75     76     77     78     79     80     
81     82     83     84