Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Gabriella nevű látogatóinkat!
2017. december 12.
Hírek >> Aktuális hírek
ArchívumVII. Regionális Nyugdíjas Találkozó Hajdúnánáson

2012. szeptember 29- én, az előző évekhez hasonlóan, idén is megrendezésre került Hajdúnánáson a Regionális Nyugdíjas Találkozó a Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének szervezésében. Az egyesület idén ünnepli 10 éves jubileumi évfordulóját, az egyesület tagjai példamutató közösségi szerepvállalásról tettek tanúbizonyságot az elmúlt 10 év során. A határon átívelő találkozóra a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ színháztermében került sor, melyen a hajdúsági városok nyugdíjasai mellett Érmihályfalva, Érsemjén és Bihardiószeg nyugdíjasai is képviseltették magukat. Az est szervezője Nagyné Kristóf Irén az egyesület elnöke, az est háziasszonya pedig Szabóné Marth Éva, a Művelődési, Oktatási, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke volt. A köszöntőkben hangsúlyozták, hogy ma nagy szükség van a szeretetre, barátságra és az összetartozás érzésére. A rendezvény alaphangulatát a Szalmakalap Citeraegyüttes ifjúsági tagozata, a Szalmaszálak műsora tette színesebbé. A Bocskai Iskola néptáncosai és a Debrecenből érkezett Főnix Néptáncegyüttes tagjai varázsoltak felejthetetlen pillanatokat a színházterembe.  A 10 éves születésnap alkalmából az egyesület tagjai emléklapot vehettek át, majd a hatalmas születésnapi torta elfogyasztása következett. Zenés- táncos szórakozás zárta a nyugdíjasok találkozóját. A szervezők ezúton szeretnék megköszönni minden lelkes támogató segítségét.

Képek a galériában találhatóak.Állampapír-értékesítés és befektetési tanácsadás

a Magyar Államkincstár

Állampénztári Irodáiban
 

  • Díjmentes számlavezetés, átutalás és készpénzfelvétel
  • Akár évi 9,5 % kamat
  • Állami garancia a tőkére és a kamatra
  • Rugalmas, értékálló befektetés rövid-, közép- és hosszú távon
  • Online időpontfoglalás
  • Ügyintézés személyesen, faxon, interneten, telefonon, vagy levélben

Tisztelettel várjuk Önt a Magyar Államkincstár Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság Állampénztári Irodájában

Debrecen, Hatvan utca 15.

 4002 Debrecen, pf.: 112.
Tel: (52)516-288, Fax: (52)516-203
Email: api.haj@allamkincstar.gov.hu
További információk honlapunkon: www.allamkincstar.gov.huAz ősz veszélyei az utakon

Az ősz beköszöntével, mikor még élnek bennünk a hátra hagyott nyár élményei és a nyári szabadságérzetünk, nem vesszük figyelembe, hogy ősszel megváltoznak az időjárási-, látási- és útviszonyok.

Az autósok az őszi hónapokban egyre gyakrabban találkoznak megváltozott közlekedési feltételekkel, amelyek az évszakra jellemző időjárási viszonyokkal nehezítik a közlekedést, mint pl.: a reggeli órákban a ködös útszakaszok.

A járművezetők nagy része ezeket az útszakaszokat nem elég körültekintően és a sebesség nem megfelelő megválasztásával, közelítik meg, és pánikszerűen fékeznek  meglepve ezzel a mögöttük közlekedőt, akit ilyenkor sok esetben vészfékezésre kényszerítenek. Az ilyen jellegű balesetek megelőzhetők, ha a ködös szakasz kezdetét észlelve, még a jól belátható úton a gépjárművezetője csökkenti a sebességet és az ütközések elkerülése érdekében nagyobb követési távolságot tart, hiszen ilyenkor igen gyakoriak az utoléréses balesetek.

Ősszel megváltoznak a közlekedési viszonyok, melynek egyik természetes velejárója az út -, látási - és időjárási viszonyok fokozatos, vagy ugrásszerű változása. Erre sajnos a járművezetők többsége nem kellően készül fel. A különböző fronthatások, a rosszul megválasztott ruházat, a gépkocsi szellőző - fűtő berendezésének helytelen üzemeltetése fáradtságot, bágyadtságot okozhat, mely a reakcióidő megnövekedésével jár együtt.


