Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Gabriella nevű látogatóinkat!
2017. december 12.
Hírek >> Aktuális hírek
ArchívumMagyar Kultúra Napja: 192 éve véglegesítette Kölcsey a Himnuszt

Az ország számos településén, köztük városunkban is megemlékezéseket, rendezvényeket, előadóesteket tartottak.

A magyar kultúrát idén 24. éve ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt. Az évfordulón különböző rendezvények emlékeztetnek bennünket évezredes hagyományainkra, múltunkra.        


Tovább

Január 27. - A holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja

Január 27-ét, az auschwitzi haláltábor 1945-ös felszabadításának napját 2005. november 1-jén nyilvánította a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapjává az ENSZ-közgyűlés. Ebből az alkalomból Hajdúnánás városa megemlékezést szervezett az áldozatok emléktáblájánál a Mártírok utcán.

Az egyhangúlag elfogadott határozat hangsúlyozza "az emlékezés és a tanítás kötelességét", hogy a jövő nemzedékei megismerjék a hatmillió, túlnyomórészt zsidó áldozatot követelő náci tömeggyilkosságok történetét.


Tovább

Tisztelt Hajdúnánásiak!

Fogadják sok szeretettel az örömhírt, melyről én is ezekben a percekben értesültem:

A Nánási Portéka a 146 induló projekt közül a 2. helyet szerezte meg Brüsszelben mindössze 3%-kal maradtunk le az első helyről.  

Hajdúnánás városának nevében szeretnék gratulálni az EMKA Kft.-nek ehhez a kiemelkedő eredményhez, és megköszönni mindenkinek, aki hitt a Nánási Portékában, és szavazatával támogatta a projektet.

Szólláth Tibor
Hajdúnánás
Újabb hajdúnánási értékek kerültek be „a hungarikum piramis” alapszintjére

A 2012. évi XXX. törvény, az ún. hungarikum-törvény egész Európában egyedülállónak számít, az országgyűlés egyhangúlag fogadta el, s erejénél és szándékainál fogva számos lehetőséget biztosít hazánk értékőrző szemléletű egyénei, közösségei, települései, cégei számára, hogy értékeiket elindítsák az ún. hungarikum-piramison a települési, majd innen a megyei, tovább a kiemelt nemzeti érték rang, végül a hungarikum cím elnyeréséért.

Nem minden helyi érték jut fel a hungarikum piramis csúcsára, s nyeri el hungarikum törvényi védjegyet, viszont az alsóbb szintekre történő besorolás is nagy érdem, hisz figyelmet, ismertséget ad, akár turisztikai vonzerőt jelenthet az értéket őrzők számára.


Tovább

A Nánási Portéka is versenyez a KAP európai díjért

Városunk első márkája, a Nánási Portéka, mint helyi védjegy a magyar programok közül egyedüliként bekerült az európai Közös Agrárpolitika (KAP) Kommunikációs Díj esélyesei, ezzel együtt a legjobb három közé – jelentette be sajtótájékoztató keretében Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere.

A hajdúnánási termékek piacra jutását, megismerését segítő marketingkampányt "A közösség/nyilvánosság felé való kommunikáció" kategóriában nevezte az EMKA Tanácsadó Kft.


Tovább

Újabb rangos elismerés Hajdúnánásnak

A közfoglalkoztatási programok megvalósításában nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenységért adományozott miniszteri okleveleket a Belügyminisztérium december 8-án. Ennek keretében 48 önkormányzat, valamint két, önkormányzat által üzemeltetett szervezet közfoglalkoztatási programja részesült elismerésben.


Tovább

Bővül a térfigyelő kamerák száma Hajdúnánáson

A 2015-ös év első felében 23 kamerával bővítik a meglévő térfigyelő rendszert Hajdúnánáson - közölte Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere sajtótájékoztatón január 15-én, csütörtökön.

Polgármester úr elmondta, hogy néhány évvel ezelőtt a térfigyelő kamerák elavult állapotban voltak és alkatrészükhöz is alig lehetett hozzájutni. A kamerák felújítását sikerült megoldani, illetve elkezdtünk egy olyan digitalizációs programot, ahol már modern kamera-rendszert sikerült beszerezni.


Tovább

Kedves Hajdúnánásiak!

Szeretettel köszöntök mindenkit az új év első munkanapján, amely örömteli eseményekkel indult, hiszen mind a Dorogi utcai óvoda, mind a Magyar u. 104. szám alatti iskolába is sikerült gyermekeinknek a felújítás után visszaköltözni. Köszönet érte mindenkinek, aki az év végi ünnepek környékén is sokat dolgozott mindezért.

Sajnos az örömbe üröm is vegyült, mai információim szerint sajnos nem indult zökkenőmentesen a reggel a Kasza utcai óvodában. Nagyon alacsony hőmérséklet fogadta az ovisokat, ami miatt több szülő inkább hazavitte gyermekét. Kollégáim minden tőlük telhetőt elkövettek az optimális körülmények eléréséért, a helyzet kora délelőttre már rendeződött.

A magam részéről minden érintettől elnézést kérek a kellemetlenségért, az ügyről tájékoztatást kértem, s remélem, a tapasztalatok levonását követően máskor nem kerülünk hasonló helyzetbe.

Még egyszer kérem az érintettek szíves elnézését a sajnálatos esemény miatt!!!

 

Szólláth Tibor
polgármester
1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52     53     54     55     56     57     58     59     60     
61     62     63     64     65     66     67     68     69     70     
71     72     73     74     75     76     77     78     79     80     
81     82     83     84