Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Lukács nevű látogatóinkat!
2017. október 18.
Hírek >> Aktuális hírek
Archívum

Hajdúsági Expo- Hajdúkerületi Hajdúvárosok Szövetsége

A Hajdúsági Expo nyitóünnepség a Széchenyi-iskola előtt felállított színpadon Nagy Csaba tárogatóművész előadásával, és a hét történelmi hajdúváros zászlajának bevonulásával kezdődött.

Kiss Attila polgármester köszöntője után Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára elmondta, a rendezvény a térség mezőgazdászainak, vállalkozóinak olyan egyedülálló lehetőséget biztosít a kapcsolataik szélesítésére. Ezt követően követően Klaus Riedel, a Német Szövetségi Köztársaság magyarországi követe, valamint Jan Buitenhuis, a Nemzetközi Traktorhúzó Szövetség elnöke köszöntötte a résztvevőket.

A kiállításon Hajdúnánás Városi Önkormányzattal közösen képviseltette magát az Agroszoltek Kft., Tápcenter Kft., Martinek Farm Bt., Nyakas Farm, Lac- Hús Kft., illetve a START- munka mintaprogram vezetője is készítetett molinót erre az alkalomra. A Start sátorban Hajdúnánáson termesztett görög,- illetve sárgadinnyét is lehetett kóstolni.


Tovább

Ingyenes jogi segítség minden hajdúnánási lakosnak!

2012. júliustól elindult az Észak-alföldi Jogpont+ projekt. A program célja, hogy minden állampolgár ingyenesen jogi szolgáltatáshoz jusson.

Az érdeklődők a Jogpont+ irodákban személyesen ügyfélfogadási időben juthatnak jogi tanácsadáshoz.

Hajdúnánás, Attila út 127. dr. Szeszák Gyula, hétfő 17-19

Közlemény

A Hajdúnánási Jogpont+ irodának az augusztus 20. napján elmaradó ügyfélfogadás pótlására, 2012. augusztus 27-én, és szeptember 3-án, 16 - 17 óráig kerül sor, a Hajdúnánási Jogpont+ irodában.

Forrás: http://www.jogpontplusz.hu


Hajdúnánás járásközpont lesz

Hajdú-Bihar megyében tíz járásközpont kezdi meg működését 2013. január elsejétől Balmazújvárosban, Berettyóújfalun, Debrecenben, Derecskén, Hajdúböszörményben, Hajdúhadházon, Hajdúnánáson, Hajdúszoboszlón, Nyíradonyban és Püspökladányban - a Magyar Közlönyben közzétett kormányrendelet melléklete szerint.
A hajdúnánási járáshoz fog tartozni Folyás, Görbeháza, Polgár, Tiszagyulaháza, és Újtikos, ám Hajdúdorog nem. Feladatai közé fog tartozni körülbelül 80 ügykör, többek között a gyermekvédelmi, gyámügyi,- szociális ügyek is.A hajdúnánási Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium, Szakközép-, Szakképző Iskola és Kollégium
az alábbi képzésekre fogad még diákokat: 

Szakiskola
8. osztályt végzettek számára


3 éves képzés – 9. évfolyam

Festő, mázoló és tapétázó
Női szabóSzerkezetlakatos

2+2 képzés – 9. évfolyam
Építészet szakmacsoport

Gépészet szakmacsoport


2 éves képzés - 11. évfolyam
9-10. osztályt végzettek számára

Bútorasztalos
Gépi forgácsoló
Szerkezetlakatos 
Szakképzés
Érettségizettek számára

2 éves képzés

Szociális, gyermek- és
ifjúságvédelmi ügyintéző
Gazdasági informatikus
Utazás-ügyintéző
WEB-mester


2 éves képzés
12. évfolyamot végzettek számára
Autószerelő

1 éves képzés
Autószerelő szakképzés után
Autótechnikus


Jelentkezés:
szerdánként 8 – 12 óráig Hajdúnánás, Baross utca 11. Tel.: 52/570-532

