Testvérvárosok

Lengyelország - Ustron

Ustron a Visztula völgyének kijáratánál elterülő Cieszyni Szilézia legrégibb települése. Ustron nem csak síparadicsom, hanem gyógyüdülő is, már 1802 óta keresik fel a gyógyulni vágyók. Az Ustron körüli sípályák 340 - 855 m magasságban, a cseh határ közelében (10-12 km) fekszenek. Az üdülőváros sípályái a Wielka Czantoria és Palenica hegyek oldalán találhatók. Nagy előnyük, hogy hóágyúzottak, ezért akkor is lehet síelni, ha a természetes hótakaró nem elegendő.

    Honlapwww.ustron.pl

    TérképGoogle Map

 

Románia - Érmihályfalva

Érmihályfalva kisváros Románia és Erdély északnyugati részén, Magyarország határától 7 kilométerre. A Bihar megyei kisváros a megye észak-nyugati határán terül el, fontos vasúti és közúti csomópont Nagyvárad és Szatmár között, ugyanakkor nemzet­közi határátkelő Magyarország irá­nyába közúton és vasúton egyaránt.

    Honlapwww.ermihalyfalva.ro

    TérképGoogle Map

 

Szlovákia - Piestany (Pöstyén)


Pöstyén Európa egyik legkedveltebb gyógyfürdőhelye, mely hírnevét a termálvíz és az iszap természetes gyógyító erejének, az orvosi ellátás magas színvonalának és a festői környezetnek köszönheti. Ez a nagyszerű fürdőváros Szlovákiában, a Vág völgyében található, a magyar határtól csupán 70 km-re.

    Honlapwww.piestany.sk

    TérképGoogle Map

Galéria