Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Gabriella nevű látogatóinkat!
2017. december 12.
Hírek >> Aktuális hírek
ArchívumHajdúnánási győzelemmel zárult a testvérvárosi labdarúgótorna

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a lengyelországi Ustronban azt nemzetközi testvérvárosi labdarúgótornát, ahol a városunkat képviselő csapat az első helyen végzett.

Hajdúnánást és Ustront régi szoros testvérvárosi kapcsolat fűzi egymáshoz, mely az elmúlt hónapokban még tovább erősödött, a szélesebb körű együttműködéseknek köszönhetően. Mindezek mellett, a testvérvárosi kapcsolatokban fontos szerep kell, hogy háruljon a sporttevékenységekre is.


Tovább

Nemzetünk határokon átívelő egységére emlékeztünk

Negyedik alkalommal emlékeztek meg 2014. június 4-én a trianoni békeszerződés aláírásához kötődően a Nemzeti Összetartozás Napjáról Hajdúnánáson.

Immár 94 éve annak, hogy a Versailles melletti Nagy-Trianon palotában ránk kényszerített döntés értelmében a vesztes központi hatalmak oldalán harcoló Magyar Királyság területének mintegy kétharmadát elcsatolták.


Tovább

Kiállítás megnyitó a Galériában

Az Érmellék Fotóklub fényképészeinek munkáiból nyílt kiállítás „A mi Érmellékünk” címmel május 30-án, pénteken a Kéky Lajos Művelődési Központ Galériájában.

Hajdúnánás és Érmihályfalva fotósai közötti együttműködés a tavalyi évben kezdődött. Akkor a Nánási Fotóklub látogatott el Érmihályfalvára és mutatták be válogatott képeiket. Most, közel egy évvel később a közös kapcsolatok ápolása érdekében városunk meghívására érkeztek hozzánk az Érmelléki Fotóklub munkatársai.


Tovább

Díjakat adtak át Pedagógusnap alkalmából

Ünnepélyes keretek között vehették át a Polgármesteri Elismerő Címeket a hajdúnánási pedagógusok május 29-én, csütörtökön a Pedagógusnap alkalmából.

A pedagógus nap igazi globális ünnep, annak ellenére, hogy országonként eltérő időpontokban ünneplik meg. Hazánkban június első vasárnapján, Törökországban novemberben, az USA-ban május hónapban, Kínában szeptemberben. Van olyan ország, ahol a pedagógusok köszöntése egyben munkaszüneti nap is.


Tovább

„Szeméből a történelmi magyar múlt tekint vissza ránk” - Magyar szürke szoboravatás Hajdúnánáson

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásának köszönhetően, a köztéri szobrok állítását támogató pályázatából valósult meg Hajdúnánáson Bíró Lajos szobrászművész „Magyar szürke” című alkotása. A szobrot L. Simon László kormánybiztos, országgyűlési képviselő avatta fel május 23-án.

Hajdúnánáson mindig is nagy hagyománya volt a minőségi állattartásnak, mely az elmúlt évtizedekben háttérbe szorult.


Tovább

Megemlékezés a magyar hősök emléknapján

Május utolsó vasárnapján a háborúkban elesett katonákra emlékezik az ország. A hősök hivatalos, törvény által szentesített napja ez, melyet 1925. május 1-jén a honvédelmi miniszter nemzeti ünneppé nyilvánított. Ilyenkor országszerte, így Hajdúnánáson is koszorúkat helyeztek el a Hősök Emlékművénél a nemzeti hőseink előtt tisztelegvén.
A Hajdúnánáson nyugvó hősi halottakra és a háborúk idején elesett helyi katonákra emlékeztek május 25-én.


Tovább

Japán-magyar közösségfejlesztő konferencia Hajdúnánáson

„Közösségfejlesztés három évtized japán-magyar kapcsolatainak tükrében” című konferenciával folytatódott május 20-án a „Cseresznyevirágzás - IV. Hajdú-Bihar Megyei Japán Kulturális Napok” rendezvénysorozata városunkban.

A rendezvény nyitányaként a Bocskai István Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskolájának növendékétől a „Tavaszi szél” című ősi népdalunkat hallgathatta meg a közönség Pénzes Beatrix előadásában, majd egy rövid verset mondott el a Sakuráról, a japánok szent virágáról, a cseresznyevirágról, Szabó Endre, a Hajdúnánási Újság munkatársa.


Tovább

Első Termelői bál

A Nánási Portéka Védjegyhasználói hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az első Nánási Termelői bált május 10-én a Hajdúnánási Gyermek és Közétkeztetési Nonprofit Kft. ebédlőjében, ahol több mint száz bálozó szórakozott.

Egy esztendő telt el, hogy Nánási Portékákat vásárolhatnak a helyiek a nánási piactéren. Azóta egyre több tudatos vásárló van településünkön, akik minőségi és helyben előállított termékeket fogyasztanak.


Tovább

Hajdúnánáson tartott vidékfejlesztési konferenciát a MÖSZ

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) 2014 áprilisában és májusában „Háztáji gazdálkodás és öngondoskodás, helyi termelés kapcsolata az értékesítéssel, de kiváltképp a közétkeztetéssel” címmel konferencia sorozatot rendez a vidékfejlesztéssel kapcsolatos aktuális fejleményekről, pályázatokról, jó gyakorlatokról a polgármesterek számára. A konferencia sorozat következő állomását május 8-án városunkban rendezték meg.


Tovább

Egy éves a Nánási Portéka

Egy éves születésnapját ünnepelte városunk első márkája, a Nánási Portéka. Ebből az alkalomból a hajdúnánási Termelői Piacon termékbemutatókkal és kóstoltatással várták a piacra látogatókat május 3-án, szombaton délelőtt.

Egy évvel ezelőtt azzal a nem titkolt szándékkal nyitotta meg kapuit a Nánási Termelői Piac, hogy lehetőséget kapjanak a helyi termelők az általuk megtermelt áruk közvetlenül a fogyasztókhoz történő eljuttatására.


Tovább
1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52     53     54     55     56     57     58     59     60     
61     62     63     64     65     66     67     68     69     70     
71     72     73     74     75     76     77     78     79     80     
81     82     83     84