További információ:
Harangi Zsolt intézményegység vezetőtől  +36/70/337-60-13K Ö Z L E M É N Y

Segítség bajba jutott hiteleseknek és eladósodott családoknak

 • Ha belekerült az adósságcsapdába, 
 • ha nem tudja fizetni hiteleit, 
 • ha közüzemi tartozásai miatt már végrehajtási eljárás indult Ön ellen
 • ha otthonának elvesztése reális veszélyt jelent,
 • ha vitás ügyei vannak bankkal, végrehajtóval,
 • ha jogi képviseletre van szüksége

Vegye igénybe ingyenes tanácsadásunkat az új kormányzati intézkedésekről, az Eszközkezelőről és az adósság mérséklési lehetőségekről.

Banki elszámolások szakirányú ellenőrzése.

 Banki és Végrehajtási Károsultak Fogyasztóvédelmi Egyesület

 Információk: +36 70 253 2910
                         valsagkezeles2008@gmail.com
                         www.bankikarosultak.huTisztelt Polgármester  Úr/Hölgy!

A Hajdú-Bihar megyei foglalkoztatottság előmozdítása érdekében  ezúton szeretnénk településükkel/intézményükkel felvenni a kapcsolatot és álláshírdetésünket eljuttatni községükbe, hogy az ott élő aktív munkát kereső embereknek munkalehetőséget nyújtsunk.

Vállalatunk, az FAG Magyarország Ipari Kft.  (Debrecen Határ út 1/D)  Hajdú-Bihar megye egyik legnagyobb munkáltatója.  A Schaeffler csoport tagjaként, mint autóipari beszállító kúpgőrgős csapágyat gyárt.

2012. június-július hónapban az alábbi munkakörökben keresünk új munkaerőt:

Felsőfokú szakirányú végzettséggel és szakmai tapasztalattal rendelkező:

 • 1 fő karbantartó mérnök
 • 1 fő minőségbiztosítási mérnök
 • 1 fő vevőszolgálati munkatárs (folyékony német nyelvtudás szükséges!)
 • 1 fő Lean specialista

 

Szakirányú középfokú végzettséggel, és szakmai tapasztalattal rendelkező

 • 1 fő műszakos raktáros
 • 2 fő villanyszerelési-karbantartó
 • 1 fő csomagolóanyag raktáros

Adatbázisunkba folyamatosan várjuk fémipari területen tapasztalattal rendelkező gépkezelő, gépbeállító munkatársak jelentkezését is.

Új munkatársainknak versenyképes jövedelmet, béren kívüli és többféle szociális juttatást (kafeteria, munkábajárás biztosítása és/vagy térítése, kedvezményes étkezési lehetőség, stb.) továbbképzési lehetőséget, kultúrált munkakörülményeket, nemzetközi környezetet nyújtunk.

Amennyiben településükön/a hivatalukban lehetőség van hírdetésünk megjelentetésére, kérem legyenek szivesek az állásajánlatainkat kifüggeszteni.

Az adott munkakörre jelentkezők szakmai önéletrajz eljuttatása után anyagukat előszűrjük, majd alkalmasság esetén behívjuk egy személyes elbeszélgetésre és egy gyárbejárási lehetőséget is biztosítunk, hogy megismerkedhessenek a leendő munkakörülményeikkel. A munkakör betöltésére szakmailag és egészségügyileg alkalmas jelöltekkel munkaszerződést kötünk.

Üdvözlettel / mit freundlichen Grüßen / best regards :

Hajzer Angelika
Toborzási és kiválasztási specialista

FAG Magyarország Ipari Kft.
H-4031, Debrecen, Határ út 1/D
Tel.: +36-52-581-740
E-mail.: angelika.hajzer@schaeffler.com
http://www.schaeffler.huLAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ KÁNIKULA IDEJÉRE

Általános tudnivalók
Korlátozza a szabadlevegőn való tartózkodást a kora reggeli (6-10 óráig) és esti órákra (18-22 óráig)! Árnyékos helyen próbáljon pihenni napközben! Ha túl sokáig tartózkodott szabadban, akkor próbáljon legalább 1-2 órát légkondicionált környezetben eltölteni, míg a szervezet lehűl, és ismét visszatérhet a kánikulába.

