Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Gabriella nevű látogatóinkat!
2017. december 12.
Hírek >> Aktuális hírek
ArchívumKözösségi közlekedés fejlesztése Hajdúnánáson

Több mint 127 millió forintból fejleszti Hajdúnánás Városi Önkormányzat településünk közösségi közlekedését a következő néhány hónapban. A projekt keretében többek közt dinamikus utas tájékoztató rendszerrel kiépített buszváró kerül kialakításra a Nyíregyházi úton, ahol nemcsak utasváró, de térfigyelő rendszer is gondoskodni fog az utasok kényelméről és biztonságáról.   


Tovább

Alkohol prevenciós előadást tartottak a Bocskai Filmszínházban

Az alkoholizmus kialakulásáról, annak hatásairól, következményeiről tartott interaktív előadást április 28-án hétfőn a Bocskai Filmszínházban Drahos Ferenc, a Szenvedélybetegekért Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének elnöke.


Tovább

Elismerésben részesült a hajdúnánási rendőrünk

Országszerte immáron 4. alkalommal került megrendezésre a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó két szervezeti egység, a rendőrség és a katasztrófavédelem ünnepi megemlékezése a Magyar Rendőrség és Tűzoltóság napja alkalmából. Az országos hagyománynak megfelelően idén is okleveleket osztottak ki a nyíradonyi Harangi Imre Rendezvénycsarnokban, ahol Csősz Krisztián, a Hajdúnánási Rendőrkapitányság kapitányságvezető helyettese is elismerésben részesült.


Tovább

Előnevelt csirkéket kaptak
a Szociális Földprogram résztvevői

Újabb állomásához érkezett a Szociális Földprogram Hajdúnánáson, melynek keretében a szakemberek összesen 420 darab előnevelt csirkét és közel 1800 kg csirketápot osztottak ki az érintett családoknak.

Múlt év júniusában sikeres pályázatot nyújtott be Hajdúnánás Városi Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett szociális földprogramok támogatására kiírt felhívásra „Szociális Földprogram megvalósítása Hajdúnánáson” címmel.


Tovább

Bűnmegelőzési tanácsadás időseknek

Hajdúnánás Város Önkormányzata és a Hajdúnánási Rendőrkapitányság 2014. április 11-én délután tartott képzést a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ TIT termében a nyugdíjas klubok vezetőinek és tagjainak. Az előadás célja, hogy megelőzzék az időskorúak áldozattá válását.

A bűnmegelőzési tanácsadást Dr. Vincze István, a Hajdúnánási Rendőrkapitányság kapitányságvezetője nyitotta meg, aki az érdeklődők köszöntése mellett elmondta, hogy továbbra is az időskorúak számítanak a legveszélyeztetettebb korosztálynak a vagyon elleni bűncselekményeket tekintve.


Tovább

Birtokba vették az új eszközöket a Napsugár Óvodában

Az „Óvodafejlesztés Hajdúnánáson” című TÁMOP-os pályázat sajtótájékoztatójára 2014. április 11-én került sor a Hajdúnánási Napsugár Óvodában.

A projekt keretében Hajdúnánás Város Önkormányzata „Óvodafejlesztés Hajdúnánáson” elnevezésű pályázati konstrukcióban közel 95 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a múlt év elején.


Tovább

Tiszta, virágos Hajdúnánásért

Ünnepélyes eredményhirdetés keretében adták át 2014. április 11-én, pénteken azokat az okleveleket és virágpalántákat, melyet a „Tiszta, virágos Hajdúnánásért” verseny keretén belül vehettek át a díjazottak.

A „Tiszta udvar – rendes ház” akció évtizedekkel ezelőtt indult útjára, amely mára a feledés homályába veszett. Az ötletnek szerte az országban igen magas presztízse volt, hiszen ki ne szerette volna háza falán látni a híres „Tiszta udvar – rendes ház” feliratú táblát.


Tovább

Hajdúnánási delegáció Párizsban!

2014. március 12-13 között az ÉSZAK-ALFÖLD BEMUTATKOZOTT PÁRIZSBAN, ahol Debrecen és Nyíregyháza mellett az Észak-Alföldi Régió meghívására a hajdúnánási delegáció is lehetőséget kapott a város értékeinek és turisztikai lehetőségeinek bemutatására.

A delegáció tagjai dr. Kiss Imre Jegyző, Rozgonyi Attila igazgató és dr. Horváth Tibor vezérigazgató voltak.


Tovább

Átadták a Kőrösi gimnázium természettudományos laborját

Elkészült a Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium Szakközép-, Szakképző Iskola és Kollégium természettudományos laborja. Az ünnepélyes átadásra április 2-án került sor.

Több mint 330 millió forintot nyert tavaly áprilisban a Hajdúnánás Városi Önkormányzat az Új Széchenyi Terv Társadalmi megújulás Operatív Programnak köszönhetően – a „Természettudományok oktatása a jövőnkért” című pályázaton. Az iskolával partnerségben a Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium Szakközép-, Szakképző Iskola és Kollégiumban természettudományi laboratórium kialakítására, korszerűsítésére, felszerelésére és működtetésére került sor. A megyében Hajdúnánás mellett Debrecenben és Berettyóújfaluban működik ehhez hasonló intézmény.


Tovább

Közösségfejlesztő konferencia Hajdúnánáson

A Hajdúnánás Városi Önkormányzat több település képviselőinek részvételével tartott szakmai konferenciát március végén „Közösségfejlesztés a helyi gazdaság és a kultúra eszközeivel” címmel a Bocskai Étterem emeleti termében.

A „Közösségfejlesztés a helyi gazdaság és a kultúra eszközeivel” című konferencia során a résztvevők megismerhették az érintett települések közösség- és gazdaságfejlesztési terveit, elképzeléseit, az eddig elért eredményeket, jövőbeli célkitűzéseket. A konferenciának köszönhetően kialakult egyfajta párbeszéd, ahol a településeken jelentkező, hasonló jellegű problémák ismertetése mellett az ezek kezelésére alkalmas, különböző módszereket ismerhettünk meg. 


Tovább
1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52     53     54     55     56     57     58     59     60     
61     62     63     64     65     66     67     68     69     70     
71     72     73     74     75     76     77     78     79     80     
81     82     83     84