Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Gabriella nevű látogatóinkat!
2017. december 12.
Hírek >> Aktuális hírek
ArchívumÜnnepélyes üzemavatás Hajdúnánáson

Dr. Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára április 2-án ünnepélyes keretek között adta át a Hajdúnánási Tartósító és Építő Szociális Szövetkezet feldolgozó üzemét.

Újabb, fontos állomásához érkezett el Hajdúnánás a közfoglalkoztatás terén, hiszen a Szociális Szövetkezet márciusi megalakulásával az általa helyben megtermelt alapanyagokat, termékeket nemcsak feldolgozni, de értékesíteni is tudjuk - kezdte megnyitó beszédét Szólláth Tibor, Hajdúnánás Város polgármestere, aki hozzátette, hogy idén városunk teljes egészében át áll ökológiai gazdálkodásra mind állat - mint pedig növénytermesztés terén.


Tovább

Katonai egyenruhák a Helytörténeti Gyűjteményben

A Moldovai Vámszolgálati Múzeum gyűjteményéből nyílt kiállítás március 21-én a Móricz Pál Helytörténeti Gyűjteményben.

A szovjet, lengyel, angol és számos más nemzetiségű katonai díszegyenruhából nyílt kiállítás a hajdúnánási Móricz Pál Helytörténeti Gyűjteményben, melyet Petru Costin, a Moldovai Köztársaság Vámszolgálata Nemzetközi Igazgatóság helyettes vezetője mutatott be, aki egyben a Moldáviából érkezett 160 db díszegyenruha gyűjtője is.


Tovább

Sikeres hajdúnánási szereplés a debreceni utazási kiállításon

A régió legnagyobb utazás kiállítását rendezték meg 2014. március 14-16. között, melynek helyszíne ezúttal is a debreceni Kölcsey Központ volt. A 24. alkalommal megrendezett Debreceni Utazás Kiállítás és Vásáron Hajdúnánás is képviseltette magát.

A debreceni utazási vásárokon évek óta hagyomány, hogy bizonyos régiók, országok díszvendégként mutatják be értékeiket a közönségnek.


Tovább

Tűzgyújtási tilalom

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága Haidú-Bihar megye illetékességi területén lévő erdőkben és fásításokban, valamint az erdőterületek és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre átmeneti időre - jelen határozat közzétételének időpontjától - 2014 március 21. naptól

általános tűzgyújtási tilalmat rendelek el.

A határozat teljes szövegének megtekintése


Közlekedj biztonságosan!

Közlekedésbiztonsági kerékpáros akciót szervezett a Hajdúnánás Városi Önkormányzat és a Hajdúnánási Rendőrkapitányság március 19-én, szerda délután a Kossuth utca két pontján.

A kerékpáros balesetek megelőzése, csökkentése, kivilágítottságának ellenőrzése volt a fő célja annak a közlekedésrendészeti akciónak, melyet a tavasz kezdetén, még a "kerékpáros szezon" beköszönte előtt szervezett a Hajdúnánás Városi Önkormányzat és a Hajdúnánási Rendőrkapitányság.


Tovább

1848. március 15- „ A magyar szabadság születése.”

A Petőfi Sándornak emléket állító szobornál kezdődött az idei megemlékezés március 15-én. Ezt követően lovas huszárok kíséretében vonult át a megemlékező közönség a Kossuth-szoborhoz. Az ünnepi beszéd, szavalatok és ünnepi műsort követően a pályázatokon, versenyeken eredményesen szerepelt diákok jutalmazásával ért véget a program a Művelődési Központ színháztermében.


Tovább

Szociális konferencia Hajdúnánáson

A „Komplex szociális és gyermekjóléti alapellátások kialakítása Hajdúnánáson” címmel szakmai konferenciára került sor 2014. március 13-án a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ volt TIT termében.

A szakma képviselőinek részvételével a napjainkban érdeklődésre számottartó témák kerültek gorcső alá a konferencián. A meghívott vendég előadók segítségével még részletesebb képet kaphattak a szociális szférában dolgozók, akik kérdéseiket, észrevételeiket a rendezvény napján fórum keretében is megbeszélhették.


Tovább

Lengyel turisztikai szakemberek Hajdúnánáson

Lengyelországból érkezett több utazási iroda képviselője, hogy megismerjék településünk turisztikai látványosságait, lehetőségeit, mellyel mindkét fél idegenforgalmi kapcsolatait szeretné bővíteni, fejleszteni.

Az elmúlt hónapban a lengyelországi testvérvárosunkba Ustronba látogatott el Hajdúnánás delegációja Szólláth Tibor polgármester úr vezetésével abból a célból, hogy az eddigi - elsősorban kulturális és turisztikai kapcsolatokat magasabb szintre emeljék.


Tovább

A fejlődés útján járunk

Hajdúnánásra látogatott Kis Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium, Vidékfejlesztési Főosztály, Térségi Programok Osztályának osztályvezetője március 5-én, hogy megismerhesse városunk vidékfejlesztési szerepét a térségben. Az osztályvezető urat a Városházán fogadta Szólláth Tibor, Hajdúnánás Város polgármestere.

A délelőtti órákban érkezett Kis Zoltán, a Térségi Programok osztályvezetője Szólláth Tibor városunk polgármesterének meghívására, annak apropójából, hogy bemutassuk városunk eddig elért eredményeit, fejlesztéseit.


Tovább

KÖZLEMÉNY

A mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvény 68. § értelmében a helyi gazdálkodói közösség képviseleti szerve a közösség tagjai által megválasztott helyi földbizottság. A helyi földbizottságot a helyi gazdálkodói közösség tagjai választják a helyi jegyző által összehívott közgyűlésen.

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Földhivatala, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara nem hivatalos tájékoztatása alapján a települési önkormányzatoknak 2014. március 14. napjáig nyilvántartást kell készíteniük a helyi gazdálkodói közösség tagjairól.

Tájékoztatom az érintetteket, hogy Hajdúnánás Városi Önkormányzat a nyilvántartás elkészítése során a 2013. évben mezőőri járulék fizetésére kötelezettek listáját tekinti irányadónak.

Felhívjuk azon gazdálkodók figyelmét, akik nem kívánnak a nyilvántartásban szerepelni, ezzel a helyi földbizottság tagjainak megválasztásán részt venni, valamint a bizottságnak tagjai lenni, hogy erre vonatkozó nyilatkozatukat a Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatal (4080 Hajdúnánás, Köztársaság tér 1. szám) fszt. 36. irodájában tehetik meg. Azok a gazdálkodók, akik a 2013. évi mezőőri járulék kötelezettek listáján nem szerepeltek, regisztrációjukat a helyi gazdálkodói közösség tagjai közé ugyanitt tehetik meg.

Dr. Kiss Imre
jegyző


1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52     53     54     55     56     57     58     59     60     
61     62     63     64     65     66     67     68     69     70     
71     72     73     74     75     76     77     78     79     80     
81     82     83     84