Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Gabriella nevű látogatóinkat!
2017. december 12.
Hírek >> Aktuális hírek
ArchívumTisztelt Vállalkozó!

A Hajdúnánás Városi Önkormányzat kiemelkedő célkitűzése, hogy a 2014-2020-as Európai Uniós finanszírozási ciklusban minél több hajdúnánási vállalkozás sikerrel jusson pályázati forrásokhoz, ezzel is növelve azok versenyképességét.
A megvalósítás egyik fontos állomása az, hogy a Széchenyi Programiroda településünkön nyitja meg Térségi Irodáját.


Tovább

Újabb díjjal gazdagodott a Nánási Portéka

Idén 18. alkalommal szervezték meg a „Bihar-Bihor Expo” rendezvényt Biharkeresztesen április 17-én, ahol a Nánási Portéka termelői elhozták Biharkeresztes Város Önkormányzatának díját.

Tizennyolcadik alkalommal nyitották meg a Bihar-Bihor Expót április 17-én, pénteken Biharkeresztesen, ahol az idei kiállítók közel 700 négyzetméter fedett területen mutathatták be kézműves termékeiket, emellett szakmai fórumokat is tartottak. 


Tovább

Hajdúnánáson is elültették a „Polgárőrség Fáját”

Városunk Polgárőrsége is csatlakozott ahhoz az országos kezdeményezéshez, amit a Kiskunhalasi Önvédelmi Bűnmegelőző Polgárőr Egyesület indított, melyet az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, dr. Túrós András is felkarolt.

A kezdeményezés célja, hogy emléket állítsanak az önkéntes bűnmegelőzők népes táborának, illetve kimutassák elkötelezettségüket a természet védelme, értékeink megóvása mellett.


Tovább

Mónus nyilai Lengyelországban is aranyat értek

Immáron második alkalommal rendezték meg 2015. április 18-19 között a lengyelországi Borzewsko városában azt a Nemzetközi Távlövő Íjász Bajnokságot, melyen Mónus József ismét sikerrel tért haza.

Az év első jelentős eseményén Mónus József folytatta sikeres sorozatát és két kategóriában is nyert - saját készítésű íjaival és vesszőivel - a világ szinte minden hagyományos típusú íját felvonultató mezőnyében - tájékoztatott Posta Pál, a Hagyományos Íjászok Világszövetségének alelnöke.


Tovább

X. Nyugdíjas Kórus Találkozó Hajdúnánáson

Jubileumi kórustalálkozónak adott helyet a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ színházterme április 16-án. A jeles alkalomra többek között Debrecen, Hajdúböszörmény, Hajdúdorog, Kaba, Berettyóújfalu településekről érkeztek énekkarok, kórusok, népdalkörök.

A rendezvényt Timári Balázs, a Hajdúnánási Nyugdíjas Klub elnöke nyitotta meg, aki beszédében kiemelte, hogy a rendezvény célja immáron 10 éve változatlan: lehetőséget biztosítson a kórus tagok számára egy jó hangulatú, baráti találkozóra, tapasztalatszerzésre.


Tovább

Szép eredménnyel zárta Hajdúnánás a Magyar Önkormányzatok Foci Kupáját

Ismét útjára indult a Magyar Önkormányzatok Foci Kupája 2015. március 28-án, szombat reggel a Vasas Fáy utcai Sportközpontjában, melyet a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára nyitott meg.

Pogácsás Tibor köszöntőjében a sport, a mozgás fontosságán túl kiemelte: a településekért folyó munka mellett az ország különböző tájairól érkezett települések képviselőinek lehetősége nyílik arra, hogy jobban megismerjék egymást, mely jó alkalmat adhat az eszmecserékre, akár az életre szóló barátságok kialakulására is.


Tovább

Tájékoztató szabadtéri tűzgyújtásról

Tisztelt Lakosság!

2015. március 5-én hatályba lépett az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet (továbbiakban: OTSZ.), mely új rendelkezéseket tartalmaz a szabadtéri tűzgyújtásra, különösen az irányított égetés engedélyezésének szabályaira vonatkozóan. A BM OKF a fentiek egységes értelmezése és végrehajtása érdekében egységes eljárásrendet adott ki, mely alapján az alábbiakról tájékoztatom.

OTSZ. 225. § (1) Ha jogszabály másként nem rendelkezik, a lábon álló növényzet, tarló, növénytermesztéssel összefüggésben és a belterületi ingatlanok használata során keletkezett hulladék szabadtéri égetése tilos.

OTSZ. 226. § (1) Külterületen az ingatlan tulajdonosa, használója a tűzvédelmi hatóság engedélyével legfeljebb 10 ha egybefüggő területen irányított égetést végezhet.

I. Az irányított égetés engedélyezése külterületen:


Tovább

További turisztikai fejlesztések a Kendereskertben

A 35/2013.(V.22.) VM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtandó támogatások jogcím keretében 2013.06.17-én benyújtott pályázat, amit ,,Turisztikai szolgáltatás bővítése, fejlesztése” címen nyert el  Hajdúnánás Városi Önkormányzat.

Az elmúlt évek tapasztalatainak és eredményeinek köszönhetően egy olyan területet sikerült kialakítania az önkormányzatnak, amely helyet ad a hagyományos alföldi és a városunkra jellemző, tradíciókat őrző és ápoló helyi sajátosságok bemutatására.


Tovább

Stratégiai együttműködés a szálláshelyeket kínáló helyi vállalkozókkal

A Városháza dísztermében tartottak szakmai fórumot március 27-én a szálláshelyet kínáló helyi vállalkozóknak. 

Városunkban a közel jövőben két nagyszabású összesen közel 1 milliárd Ft értékű beruházás valósul meg a Hajdúnánási Gyógyfürdő környezetében.
Ennek kapcsán valósít meg stratégiai együttműködést a Hajdúnánás Városi Önkormányzat és az EMKA Tanácsadó Kft. a hajdúnánási szálláshely szolgáltatási tevékenységet végző vállalkozásokkal, hogy minél jobban ki tudják használni Hajdúnánás turisztikai eszközeit. A Városházán megrendezett előadásokkal egybekötött szakmai fórumra március 27-én került sor.


Tovább

Új helyen folytatja gazdasági tevékenységét a Hajdúsági Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ

A központi gazdasági iroda több évtized után a Fürdő úti székházából költözött a mostani Perczel úti épületbe, ahol folytatja gazdasági tevékenységét. Az irodahelyiség felszentelésére március 26-án került sor.

Az ünnepélyes átadón Bíró István, a Hajdúsági Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ igazgatója köszöntőjében felidézte a lakásotthon elmúlt több mint hat évtizedét, melyben kiemelte a kezdeti éveket, amikor 1953-tól Leány-, majd 1954-től Fiúnevelő-otthon kezdte meg a működését városunkban.


Tovább
1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52     53     54     55     56     57     58     59     60     
61     62     63     64     65     66     67     68     69     70     
71     72     73     74     75     76     77     78     79     80     
81     82     83     84