Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Gabriella nevű látogatóinkat!
2017. december 12.
Hírek >> Aktuális hírek
ArchívumHajdúnánás idén is csatlakozott a Magyarok Kenyere, illetve a Testvérvárosi Búzacsere programhoz

A „Magyarok Kenyere” program 2011-ben indult, melyet Pécs városa idén negyedik alkalommal szervezett meg.

Közismert e nemes program célja, melynek keretében az egész Kárpát-medence magyar lakta településiéről összegyűjtött több száz tonna búzából augusztus 20-án Pécsett készül el az a jelképes kenyér, amelyet a város polgármestere méltó ünnep keretében szeletel fel, továbbá a Magyarok Kenyere programból adják az augusztus 20-ai Szent Jobb Körmenet nagy, 5 kg-os kenyerét.


Tovább

Főhajtás a 13 aradi vértanú emléke előtt

Országszerte és a határon túl is megemlékezéseket tartottak október 6-án az aradi vértanúk emléknapján.

165 évvel ezelőtt 1849. október 6-án végezték ki Aradon a magyar szabadságharc 13 honvédtábornokát.


Tovább

Újabb munkahelyeket teremt a Kézmű Nonprofit Kft. Hajdúnánáson

Sajtótájékoztató keretein belül október 3-án jelentette be Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere, hogy a több mint 3 éve városunkban működő könnyűipari területen országszerte több ezer főt foglalkoztató, budapesti székhelyű Kézmű Nonprofit Kft. új üzemrészt, s ezzel együtt új munkahelyeket teremt Hajdúnánáson.

A Kézmű Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az elkövetkező időszakban 2 üzemegység alakul ki: bútor összeszerelő, illetve foglalkoztatási célokat szolgáló üzemegység.


Tovább

BURSA HUNGARICA ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZAT

"A" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Hajdúnánás Városi Önkormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, az 51/2007. (III.26.) Kormányrendelet alapján
ezennel kiírja a 2015. évre
a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot
felsőoktatási hallgatók számára
a 2014/2015. tanév második és a 2015/2016. tanév első félévére vonatkozóan

1. A pályázat célja

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer (a továbbiakban: Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer) célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása. A Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezeteként három forrás szolgál: a települési önkormányzatok által nyújtott támogatás, a megyei önkormányzatok által nyújtott támogatás és a felsőoktatási intézményi támogatás. Az ösztöndíjpályázattal kapcsolatos adatbázis-kezelői, koordinációs, a települési és megyei ösztöndíj pénzkezelési feladatait az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (a továbbiakban: Támogatáskezelő) végzi, míg az elbírálási feladatokat az ösztöndíjpályázathoz csatlakozó települési és megyei önkormányzatok látják el.


Tovább

BURSA HUNGARICA ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZAT

"B" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Hajdúnánás Városi Önkormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériumával
együttműködve, az 51/2007. (III.26.) Kormányrendelet alapján
 ezennel kiírja a 2015. évre
a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot
felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára

 

1. A pályázat célja

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer (a továbbiakban: Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer) célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása. A Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezeteként három forrás szolgál: a települési önkormányzatok által nyújtott támogatás; a megyei önkormányzatok által nyújtott támogatás és a felsőoktatási intézményi támogatás. Az ösztöndíjpályázattal kapcsolatos adatbázis-kezelői, koordinációs, a települési és megyei ösztöndíjjal kapcsolatos pénzkezelési feladatait az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (továbbiakban: Támogatáskezelő) végzi, míg az elbírálási feladatokat az ösztöndíjpályázathoz csatlakozó települési és megyei önkormányzatok látják el.


Tovább

A megújult Iskola u. 3-5-7. szám alatti iskola épület ünnepélyes átadására került sor Hajdúnánáson

A Bocskai István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Iskola u. 3-5-7. szám alatti intézményegység felújított épülete több mint 168 millió forintból újult meg, melyet 2014. október elsején ünnepélyes keretek között adtak át.

A Hajdúnánás Városi Önkormányzat a „Hajdúnánás, Iskola u. 3-5-7. szám alatti meglévő iskola épület épületenergetikai fejlesztése” tárgyú pályázati felhívásra 2013. februárjában nyújtotta be pályázatát, melyet ez év júliusában támogatásra érdemesnek ítélt a Környezet és Energia Operatív Program Irányító Hatóságának vezetője.


Tovább

„Tiszta környezet, jó közérzet”
helyi környezetszépítő verseny Hajdúnánáson

Idén Hajdúnánáson is versenybe szállhattak a legszebb, legrendezettebb udvarral, zöldövezettel, családi házzal büszkélkedő lakóink, melynek ünnepélyes eredményhirdetésére 2014. szeptember 30-án került sor.

A „Tiszta környezet - jó közérzet” nevet viselő versennyel a lakókörnyezet szebbé tételét kívánja elérni az önkormányzat, a közösség közreműködésével.


Tovább

IV. Székely menekültek emléknapja Hajdúnánáson

Szeptember utolsó vasárnapján Székely menekültek emléknapját tartottak Hajdúnánáson, annak tiszteletére, hogy 98 esztendeje, 1916 őszén az I. világháborúban Magyarország keleti vármegyéit ért román támadás miatt menekülni kényszerült közel 206 ezer székely.

Közel száz esztendeje annak, hogy az első világháború idején, 1916 őszén Magyarország keleti vármegyéit ért román katonai támadások miatt a székelységnek menekülnie kellett.


Tovább

Energetikai korszerűsítés pályázatok magánszemélyek számára!

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2,727 milliárd forinttal támogatja a magánszemélyek, háztartások energetikai korszerűsítését három pályázatban, melyekkel nyílászárók, hűtő- és fagyasztó berendezések, illetve kazánon és kapcsolódó hőleadó berendezések és csővezetékek cseréjére nyílik lehetőség.
Szeretnénk az érintettek segítségére lenni azzal, hogy folyamatosan megosztjuk a pályázatokkal kapcsolatos információkat, a pályázatokkal kapcsolatos tudnivalókat.

A pályázatokhoz tervezői munka és energetikai tanúsítás illetve számítás is szükséges, ezért honlapunkon megjelenítjük azon tervezők, szakemberek nevét, akik vállalkoznak a pályázatok készítéséhez szükséges dokumentumok elkészítésére.

Várjuk a pályázatban közreműködést vállaló vállalkozók jelentkezését, akiket honlapunkon ajánlhatunk a lakosság számára!


Tovább

Sikeres volt Tedejen: Itthon vagy, Magyarország szeretlek! programsorozat

Idén is csatlakozott Hajdúnánás a Szent Mihály napi országos „Itthon vagy, Magyarország szeretlek” országos programsorozathoz szeptember utolsó hétvégéjén. Volt pásztorétel főzőverseny, táncház, dumaszínház és tűzgyújtás is.

A Belügyminisztérium támogatásával több, mint 1600 településen egy időben rendezték meg az „Itthon vagy! – Magyarország szeretlek!” elnevezésű, Szent Mihály napi országos programsorozatot, melyhez városunk is színes programokkal csatlakozott.


Tovább
1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52     53     54     55     56     57     58     59     60     
61     62     63     64     65     66     67     68     69     70     
71     72     73     74     75     76     77     78     79     80     
81     82     83     84