Tovább

VII. Nyugdíjas Kórus Találkozó Hajdúnánáson

 

Szeptember 08- án, szombaton 9 órától kezdődött a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ színháztermében a találkozó, melyet a Hajdú-Bihar Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége, a Hajdúnánási Nyugdíjas Klub és a hajdúnánási Kéky Lajos Városi Művelődési Központ szervezett.

 Szólláth Tibor Hajdúnánás város polgármestere köszöntötte az idén 7. alkalommal megrendezett Nyugdíjas Kórus Találkozó résztvevőit. A rendezvényt Tímári Balázs, a Hajdúnánási Ezüstkor Nyugdíjas Klub elnöke nyitotta meg. Megyénk számos településéről érkeztek az énekkarok. Balmazújváros, Berettyóújfalu, Debrecen- Józsa, Derecske, Földes, Hajdúböszörmény, Hajdúdorog, Kaba, Komádi települések énekkarai már nagyon készültek erre a napra, a daloskedvű nyugdíjasokat tapssal fogadta a közönség. Csegöldi Lászlóné műsorvezető által felkonferált 11 nótacsoport fellépését követően Molnár Ferencné a megyei szövetség elnök asszonya adta át a díszokleveleket. Mindenki kellemes emlékekkel tért haza.

A találkozóról készült fotók a galériában tekinthetőek meg.

Fotók: Cserép ImreŐszköszöntő Tedejen

2012. szeptember 8-án a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete városrész tanácskozást tartott Hajdúnánás-Tedej lakosai számára a Hétszínvirág Óvodában. A tanácskozást követően vette kezdetét a volt iskola udvarán az Őszköszöntő című rendezvény, ahol a főzőverseny mellett gazdag programok várták a családokat.

A felnőttek a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat által végzett állapotfelmérésen vehettek részt, volt vércukorszint-, húgysav- és koleszterinszint-, valamint testsúly, testzsír-, testtömeg- és vérnyomásmérés.

A Bocskai Iskola pedagógusai a szélforgó készítés, a körmöcskézés, körmönfonás és a nemezelés rejtelmeibe avatták be a gyerekeket. A hajdúböszörményi Zöld Kör Természetvédő Egyesület sátrában apró ajándékokért fenntarthatósági totót lehetett kitölteni, valamint a textilhulladékok újrahasznosíthatóságával ismerkedhettek meg az érdeklődők.

Az Okkal-Más-Okkal Ifjúsági Egyesület kézműves foglalkozásokkal és mesefilmek vetítésével kedveskedett a gyerekeknek. A hagyományos, kézzel hajtható fa körhinta és a lufibohóc nagyon népszerű volt a kicsik körében, ezen kívül a népi játszótéren természetes anyagokból készült játékokat, a gólyalábat, hordólovaglót, golyóvezetőt, karikadobálót is kipróbálhattak a vállalkozó kedvű apróságok.

A színpadon Bózsár Kati és Sarkadi László nótaműsora után a Hétszínvirág Óvoda óvodásai, a Bocskai István Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat, valamint a Hajdúnánási Református Általános Iskola és Óvoda néptánccsoportjai köszöntötték műsorukkal a vendégeket, valamint az ősz kezdetét. A nap folyamán a Start Mintaprogram kertészete, dolgozói jóvoltából frissen sütött cukkini,- és burgonyalepcsánk, illetve gulyásleves várta a résztvevőket. A főzőverseny legfinomabb ételének a Hajdúnánási Polgárőr Egyesület Hajdúnánás- Tedej tagozata által készített kétfogásos ebéd: az öhön és a pusztapörkölt bizonyult. A program táncházzal zárult, ahol az érdeklődő gyerekek és felnőttek – néhány lépés elsajátítása után – közösen ropták a táncot a néptánccsoportok tagjaival.

Az Őszköszöntőről készült fotók a galériában találhatóak.Magyar Dal Napja Hajdúnánáson

A 13 budapesti színpad mellett Hajdúnánáson, Szombathelyen, Egerben, Hévízen, Salgótarjánban, Baján, Boldogon, Zsirán illetve két tiszteletbeli helyszínen, Kassán és Sepsiszentgyörgyön voltak magyar dal napi rendezvények szeptember második vasárnapján.

