Átadták a Hódos Imre Sport -és rendezvénycsarnokot Nánáson
hajdunanas.hu | 2020.Jan.24. 09:16

Új, 550 fő befogadására alkalmas sportcsarnok épült Hajdúnánáson.

Hajdúnánás – Január utolsó hétvégéjén nagyszabású kézilabda gála keretében adták át a hajdúnánási Hódos Imre Sport- és rendezvénycsarnokot, ahol az elmúlt hetekben már edzéseket, testnevelés órákat is tartottak az 550 néző befogadására alkalmas létesítményben.

 

Az ünnepség pénteken kora délután vette kezdetét a Magyar Olimpiai Akadémia emlékülésével a csarnok Hódos Imre Emléktermében, ahol a hajdúnánási születésű olimpiai birkózó hagyatékát, relikviáit méltóképpen őrzik.

Az emlékülést követően leplezték le Hódos Imre mellszobrát, amely Babusa János Mindszenty-díjas szobrászművész és Török József, kőfaragó alkotása. A szoboravatón beszédet mondott Győr Béla, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára és Bácsi Péter, a Magyar Birkózó Szövetség szakmai igazgatója is, akik köszöntőjükben Hódos Imre életét, pályafutását méltatták.

Ezután az átadó ünnepség már a sportcsarnokban folytatódott, ahol Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnökének üdvözlő levelét tolmácsolták.

A sport túl azon, hogy küzdelemre, kitartásra, önfegyelemre és összetartásra nevel, a nemzeti öntudatunk erősítésének egyik legfontosabb eszköze is egyben – emelte ki Kocsis Máté. Levelében hangsúlyozta: Magyarország rengeteg katartikus és felemelő pillanatot köszönhet sportolóinak, akikre egész nemzetünk méltán büszke. Márpedig példaképekre egyre nagyobb szükség van ebben a világban, ahol igyekeznek mindent relativizálni, és ahol egyre kevesebb a biztos pont, amibe minden körülmények között kapaszkodhatunk, amire építkezhetünk – tette hozzá a szövetség elnöke.


„Büszke vagyok arra, hogy egy ilyen gyöngyszemmel gyarapodhatott a magyar kézilabda társadalom.”

Bardóczy Gábor, a 2022-es férfi kézilabda Európa bajnokság kormánybiztosa, a kézilabda-szövetség TAO igazgatója beszédében örömét fejezte ki, hogy mind az államnak, az önkormányzatnak, mind pedig a kézilabda szövetségnek köszönhetően ez az 550 férőhelyes, nagyságrendileg 1 milliárd forintból megépült csarnok gazdagítja az itt élőket.

A kormánybiztos a jövőt illetően elmondta, hogy továbbra is szeretnék támogatni a kézilabda sportág létesítmény fejlesztéseit Hajdúnánáson – tavasszal kezdődhet el a strand területén három strand kézilabda pályának a megépítése.

„Hajdúnánási összefogás eredménye ez a sportcsarnok.”

Szólláth Tibor Hajdúnánás polgármestere az átadón köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik megálmodták, megvalósították és lehetővé tették, hogy ez az épület ebben a formájában itt állhasson. Régi vágya vált valóra Hajdúnánás közösségének azzal, hogy egy új, modern, minden igényt kielégítő sportcsarnok épült.

Nemcsak a kézilabdázók igényeit szolgálja ki, de városi rendezvények helyszínéül is szolgál az új sportcsarnok. Az 550 fő befogadására alkalmas csarnok kétoldalas lelátókkal, hat öltözővel, orvosi szobával, irodákkal, büfével, fitneszteremmel rendelkezik és az egyik legmodernebb sportpadlóval várja a testedzésre vágyókat.

Zsiga Gyula, a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatója elmondta, hogy ez a fejlesztés kiemelt fontosságú nemcsak a város, de a régió sport- és közösségi életében. Új távlatokat nyithat a hajdúnánási fiatalok számára, különösen a kézilabdázásban, ahol az álmok valósággá is válhatnak, hiszen remek és felkészült szakmai stáb várja a gyerekeket, fiatalokat – hangsúlyozta a szövetség szakmai igazgatója.

A beszédek után a szalagátvágás ünnepélyes pillanatai következtek.

Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere, Bardóczy Gábor, a 2022-es férfi kézilabda Európa bajnokság kormánybiztosa a kézilabdaszövetség TAO igazgatója, Zsiga Gyula, a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatója, Juhász István, a Magyar Kézilabda Szövetség akadémiai programvezetője, Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke és Oláh Sándor, a Hajdúnánási Sport Klub elnöke vágta át a szalagot.

Az átadót a Hajdúnánás-Vasas NB1/B női kézilabda felkészülési mérkőzés zárta. Az ünnepély egész hétvégén zajlott egy nagyszabású kézilabda torna keretében.

Fotó: Girus Zsolt

Galéria