Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Gabriella nevű látogatóinkat!
2017. december 12.
Hírek >> Aktuális hírek
ArchívumHajdúnánásról indult a Simonyi Óbester Emlékfutás

A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Debreceni Szervezete, a Debreceni Honvéd Horgász és Szabadidő Sportegyesület, valamint a Simonyi Óbesterről elnevezett Toborzó Iroda szervezésében 2013. szeptember 23-án hatodik alkalommal tartottak emlékfutást a Hajdúnánás-Debrecen útvonalon.

A sport, a futás és a katonai pálya népszerűsítése céljából rendezett váltófutáshoz városunk tanintézményeinek diákjai, pedagógusai is csatlakoztak. A Bocskai István Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, a Református Általános Iskola és Óvoda, valamint a Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium, Szakközép, Szakképző Iskola és Kollégium tanulói felsorakozva hallgatták Szabóné Marth Éva intézményvezető köszöntőjét, aki a csatlakozás szimbólumaként helyezte el városunk emlékszalagját a stafétán.

Az ünnepélyes útba indítást követően a fiatalok testnevelő tanáraik közreműködésével kísérték el a Simonyi Óbesterről elnevezett emlékfutás résztvevőit a Dorogi úti Hajdúnánás végét jelző tábláig.


Tovább

Autómentes Nap Nánáson

2013. szeptember 16. és 22. között Európa több mint ezer városában és hazánk több mint száz településén került megrendezésre az Európai Mobilitási Hét, melyhez városunk az idei évben is csatlakozott.

A Hajdúnánás Városi Önkormányzat szervezésében 2013. szeptember 22-én a város nagykörútjának szakaszait érintve a közoktatási intézmények közel 70 diákja vett részt kerékpáros felvonuláson azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a megnövekedett gépjármű forgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra.

A Bocskai István Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat, a Református Általános Iskola és Óvoda, valamint a Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium, Szakközép és Szakképző Iskola diákjai kora délután már izgatottan gyülekeztek a Bocskai iskola Baross úti intézményegysége előtt. A tanulók szüleik és testnevelő tanáraik kísérete mellett a Hajdúnánási Polgárőr Egyesület irányításával vonultak végig a nagykörúton a Polgári úti intézményegységig.

A rendezvény hetén a Hajdúnánási Óvoda intézményegységeiben szeptember 20-án sportnapot tartottak, melynek keretében ügyességi versenyeken tornázhattak a kisebbek.


Tovább

2013. október 15-től hatályos Hajdúnánás város kiskörúton belüli közterületeinek új forgalmi-rendje

Forgalmi rend térkép

Forgalmi rend övezetek jelölésévelFejlesztések a Hajdúnánási Gyógyfürdő környezetében

A Hajdúnánás Városi Önkormányzat a Hajdúnánási Építő- és Szolgáltató Kft.-vel együttműködve 2013 februárjában sikeres pályázatot nyújtott be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által meghirdetett, „Funkcióbővítő integrált települési fejlesztések” elnevezésű pályázati felhívásra.

A pályázat tartalmát 2013. szeptember 19-én sajtótájékoztató keretében ismertette Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere és Rozgonyi Attila, a Hajdúnánási Építő- és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója. 

A „Hajdúnánási Gyógyfürdő környezetének funkcióbővítő fejlesztése” című projekt keretén belül megújul a város természeti kincsének számító Hajdúnánási Gyógyfürdő környezete. A közel 471 millió forint összköltségvetésű pályázat által megítélt támogatásból mintegy 445 millió forint fordítható fejlesztési célokra.

A projekt eredményeként a Fürdő utca a Bányász Üdülő és Étteremtől kezdődő szakasza a Kempingig teljes egészében megújul: a fürdő nyári bejáratának tengelyében egy közel 4000 négyzetméteres közösségi tér kerül kialakításra, amely a város lakói, a fürdőlátogatók és a turisták számára egyaránt kedvező kiszolgálást jelent majd. A közösségi tér kialakításán túl a közlekedés feltételeinek javítása, új parkolók kialakítása mellett új burkolatot kapnak a járdaszakaszok és az útszakasz egy része, a téren pedig egy szabadtéri színpad, úgynevezett amfiteátrum kerül kialakításra, mely alkalmas lesz előadások, rendezvények, figyelemfelkeltő események lebonyolítására – mondta a városvezető.