Az Országos Nóta Szövetség kezdeményezésére rendezték meg a Magyar Dal Napja-t Hajdúnánáson 2012. szept. 09-én, melynek megszervezésében aktívan részt vett a Kéky Lajos Városi Művelődési Ház, illetve a hajdúnánási Lente Lajos Magyarnóta Egyesület is, melynek képviselője M. Balogh Sándor. A Hajdúnánási Önkormányzat, Nánás Pro Cultura Nonprofit Kft., Lac- Hús Kft., Nyakas András, Táp-Center Kft., Bata Miklósné cukrász, Centrum Pékség, Balmaz Sütöde, Friss pékség támogatását is élvező Magyar Dal Napja rendezvényen az idén először volt Nótagála is. Délelőtt folyamán szabadtéri programok várták az érdeklődőket. Többek között Hajdúnánás város iskoláinak kórusai, a Szalmakalap és a Szalmaszálak citeraegyüttes, a Hajdúnánási Nyugdíjasklub, a Nefelejcs asszonykórus és a hajdúnánási Aranyszalma néptánc együttes előadásait láthatta a közönség. Délután a művelődési házban folytatódott a rendezvény. Hajdúdorogról a Bocskai Népzenei Együttes és az Akácos Út Nótaklub lépett színpadra.

M. Balogh Sándor, Hajdúnánási Nótaklub, Hajdú Bokréta, Tóni és a Sárgarózsák, valamint a Lente Lajos Magyarnóta Egyesület fellépését követően Fejős Jenő, Nógrádi Tóth István, Bózsár Kati, Gáspár Anni, Gencsi Mihály, Kádár Zsuzsa, Nagy Anikó, Sülyi Károly, és Veres Sándor részvételével a gálaműsor következett Botos Lajos és zenekara kíséretében. Az est fénypontját természetesen Madarász Katalin fellépése jelentette.

További képek a galériában találhatóak.

Fotók: Fűz LászlóHIRDETMÉNY

Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2012. szeptember 23-tól 2012. december 8-ig a 100 sz. vasútvonal pályafelújítási munkái miatt a vonatok az alábbi módosított menetrend alapján közlekednek

Módosított menetrendDiákigazolvány igénylés

Kedves Szülők!

Az alábbi tájékoztatóban szeretnénk bemutatni a diákigazolvány igénylés folyamatát.
A diákigazolvány elektronikus adattárolásra és adatellenőrzésre alkalmas eszközzel ellátott igazolvány, amelynek kiadását az iskola kezdeményezi a Közoktatási Információs Irodánál a szülő kérelmére. A diákigazolvány elkészítéséről a Közoktatási Információs Iroda gondoskodik.

A diákigazolvány igénylés előtt az Okmányirodában kell fényképet készíttetni. Ez ingyenes! Ott kapnak egy Nemzeti Egységes Kártyarendszer Adatlapot, melyet hozni kell magukkal, amikor bejelentik a diákigazolvány igényt az Óvoda utcai intézményegység titkárságán, Oláh Júlia iskolatitkárnál. Itt kell befizetni a diákigazolvány díját is, melynek díja: 1.400.- Ft.
Az igénylés elektronikusan történik, az iskola által.
Az elkészült igazolványokat a lakcímre fogják postázni.

Írta: Csiszár Anikó, igazgatóhelyettes

Forrás: www.bocskai.netOrszágos tűzgyújtási tilalom

2012. augusztus 22- től Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

Az utóbbi időben a rendkívüli meleg, és a hosszabb ideje tartó csapadékmentes időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki, ezért az ország teljes területén lévő erdőkre, valamint az erdők határától számított kétszáz méteren belüli területre a vidékfejlesztési miniszter általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

A tilalom kiterjed a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyekre, a közút és vasút menti fásításokra, valamint a parlag- és gazégetésre is.

A miniszter felhívja a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy az égő cigarettát ne dobják el, mert ez fokozott tűzveszéllyel jár. A kiszáradt árokparton, a vasúti töltések mellett keletkező tüzek sok esetben közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek.

Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható. Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.
 
Forrás: www.katasztrofavedelem.hu
1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52     53     54     55     56     57     58     59     60     
61     62     63     64     65     66     67     68     69     70     
71     72     73     74     75     76     77     78     79     80     
81     82     83     84