Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Gabriella nevű látogatóinkat!
2017. december 12.
Hírek >> Aktuális hírek
ArchívumIII. Hajdúnánási Disznótor

A házi sertés tradicionális levágását és feldolgozását elevenítették fel idén február 14-én a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ parkolójában.

Sült kolbász, hagymás vér, hurka és toros káposzta ínycsiklandó illata szállt a levegőben a Művelődési Központ parkolójában szombat délelőtt. A disznótor fő célja, hogy teret adjon a régi szokásoknak, a mára lassan veszendőbe menő hagyományoknak, melyek a legnagyobb közösségi eseményei voltak a paraszti családoknál.


Tovább

A Kokushikan Egyetem három hallgatója látogatott el Hajdúnánásra

Különböző intézmények közötti cserediák kapcsolatok építése és szakmai tapasztalatok szerzése céljából érkezett a tokiói egyetem három hallgatója városunkba, akik február 11-15. között városlátogatás mellett kendo edzéseket is tartottak.

Hosszú évek óta hagyomány, hogy februárban érkezik hazánkba a világ egyik legerősebb és leghíresebb japán kendo iskolája, a tokiói Kokushikan Egyetem kendós delegációja.


Tovább

Tudományról természetesen - elindult az elektronikus labornapló

Ebben az évben ért véget a „Természettudományok oktatása a jövőnkért” című projekt, melynek keretében mintegy 333 millió forintból a hajdúnánási Kőrösi Csoma Sándor Gimnáziumban természettudományi laboratórium kialakítására, korszerűsítésére és felszerelésére került sor. Ezzel együtt útjára indult a pedagógusok és a diákok munkáját megkönnyítő elektronikus labornapló a www.labornaplo.hrtd.hu oldalon.

A program keretében egy központi laboratórium került kialakításra, amely a hajdúnánási Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium Szakközép-, Szakképző Iskola és Kollégium tantermeinek, meglévő helyiségeinek átalakításával valósult meg, lehetővé téve a természettudományos tantárgyak közötti interakciót.


Tovább

Hajdúnánási értékeket emeltek be a Megyei Értéktárba

Örömmel és büszkén tudatjuk városunk lakosságával, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Értéktár 2015. február 09-én 14:00-tól megtartott ülésén a következő hajdúnánási értékeket emelte be a megyei értékek egyre gyarapodó, különleges megbecsülést képviselő tárházába: Bocskai-korona másolat, Bocskai Korona, mint helyi fizetőeszköz, a hajdúnánási gyógyvíz, s a hajdúnánási szalmafeldolgozás, mint tradicionális háziipari tevékenység.


Tovább

VII. Nemzetközi Heki Taikai - Kyudo verseny Hajdúnánáson

2015. május 1-3. között első alkalommal rendezik meg a Heki Taikai - Kyudo versenyt Magyarországon, melynek otthonául Hajdúnánás szolgál - jelentette be február 6-án sajtótájékoztató keretében Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere.

Hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Heki Taikai - Kyudo nemzetközi japán íjász verseny, melynek következő állomását Magyarországon elsőként, városunkban rendezik meg- mondta Hajdúnánás polgármestere.


Tovább

Tatai Platánfa az Európai Év Fája Versenyen

Az Év Európai Fája versenyén egyetlen magyarországiként megmérettetik a tatai Öreg – tó partján álló, 230 éves platánfa.  A szavazás online, érvényes e-mail címmel történik a http://www.treeoftheyear.org weboldalon, február 1-től 28-ig.

Kérjük, szavazatukkal és megosztásukkal segítsenek, hogy minél többen szavazzanak a magyar fára, hogy Tata városának sikerüljön megnyerni az európai versenyt!

Köszönjük segítségét, minden szavazat számít.A Nánási Portéka Európa legjobbjai között

Hajdúnánás első márkája, a Nánási Portéka 2014-ben a magyar programok közül egyedüliként került be az európai Közös Agrárpolitika (KAP) Kommunikációs Díj legjobbjai közé. A január 29-i díjátadón a 146 induló projekt közül a 2. helyet szerezte meg Brüsszelben, mindössze 3%-kal lemaradva az első helyről - közölte Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere február 4-én.

Az eredmény Hajdúnánás szempontjából is igen kiemelkedő, hiszen a projektnek köszönhetően Európa szerte ismert lett a település, s úgy tudott ismertséget szerezni magának, mint egy igazán innovatív megoldásokra nyitott város.


Tovább

Elindult a „Hajdúnánás Élő Emlékezet Fala” weboldal

Sajtótájékoztató keretében jelentette be 2015. január 29-én Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere, hogy elindult az Élő Emlékezet Fala, melynek célja, hogy összegyűjtse a helyi emberek emlékezeteit, s közkinccsé is tegye mind azt, digitális formában.

A Nemzetgazdasági Minisztérium július 1-jétől a múlt évben is meghirdette a diákmunka programot, amelynek keretében 16–25 év közötti diákok kaphattak a helyi önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél munkalehetőséget. A 70 helyi, fiatal közül 20 különleges feladatot kapott. 


Tovább

A legjobbak között Mónus József

Befejeződött a Hajdú-bihari Napló és a Hajdú Online „Év sportolója” játéka: az olvasók és a honlap látogatóinak voksai alapján - közel egy hónapon át tartó szavazás után kiderült, kik lettek megyénk legnépszerűbb sportolói.

A szavazás február elsején zárult le, melynek eredményeként kiderült, kik vehetik át díjukat a február 10-én, kedden megrendezendő ünnepségen.


Tovább

SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL

Tisztelt Lakosság!

Mint köztudott, Hajdúnánás 2014. szeptemberben - a jogszabályban előírtaknak megfelelően - átállt arra a számlázási rendre, hogy a lakosság közvetlenül a szolgáltatónak fizeti meg a szolgáltatási díjat. Tekintettel a szemétszállítással kapcsolatos problémákra, szeretnénk ismét felhívni a figyelmüket a Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. által bevezetett változásokra:Tovább
1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52     53     54     55     56     57     58     59     60     
61     62     63     64     65     66     67     68     69     70     
71     72     73     74     75     76     77     78     79     80     
81     82     83     84