A pályázat alapvető célja, hogy Hajdúnánási Gyógyfürdő környezetében egy olyan közösségi tér jöjjön létre, amely hozzájárul a város lakóinak valamint a fürdőlátogatók, turisták minél jobb kiszolgálásához. A projekt kivitelezési munkálatai várhatóan a jövő év végére fejeződnek be. LAKOSSÁGI FELHÍVÁS!
a szabadtéri tüzek időszakára való tekintettel, továbbá a tűzesetek megelőzése érdekében

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a 43/2012. (XI. 30.) Önkormányzati Rendeletével (a továbbikban: Rendelet) az avar és kerti hulladék égetés, valamint szabadtéri tűzgyújtás helyi szabályairól rendeletet alkotott, melyben

  • az avar és kerti hulladék ártalmatlanítás szabályaira,
  • a szabadtéri tűzgyújtásra vonatkozó szabályokra hívja fel a figyelmet.

A Rendelet 2. § (3) bekezdése szerint avar és kerti hulladék égetése minden év október 15-től a következő év április 15-ig végezhető el.”

A Rendelet 3. § (1) bekezdése szerint „Égetni csak száraz kerti hulladékot lehet. A füstképződés csökkentése érdekében az avart és a kerti hulladékot előzetesen szikkasztani, szárítani kell, és az eltüzelés csak folyamatosan kis adagokban történhet.”

A Rendelet 3. § (7) bekezdés alapján „Az avar és kerti hulladék közterületen történő elégetése tilos.”

A Rendelet 5. §-a rendelkezik a szabadtéri tűzgyújtásra vonatkozó szabályokról: Szabadtéren tüzet gyújtani és tüzelő berendezést használni csak szélmentes időben, a környezet zavarása nélkül lehet, és csak úgy, hogy az a környezetre tűz- vagy robbanásveszélyt ne jelentsen.”

… tovább az Önkormányzati Rendeletre

Felhívom a lakosságot, a gondozatlan telkek, területek tulajdonosait, hogy lakókörnyezetüknek az éghető gaztól, szeméttől, száraz növényzettől való megtisztítást végezzék el. A szabálytalan tűzgyújtás helyszíni bírság kiszabását, illetve szabálysértési eljárást von maga után.

Dr. Kiss Imre
jegyző„Te szedd” akcióban Hajdúnánás lakói

2013. szeptember 14-én városunk is csatlakozott a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. szervezésében megvalósult önkéntes hulladékgyűjtési akcióhoz.

A Te Szedd akció célja, hogy összefogja azokat a lakosokat, akik tenni szeretnének azért, hogy tisztább környezetben éljünk, ezért egy napot arra szánnak, hogy megtisztítják lakóhelyüket és környékét a gazdátlan szemétkupacoktól.

A Hajdúnánási Polgárőr Egyesület irányítása mellett szeptember 14-én délelőtt mintegy 850 ember – tanintézményeink diákjai, pedagógusai, és a Hajdúnánási Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének tagjai - gyűjtötte városszerte és Tedejen az eldobált szemetet. Az akció során mintegy 185 zsák hulladék gyűlt össze. 


Tovább

Ingyenes internet hozzáférés Hajdúnánás központjában és gyógyfürdőjében

Hajdúnánáson a lakosság és a városba érkező vendégek, átutazók számára a város főterén és a Hajdúnánási Gyógyfürdő területén 2013 júniusától nyilvánosan hozzáférhető és használható internet hozzáférési pontok állnak rendelkezésre.

Erről tartott sajtótájékoztatót Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere 2013. szeptember 13-án a település főterén, aki elmondta, hogy a szolgáltatás működéséhez szükséges nagy teljesítményű adók akár egy kilométer távolságról is kiszolgálják az internetet igénybe vevő felhasználókat, de csak abban az esetben, ha optikai rálátás van az antennára. A Köztársaság téren a Kollégium tetején található a szolgáltatás működéséhez szükséges antenna, a gyógyfürdőben pedig az úszómedence és a gyógymedence közötti részen van elhelyezve az antenna. 