Étkezési tanácsok
  Kánikulában számolnunk kell azzal, hogy az izzadsággal és párolgással leadott folyadékveszteség jelentősen megnő. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a fokozott folyadékveszteség mellett fokozott só veszteség is jelentkezik. Verejtékezéssel átlagosan 0,15-0,20 %-os sótartalom veszteséggel számolhatunk.
  Ebben az esetben jelentős szerepet töltenek be a megfelelő ásványi anyag tartalommal rendelkező folyadékok, hiszen nemcsak a nátriumtartalmat kell pótolni, hanem a káliumot, magnéziumot és a kalciumot is.
  Ne fogyasszon olyan innivalót, amely sok cukrot, koffeint vagy alkoholt tartalmaz – ezek fokozzák a szomjúságérzetet, még több folyadékot vonnak el a szervezettől!
  Étrendünk legyen pároláson alapuló, zöldségfélékben és gyümölcsökben gazdag (kerüljük el a „magyarosan” fűszeres nehéz húsételeket!).

Öltözködési tanácsok


Tovább

Rendkívüli időjárás okozta veszélyeztetettség

Az időjárási események önmagukban és egyre gyakrabban azok halmozódása a globális klímaváltozás következtében sokszor vezet természeti katasztrófákhoz, mint például a hosszantartó esőzések árvizekhez, a szélvihar következtében fák kidőlése a közlekedés megbénulásához és energia ellátás problémájához, továbbá a tartósan aszályos időszakok az erdőtüzekhez, mezőgazdasági károkhoz. A szél önmagában is lehet katasztrófa előidézője.

A szélsőséges időjárás megnyilvánulásának egyes jellemző módjai tavasszal és nyáron:

 • Szélvihar: hatása megsokszorozódhat, ha heves esőzéssel, havazással vagy jégveréssel társul. A biztonságunkra veszélyt jelentő légmozgásokról mintegy 90-100 km/h szélsebességről beszélhetünk.
 • Felhőszakadás: ha szélviharral vagy a tavaszi hóolvadás időszakában fordul elő, akkor az okozott kár is jelentősebb.
 • Aszály: a talaj tartós szárazsága, fő veszély, hogy a talaj megművelése lehetetlenné válik.
 • Villámjelenségek: a természet törekvése a föld és a légkör töltés különbségének kiegyenlítésére. Gyújtóforrás lehet, elektromos hálózatban fennakadások képződhetnek, élő szervezetben károsodást okozhat.

Meteorológiai riasztási fokozatok:


Tovább

Felhívás!

A Hajdúnánás Városi Önkormányzat Bűnmegelőzési Tanácsa, és a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság, Bűnmegelőzési Osztálya 2012. május 29-31.-e közötti időben a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ nagy előcsarnokában

„Tegyünk közösen biztonságunkért”

címmel kiállítást és lakossági tájékoztatást tart.

A megnyitóra, és a lakossági tájékoztatóra május 29-én 14 órai kezdettel kerül sor. A fórumon a rendőrség szakemberei tájékoztatást adnak az egyes vagyon elleni bűncselekmények jellemzőiről és azok megelőzésének lehetőségeiről. Felhívják a figyelmet a trükkös lopások, a betöréses lopások és a rablások elkövetési módszereire, továbbá tanácsokkal látják el a résztvevőket, hogyan tehetik biztonságosabbá lakásaikat. Több olyan eszközt, zárakat, lakatokat, riasztó berendezést is bemutatnak, melyek használatával sokat tehetnek lakásaik ingatlanjaik védelme érdekében.

A tárlat ezt követően május 31-ig megtekinthető.

Minden érdeklődőt várunk!

A szervezők.


1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52     53     54     55     56     57     58     59     60     
61     62     63     64     65     66     67     68     69     70     
71     72     73     74     75     76     77     78     79     80     
81     82