Koronavírus: megyében az elsők között ambuláns mintavételi pontot állítottak fel Nánáson
hajdunanas.hu | 2020.Nov.16. 15:14

A minél hatékonyabb és gyorsabb mintavétel elősegítése érdekében a Hajdúnánási Mentőállomás és a Hajdúnánás Városi Önkormányzat közös együttműködésének köszönhetően a város főterén a Hajdú Szállás (volt kollégium) épületében alakítottak ki Koronavírus Mintavételi Pontot. Az érintetteket szerdától időpontra hívják.

Amennyiben valakinek a kontaktkutatás kapcsán szükséges a tesztelése, a háziorvos időpontot kérhet a mintavételi pontra, ha a jelentkező tünet- és panaszmentes

– emelte ki Romhalmi Zoltán, a Hajdúnánási Mentőállomás vezetője.

Ebben az esetben nem kell várni a mentőre, hanem a háziorvos közreműködésével kapott időpontban lehet részt venni a koronavírus tesztelésen; a mintavételi ponton mentődolgozók veszik le a mintát

– tette hozzá a mentőszolgálat vezetője.

Jelenleg is rendelkezik a Hajdúnánási Mentőállomás a saját mentőgépjármű állományán felül mintavételes mentő-gépkocsival, mely naponta végzi a mintavételeket – emelte ki Romhalmi Zoltán.

Az egészségügyi kapacitások terheltségének csökkentése, valamint egészségügyi szervezeteink támogatása mindannyiunk elemi érdeke ezekben a hetekben – tájékoztatott Hajdúnánás polgármestere. Szólláth Tibor kiemelte: ennek az együttműködésnek köszönhetően, még hatékonyabb és gyorsabb mintavételre lesz lehetőség városunkban.

Galéria