Tovább

A megújult Somorjai László Városi Sportcsarnok ünnepélyes avatására került sor 2013. augusztus 30-án Hajdúnánáson

Az I. Borbély Lajos Kézilabda Utánpótlás Torna első napján tartott mérkőzéseinek szünetében került sor a 25 millió forintos pályázati összköltségvetésből megújuló Somorjai László Városi Sportcsarnok ünnepélyes avatására.

Szólláth Tibor polgármester köszöntő szavai után Dr. Kónya László, a Belügyminisztérium Önkormányzati Stratégiai Főosztályának főosztályvezető-helyettese tartott ünnepi beszédet. Örömét fejezete ki azért, hogy Hajdúnánás fejlődő város, amely kiemelt figyelmet fordít a településen a sportoláshoz szükséges feltételek megteremtésére, és a fiatalok a sport szeretetére történő, helyes nevelésére.

A Hajdúnánás Városi Önkormányzat által elnyert 20 millió, valamint az 5 millió forint önerő nyújtott fedezetet a kivitelező Hépszolg Kft. által elvégzett munkálatokhoz. Az épület szociális része külső hőszigetelést kapott, megvalósult a nyílászárók cseréje, tetőszerkezet javítása, a beázások megszüntetése, a homlokzat színezése.


Tovább

Hajdúnánás is bekapcsolódott a Magyar Dal Napi rendezvénysorozatba

Szeptember második vasárnapján hazánkban tíz vidéki és egy határon túli településen tartották meg a magyar zene vokális ünnepét, a fővárosban pedig tizennégy helyszínen szóltak magyar dalok.

A Nánási Népdal, Nóta és Tánc Kedvelők Egyesületének szervezésében, a Hajdúnánás Városi Önkormányzat, a Nánás Pro Cultura Nonprofit Kft. és a Magyar Nótások Országos Szövetségének támogatásával 2013. szeptember 8-án „Délibábos Hortobágyon” című népdal, nóta és operett műsorral városunk immár másodjára kapcsolódott be a Magyar Dal Napja alkalmából megtartott programsorozatba.

A rendezvény szervezője, a mintegy 30 taggal büszkélkedő Nánási Népdal, Nóta és Tánc Kedvelők Egyesülete volt, ami a Hajdúnánáson tevékenykedő népdal, nóta és tánccsoportok összefogásával alakult meg 2013. június 27-én. Az egyesület célja a hagyományos magyar népi kultúra értékeinek megőrzése, tovább éltetése mellett az egyéni elképzelések, ambíciók megvalósítása. 


Tovább

 Gazdag programok az államalapítás ünnepén

A Szent István napi ünnepi programok a négynapos hétvégére való tekintettel az idei évben már augusztus 16-án megkezdődtek. Esténként könnyűzenei koncertek, gyermekelőadás, japán, valamint indonéz művészeti csoportok fellépései várták a hajdúnánásiakat és az ide látogatókat.

A Squre zenekar, a Malaga Quintett és a PG csoport augusztus 16-án, az Alexa Country Band és a Hooligans pedig szombaton szórakoztatta a Hajdúnánási Gyógyfürdő vendégeit a nagymedence után felállított színpadon. A zenei produkciókat megelőzően a fürdő közönségét zumba edzés és vízitorna, a kisebbeket arcfestés várta. Augusztus 18-án délelőtt a Fukuno Gyermek Középiskola Rézfúvós zenekarának látványos előadása nyűgözte le az érdeklődőket, este pedig a közel 13 éve működő Naná Színház társulata a Kukás Guru című előadásával immár 100. alkalommal szórakoztatta a nézőket.  

A négynapos programsorozat harmadik napján, a Köztársaság téren kora este elkezdődtek az előadások: az akkusztikus zene kedvelőit Farkas Jenser Balázs műsora szórakoztatta, majd az X-faktor tehetségkutató műsorból ismert Janicsák Vecával énekelhetett együtt a közönség. A koncerteket követően az est további részében Rákos Márton és zenekara hívta utcabálra a szórakozni vágyókat.


Tovább
1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52     53     54     55     56     57     58     59     60     
61     62     63     64     65     66     67     68     69     70     
71     72     73     74     75     76     77     78     79     80     
81     82     83     84